» » » Masivna postelja po meri razpoložljivega prostora v mansardi

Masivna postelja po meri razpoložljivega prostora v mansardi

Mnogo spalnic in otroških sob se nahaja v mansardnih prostorih, kjer sama soba že zaradi poševnega stropa ne omogoča postavitev tipske postelje, v veliko primerih pa mansardne prostore dodatno motijo zidne ovire, prostorske niše, podstrešna okna, radiatorske cevi in podobno. V prispevku, v nadaljevanju, je v enem izmed takšnih prostorov, izdelana masivna postelja po meri.

Prostor na spodnji sliki se nahaja v mansardnem delu dvostanovanjske hiše, pri čemer je za zakonsko posteljo na voljo le del pod poševnim stropom, tik za zidno steno, ki vodi proti manjši kopalnici.

.

masivna postelja po meri
Masivna postelja po meri razpoložljivega prostora v mansardi.

.

Ob spodnjem delu nižjega zidu, prostorsko nišo dodatno oži zidno koleno, ki služi kot povezovalna krona zgornjega dela stanovanja.

Upoštevajoč zidno koleno je na tleh na voljo le 120 cm prostora za postavitev postelje, a, ker bo prostor služil kot spalnica za odrasle, je bilo potrebno, na njegovem mestu, izdelati in postaviti masiven posteljni okvir, z nekoliko več širine za uporabo dveh odraslih.

Posteljni okvir je izdelan iz kakovostnega in fino obdelanega lesa, je nekoliko povišan in vključuje lesni letveni pod, leseno poševno hrbtišče ter cca. 7 cm širok posteljni rob.

Ob zidnem zobu je prilagojen povsem do vertikalne zidne stene ter za dobrih 15 cm podaljšan proti notranjosti pod poševni strop.

.

posteljni okvir iz masivnega lesa

.

Leva stranica okvirja in sprednji del postelje sta spuščena povsem do tal, notranjost in spodnji del letvenega poda, pa sta podprta s tremi vertikalnimi, širokimi in nosilnimi deskami, na katere so prečno montirane letvene deske.

Izdelana masivna postelja po meri omogoča uporabo vzmetnice s standardnimi dimenzijami 140 x 200 cm in debelino vzmetnice od 15 pa do 25 cm. Nasvete o različnih vrstah ležišč, si lahko preberete, na povezavi.

V naravnem izgledu in s fino obdelavo je masiven posteljni okvir fino zaključen in prelakiran s prozornim lakom.
Okrasna lesena krona okvirja enakomerno izstopa od stranic tako po svoji širini kot višini.

.

prilagoditev posteljnega okvirja zidnemu zobu
Prilagoditev posteljnega okvirja zidnemu zobu.

.

Če tudi vas zanima masivna postelja po meri vašega prostora in morebitna prilagoditev postelje ter ostalega pohištva za spalnico vašim prostorskim zahtevam, se priporočamo čez spodnje kontaktne možnosti, sicer pa vas vabimo, da si še ostale naše mizarske rešitve in izdelke, ogledate na tej povezavi.

Na njej boste našli primer po merah prostora, izdelane garderobne omare na podestu ob stopnicah, 4 primere iz masivnega lesa, po merah prostorov, izdelanih različnih komod, ureditev stopnišča z drsnimi vrati ter mizarske rešitve za zunanjost hiše in druge priložnosti.