» » » Cenovno ugodna kotna kuhinja za mansardni prostor

Cenovno ugodna kotna kuhinja za mansardni prostor

Kot mizar za kuhinje po naročilu, smo našo prvo predstavitev 4 izdelanih kuhinj iz masivnega lesa, predstavili na povezavi. Da pa ne bi naši obiskovalci in interesenti dobili občutka, da se ukvarjamo samo z izdelavo klasičnih, masivnih kuhinj, v današnji objavi prikazujemo primer izdelane kuhinje v modernem stilu, ki jo je bilo za povrh potrebno montirati v kotni izvedbi ter v mansardni prostor.

.

mizar za kuhinje
Izdelava kotne kuhinje v mansardi.

.

Kuhinjski kot v predstavljenem primeru znaša cca. 240 krat 300 centimetrov.

Za kotno izvedbo kuhinje smo se odločili iz večih razlogov:

  • ob kotni postavitvi smo preostanek kuhinjskega prostora pridobili tudi za postavitev jedilniške mize in dveh stolov
  • s kotno izvedbo smo v celoti izkoristili edine ravne stene kuhinjskega prostora
  • daljšo, ravno steno (ob jedilni mizi) obdaja okno, s čimer je bila onemogočena postavitev dodatnih kuhinjskih elementov

Na prvi sliki (zgoraj), lahko vidite razporeditev elementov kuhinje v mansardnem delu.
Fronte kuhinjskih elementov so v barvi oreha, kombinirane z ličnicami v beli barvi. Zaradi poševnega stropa na levi je bila montaža spodnjega kuhinjskega niza možna samo ob hrbtnem in desnem kraku kuhinje. Viseče kuhinjske elemente smo lahko uporabili samo na desnem kraku.

Spodnji kuhinjski niz v zadnjem predelu vključuje element za pomivalni stroj, element s tremi izvlečnimi predali ter kotni izvlečni element nad katerega smo vgradili kotni pomivalnik. Med oknom na hrbtni steni in kuhinjskim nizom spodnjih elementov je vgrajen dodatni podaljšek okenske police, ki se razteza do kota stene ob kateri je postavljena jedilna miza.

.

Vgradna kotna kuhinja
Slika desnega kraka in visečih elementov.

.

Desni krak kuhinje je v spodnjem delu opremljen z vgradno kuhalno ploščo in pečico nad katero je montirana kuhinjska napa z zunanjim odvodom. Sicer pa so vsi predali opremljeni z mehanizmi za mehko zapiranje, po merah pa je ob pečici izdelan tudi ožji, izvlečni predalček za čistila in serviete.

Kuhinjski niz se tako v zgornjem kot spodnjem delu zaključi s kotnima elementoma s krilnim odpiranjem vrat. Ščitni profili in podnožje so iz aluminija (10 cm). Enaki so tudi zaključki ščitnih profilov.

Pri vgradni kuhinjski napi smo dodaten prostor izkoristili za montažo odprtih polic, na katere se lahko pospravijo začimbe in živila, ki jih potrebujemo pri roki pri vsakokratnem kuhanju.

Iz enakih materialov in skladno s kuhinjskimi elementi je izdelana tudi jedilna miza s kovinskimi nogicami.

.

Kuhinjski kot z jedilno mizo
Kuhinjski kot z jedilno mizo.

.

Za še več idej, predlagamo skok na našo spletno stran, kjer boste lahko opazili, da nismo samo mizar za kuhinje, temveč, da se ukvarjamo tudi z opremljanjem drugih prostorskih ambientov.

Vabljeni.