» » » Majhna, masivna, hrastova kuhinja v rustikalnem videzu

Majhna, masivna, hrastova kuhinja v rustikalnem videzu

Pri izdelavi kuhinj v rustikalnem videzu, obstaja med laično javnostjo, neko splošno prepričanje, da je rustikalna kuhinja tista, katere oblika je zastarela, starinska, robustna in trša. Nekateri rustikalno kuhinjo poimenujejo celo s starinsko kmečko kuhinjo.

A osnovna definicija rustikalne kuhinje sploh ne zasleduje zgornjih pojmovanj.

Rustikalna kuhinja je ta, ki iz vidika opremljenosti in izdelave kuhinje zasleduje uporabo povsem naravnih materialov, hkrati pa tudi umetnost oblikovanja kuhinje v prostih in poljubnih oblikah. Celotna izdelava rustikalne kuhinje pa daje vtis njene ponovne uporabe.

Najpomembneje pri rustikalnih kuhinjah pa je, da dajejo občutek topline in praktičnosti, s čimer tudi dosegajo namen – ta pa je, da so tudi lepe in estetske, že same po sebi.

Zato je pri izdelavi masivnih rustikalnih kuhinj v ospredju uporaba hrastovega lesa.

.

masivna-rustikalna-hrastova-kuhinja
Delovno servirni pult rustikalne kuhinje z vgrajeno moderno kuhalno ploščo.

.

Masivne kuhinje, rustikalnega videza, se zelo lepo podajo tudi v današnje sodobne bivalne ambiente.

V največ primerih so izdelane povsem po merah prostorskih možnosti, zato jih lahko iz tega vidika, uvrščamo v razred tradicionalnih in prestižnih kuhinj, višjega cenovnega razreda.

Tudi materiali, iz katerih je izdelana masivna, rustikalna, hrastova kuhinja, to ceno tudi upravičijo.

Na zgornji sliki je prikazan kuhinjski element rustikalne kuhinje, ki povezuje celoten kuhinjski prostor z ostalim delom stanovanja.

Vmesni, servirno, kuhalni, delovni pult ima delovno ploskev zaključeno v fino in masivno obdelani hrastovi ploskvi, del elementa, ki pa gleda proti jedilnici, pa sestavljajo štirje omarni prekati na klasično, krilno odpiranje vrat. Ta so opremljena s steklenmi ličnicami in “starinskim” križnim, lesnim dekorjem.

Steklo je belo in motno.

Notranjost elementa služi jedilnemu servisu in skledam za postrežbo – vse skupaj pa se odlaga na steklene, notranje, premične police.

Ročaji v rustikalni kuhinji so pogosto v črni:

.

rustikalni-kuhinjski-element
Pogled na delovno servirni pult iz zgornje strani. Črno kovinsko držalo ob strani.

.

Osnovni kuhinjski niz, ob zidni steni, v manjši mansardi, je prikazan na spodnji sliki, kot kontrast rustikalnemu videzu lesenega dela, pa je na desni postavljen, moderen, samostoječ hladilnik v zeleni barvi:

.rustikalna-majhna-kuhinja

.

Lesni kuhinjski del tvorijo spodnji trije, različno široki kuhinjski elementi, nad katerimi je kotni del namenjen pripravi živil, desni del z vgrajenim pomivalnikom, pa za pomivanje posode.

Tudi kuhinjska armatura je v značilnem, črnem, rustikalnem videzu.

V zgornjem delu, sta prav tako zaradi malo prostora, na steni montirani zgolj dve, različno široki, rustikalni odlagalni polici ter črno obešalo, ki služi za obešanje zajemalk in ostalega večjega, kuhinjskega pribora.

.

***********

.

Če tudi vas zanima hrastova kuhinja v rustikalnem videzu, se z veseljem o izdelavi pogovorimo z vami, čez spodnje kontaktne možnosti.