» » » Manjša kuhinja z obokanim vhodom

Manjša kuhinja z obokanim vhodom

V spodnjem primeru je prikazana manjša kuhinja z obokanim prehodom.

manjša kuhinja z obokanim prostoromPredvsem pri prenovah kuhinjskih prostorov in pri opremljanju kuhinjskih prostorov, ki so bili zasnovani dobri dve desetletji nazaj, smo večkrat priča prostorom, ki so izdelani razgibano, a hkrati preko prehoda iz oboka (polkrožnega zaključka na vrhu) povezani z jedilniškim prostorom ali dnevno sobo.

.

V takšnih primerih je, tako kot pri opremljanju kuhinje, jedilnice in dnevne sobe, v enem prostoru, potrebno biti pozoren ne samo na funkcionalno in uporabno razporeditev pohištva po kuhinji, ampak tudi na izbor barv in materialov, ki se estetsko ujemajo tudi z ostalimi bivalnimi ambienti.

.

Manjši kuhinjski prostor, ki se, na sliki, nahaja za polkrožnim, obokanim vhodom, omogoča postavitev kuhinjskih elementov ob levo zidno steno, ob kateri se nahaja tudi okno.

Zato je spodnji kuhinjski niz elementov izdelan do višine okenskega krila, s čimer je omogočeno, da se le to, povsem normalno odpira in zapira.

.

Ob oknu, kot je to dobra praksa pri večini kuhinj, je montiran enojni pomivalnik z odcejalnikom, s čimer je v ta del prepuščeno največ naravne svetlobe, sam kotni del kuhinje pa omogoča, da so kuhinjski elementi postavljeni tako v spodnjem, kot v zgornjem nizu.

.

Za estetski izgled je uporabljena kombinacija belih, visoko sijajnih ličnic, delovni pult, stranske stranice in podnožna maska v vzorcu naravnega in svetlega lesa ter dve ličnici, ki sta opremljeni v modernem, črnem steklu.

.

Za pridih sodobnosti so na elementih izbrani ozki in minimalistični srebrni ročaji.

Predhodna inštalacija kuhinjskega prostora je zahtevala, da je kuhalna plošča postavljena na desni, krajši kuhinjski krak, nad katerim je vgrajena kuhinjska napa (nad njo pa vidna obita odvodna cev za zrak).

Elementi so razporejeni tako, da daljši kuhinjski krak, omogoča krilno odpiranje predalov, eden izmed njih pa je namenjen tudi vgradnji pomivalnega stroja.

Krajši kuhinjski kraka v celoti zapolnjujejo široki, izvlečni predali.

Visok, samostoječ hladilnik, z zamrzovalno omaro, je postavljen ob nasprotno zidno steno.

.

**********

.

V kolikor ste tudi sami lastniki individualnega kuhinjskega ambienta v katerega je potrebno na svojstven način umestiti kuhinjsko pohištvo, se za predlog in informativno ponudbo, priporočamo tudi mi.