» » » Majhna moderna kuhinja v obliki črke U

Majhna moderna kuhinja v obliki črke U

Vsem, ki jih zanima majhna, moderna kuhinja, je namenjen opis primera kuhinje na spodnji sliki.

Zdaleč največ povpraševanj na področju opremljanja kuhinjskih prostorov in na področju prenove kuhinjskih ambientov, zasedajo majhni kuhinjski prostori, ki pa so od primera do primera, za povrh, še toliko različni in unikatni, da pogosto v njih ne gre nobena izmed klasičnih kuhinjskih postavitev, ampak je za čimbolj optimalno izrabo prostora, potrebno po merah prilagoditi določene elemente ali pa kar celoten razpored pohištva.

Na spodnji sliki je prikazana majhna, a moderna kuhinja v enem izmed takšnih manjših, kuhinjam namenjenih prostorih.

.

majhna moderna kuhinja

.

Osnovni razpored kuhinjskih elementov je v obliki črke U, pri kateri zunanji kuhinjski krak služi kot delovni pult z vgrajeno kuhalno ploščo, obenem pa tudi kot servirno mesto, saj je mogoče na levo stran postaviti dva barska stola. Dodatno je ta del funkcionalen tudi zaradi treh predalov (ob steni), ki se odpirajo proti jedilnici in so odlični za shranjevanje jedilnega pribora in servirnih krožnikov.

V prečnem, osrednjem kuhinjskem kraku se nahaja vgrajeno pomivalno korito z odcejalnikom, zgornji del pa sestavljajo po trije, vzdolžno ležeči, pregibni elementi.

Desni, povsem zidni kuhinjski krak se razteza od kuhinjskega kota do vgradnega hladilnika z zamrzovalnikom.

V visok kuhinjski element bo naknadno vgrajena še pečica v stojni višini.

Za kombinacijo barv in materialov je izbran les v naravnem vzorcu, ličnice elementov pa so okrašene z belo, matirano barvo. Ročaji so minimalistični in srebrni, za kontrast pa so ličnice treh visečih elementov izdelane v steklu črne barve.

Pri majhnih, še posebej pa kotnih kuhinjah, je pogosto potrebno kotne elemente rešiti povsem individualno – tako kot je to v primeru na zgodnji sliki, kjer je desni, kotni kuhinjski element, od vseh ostalih, bistveno ožji, a izvlečen in uporaben za shranjevanje drobnarij, kuhinjskih pripomočkov in brisač.

Nad kuhalno ploščo pride naknadno še viseča kuhinjska napa z dodatnimi svetili. Tako bo tudi ta del dovolj osvetljen za čas priprave živil in kuhe oz. primerno osvetljen tudi takrat, ko se bodo na njem pripravljali hladni obroki.

Estetsko ujemajoče je zraven lesenega dela izbran tudi hladilnik z zamrzovalnikom – v srebrno, sivi kombinaciji.

.

************

.

Če tudi vas zanima majhna kotna, a moderna kuhinja, se priporočamo, da se nam oglasite. Z veseljem se pogovorimo in pripravimo ustrezno rešitev tudi za vaš prostor.