» » » Moderna, dvovrstna kuhinja za ozki prostor

Moderna, dvovrstna kuhinja za ozki prostor

V spodnjem primeru montirane, moderne in nove kuhinje, je tokrat predstavljena dvovrstna kuhinja, ki po svoji zasnovi, zelo sodi v ozke in daljše kuhinjske prostore, hkrati pa jo iz leve, na zidni steni, omejuje stensko okno, iz desne strani pa vhodna vrata v kuhinjski prostor.

.

moderna dvovrstna kuhinja

.

Kuhinjski prostor se v ospredju nadaljuje proti jedilnici in dnevnemu prostoru, glavni dostop do kuhinje pa poteka (na sliki) iz zadnje, desne strani.

Da je kuhinja maksimalno izkoriščena, obenem pa tudi praktična, je razdeljena na dva kuhinjska niza, od katerih je levi nizek in poteka do višine zidnega okna, desni pa visok in vgraden do stropa.

Tik ob kuhinjskem oknu je, kot je to dobra praksa, pri večini kuhinj, montiran v delovni pult, najprej pomivalnik z odcejalnikom, nato pa mu levo od njega sledi nekaj proste delovne površine za pripravo jedi in odlaganje.

Levo, proti dnevnemu prostoru, se nato nadaljuje kuhalna plošča.

Desni kuhinjski krak je v celoti zapolnjen z visokimi kuhinjskimi omarami, pri čemer so le te, razdeljene na tri omarne prekate.

V sredinskega je vgrajena vgradna pečica, zgornji del pa je zapolnjen z odprtimi odlagalnimi poličkami in regali. Ki so, v vzorcu naravnega lesnega tona, tako kot korpus delovnega pulta in omar, svetli in z vidnimi lesnimi letnicami.

Levo in desno od sredinskega prekata, se nahajata na vsaki strani, visoka omarna prekata, od katerih je desni namenjen vgradnemu hladilniku in zamrzovalniku, v levem pa je prostor za shranjevanje živil in kuhinjskih osnovnih pripomočkov.

Ličnice kuhinjskih elementov so v temnejšem, sivem, skoraj črnem odtenku, k njim pa se lepo podajo, ozki in srebrni ročaji.

Med obema kuhinjskima nizoma ostaja dovolj prostora, da je delo in priprava obrokov v kuhinji nemoteča, tudi za več uporabnikov hkrati.

Fantastična, moderna, dvovrstna kuhinja se nato v podobno izbranem lesnem vzorcu, estetsko nadaljuje tudi z izbranim pohištvom v jedilniškem in dnevnem prostoru.

Priporočamo še: primeri kuhinj za majhne prostore

.

*********

.

Ni važno kakšne obroke pripravljate ali kakšna je vaša dieta. če ste tudi vi postali LCHF navdušenec, bodo jedi, ki so pripravljene v novi kuhinji, še bolj okusne.

V kolikor tudi vas zanimajo specifične želje in dvovrstne, kuhinjske rešitve za moderne kuhinjske ambiente, se priporočamo, da se nam oglasite preko kontaktnih možnosti.