» » » 5 glavnih prednosti, ki jih prinašajo ležišča iz naravnih materialov

5 glavnih prednosti, ki jih prinašajo ležišča iz naravnih materialov

V tem prispevku namenjamo nekaj več besed tistim, ki se zanimajo predvsem za ležišča iz naravnih materialov.

Glavne prednosti pri odločitvi za nakup ležišča (in tudi posteljnine) iz naravnih materialov, izhajajo iz zdravstveno, higienskih razlogov. Res je, da so poliestri, poliuretani in anorganske spojine, bistveno cenejši materiali, ki so zaslužni za to, da je trg ležišč, izjemno preplavljen s cenejšimi izdelki, a je predvsem v zadnjih letih, močno opazen ponoven porast trenda, kjer se interesenti za zdravo spanje, ne odločajo za nakup ležišča samo na podlagi cene, temveč tudi na podlagi materialov, iz katerih je ležišče, izdelano.

.

5 glavnih prednosti, ki jih prinaša uporaba ležišča iz naravnih materialov.

.

Antialergijsko ležišče

.

ležišča iz naravnih materialov
Naravno ležišče iz lateksa.

Uporaba ležišča iz naravnih materialov prinaša prednosti iz naslova preprečitve alergij, saj te, v večini primerov, nastanejo kot posledica industrijskih in kemičnih onesnaževalcev.

Vzmetnice, posteljnine in ležišča iz naravnih proizvodov, nimajo sintetičnih snovi, zato zanje pretežno velja, da so hipoalergenske.

V populaciji, kjer je vedno večje število bolnikov z astmo in ostalimi alergijskimi primeri, je zato ena izmed najbolj “varnih” odločitev ravno ta, da spimo na blazini, ki vsebuje izključno naravne proizvode.

.

Čistost

.

Prevleke in ležišča iz naravnih proizvodov spadajo med “nestrupene” vzmetnice, ki sodijo v sam vrh proizvodov, ki tvorijo tako imenovano, zdravo gospodinjstvo.

Organski bombaž, volna in lateks materiali, nimajo kemičnih sprememb, zato sodijo v sam vrh varnih materialov, priporočljivih za redno rabo v našem gospodinjstvu. Nimajo stranskih učinkov, s čimer pa tudi na higienskem področju veljajo za odločilne dejavnike nakupa, tako pri tistih, ki prisegajo na bio materiale, kot tistih, ki jih zanima predvsem čistoča.

.

Udobnost

.
Vzmetnice iz naravne volne ali lateksa nudijo odlično oporo in udobje za brezskrbno. Lateks ležišča preprečujejo nastanek odvečne vlage in toplote, ker je lateks preprosto material, ki diha. Obenem pa nam naravni materiali ne dajejo lepljivega občutka, kot ga pogosto dajejo ležišča iz poliuretanskih pen.

.

Trajnost

.
Vzmetnice in ležišča iz naravnih materialov, so bolj trpežne. S tem pa omogočajo daljšo življenjsko dobo in obstojnost.

Številne, nedavne raziskave, v katerih so bile opravljene temeljite primerjave med ležišči iz naravnih materialov in ostalimi vrstami ležišč, so pokazale, da so ležišča iz naravnih materialov, v povprečju trajna, najmanj dvakrat toliko časa, kot vzmetnice, narejene iz umetnih materialov.

.

Regeneriranje naravnih materialov

.
Posteljnina, vzglavniki in ležišča iz naravnih materialov, vsebujejo vire, ki v naravi nenehno proizvajajo nove biološke procese. Na primer, gume iz dreves, ki jih pridobivamo za izdelavo naravnih ležišč iz lateksa, “živijo” približno 25 let in iz njih dobimo približno 15 gramov soka na dan. Ko se drevesa posekajo, se posekan les uporablja za izdelavo pohištva, drevesa pa se na novo zasadijo. Bombaž presadijo in volno ponovno regenerirajo ovce.

Kar samo pomeni, da so naravni materiali, večno obnovljivi.

.

************

.

Če se tudi sami zanimate pretežno za ležišča iz naravnih materialov, vas povabimo, da si ogledate povezavo lateks ležišča ali, da se nam oglasite čez kontaktne možnosti.