» » » Ležišče za otroško posteljico

Ležišče za otroško posteljico

Če so v vseh prispevkih, ki jih predstavljamo na tej strani, predstavljene koristi in prednosti raznovrstnih ležišč iz pen, lateksa in vzmetnic, za odrasle, je v tem prispevku, nekoliko bolj podrobno opisano ležišče za otroško posteljico.

Otroške posteljice za otroke in dojenčke do 3 let starosti največkrat po svojih dimenzijah omogočajo ležišči dimenzij 60 x 120 cm in 70 x 140 cm. Obenem je otroško ležišče po višini visoko 10 cm.

ležišče za otroško posteljico

Pri izbiri ležišča za otroško posteljico, moramo biti pozorni na to, da je le to ortopedsko, da ima nepremočljivo in antibakterijsko prevleko ter, da je ta prevleka obenem tudi pralna in lahko prenosljiva.

Otroci, še posebej do treh let, za razliko od odraslih ljudi, v postelji preživijo še več časa. Če odrasla oseba v povprečju tretjino svojega življenja “preživi” v postelji (od 6 do 8 ur), je za dojenčke in otroke, ta čas v enem dnevu, raztegnjen med 9 in 12 ur. Najmlajši dojenčki, do pol leta starosti, spijo takoj po nosečnosti tudi še več kot 12 ur.

Kakovostno otroško ležišče ne prepušča tekočine do samega jedra pene, mora biti idealne trdote, oblika jedra ležišča pa je izdelana tako, da vsebuje masažne izrastke, ki spodbujajo prost pretok krvi v mišice in udobno masirajo kožo v času otrokovega počitka.

Prevleko otroškega ležišča operemo vsaj enkrat na dva tedna, ker pa je otroško ležišče bistveno bolj podvrženo nevarnostim tekočin (urina, pijač,….), med ležišči, izberemo takšnega, ki je lahko ter ima hitro in enostavno snemljivo prevleko.

Tako kot pri izbiri ležišča za odrasle osebe, je potrebno, morda celo bolj, pri izbiri otroškega ležišča biti pozoren na poreklo materialov ter ustreznost certifikatov izdelave otroškega ležišča.

 Države, članice EU, imamo visoke zahteve glede uporabljenih materialov pri izdelavi in prodaji vseh vrst ležišč v Evropi.

.

ležišče za otroško posteljico

.

Ob iskanju ustreznega ležišča za otroško posteljico, se v družinah, kjer imajo več otrok, priporoča zaradi individualnih spalnih navad, higiene ter obrabljenosti ležišča, da za vsakega otroka, izberemo svoje ležišče in ne prenašamo enega ležišča na mlajšega otroka, po tem, ko je starejši, otroško ležišče že prerasel.

.

*********

.

V primeru zanimanja za ležišče za otroško posteljico, se priporočamo čez spodnje kontaktne možnosti.