» » » Moderna kuhinja po meri

Moderna kuhinja po meri

Kuhinja po meri je danes praktično postavljena v večino kuhinjskih prostorov, saj ju v bistvu, razen še v nekaterih blokovskih stanovanjih, sploh več ni dveh kuhinjskih ambientov, ki bi si bila povsem enaka, obenem pa se za tipske kuhinjske rešitve zanimajo le še tisti, ki iščejo blok kuhinje, enovrstne kuhinje ali tipski kuhinjski dodatek k že obstoječi kuhinji.

Vse ostale kuhinjske rešitve, vsaj v nekaj primerih, zahtevajo izdelavo in prilagoditev elementov po merah prostora.

Največ prilagoditev elementov v kuhinjah najdemo v etažnih in mansardnih primerih kuhinj in pa tudi v prostorskih ambientih, kjer se srečamo z zidnimi ovirami, enotnim prostorom za jedilnico, dnevno sobo in kuhinjo, hkrati, k prilagajanju posameznih kuhinjskih elementov pa svoje dodajo še okenske police, radiatorji in radiatorske cevi, vhodna vrata, prezračevalne kuhinjske cevi za kuhinjske nape, dimniški zidovi in drugo.

Na sliki spodaj je prikazana moderna kuhinja po meri prostora v mansardi, kjer po sredini prostora poteka dimniška cev:

.

moderna kuhinja po meri
Moderna kuhinja po meri mansardnega prostora. S prilagojenim kuhinjskim otokom na sredini.

.

Kuhinjskemu prostoru je namenjen iz vhodne strani, desni kot enotnega prostora, v katerem bo svoje mesto na koncu našla tako kuhinja, jedilnica, kot tudi dnevna soba.

Osnovni kuhinjski niz je zato postavljen v levi mansardni kot, pri čemer so visoki kuhinjski elementi svoje mesto našli ob steni tik ob vhodnih vratih in vse do delovnega pulta.

Na sredini je prostor zapolnjen s kuhinjskim otokom, ki se na svoji levi, zaključuje z dimniškim zidom. V otok sta vgrajeni tako kuhalna plošča kot moderna kuhinjska napa, nad njim.

Predali na otoku gledajo v obe smeri. So brez ročajni in v ličnicah iz visokega sijaja. Na notranji strani bomo v njih pospravljali živila in posodo, ki jo potrebujemo pri kuhi, na zunanji strani pa so namenjeni jedilnim krožnikom in servisu, da je pot do jedilnega servisa in pripomočkov, ob pripravi mize, čim krajša.

Enojni pomivalnik je vgrajen na nasprotno stran.
Vgradna pečica se nahaja v stojni višini na sredini visokega kuhinjskega elementa.

Moderna kuhinja po meri je prikazana tudi na spodnji sliki.

.

moderna vgradna kuhinja po meri
Vgradna moderna kuhinja po meri.

.

V tem primeru (slika zgoraj) so kuhinjski elementi vgrajeni v zidne stene v vnaprej predvideni prostorski niši in sicer na način, da se nižji in delovni kuhinjski prostor zaključuje s kuhinjskim polotokom, ob prečno ležečo kuhinjsko steno pa so vgrajeni vsi potrebni kuhinjski visoki elementi.

Tudi v tem primeru sta vgradna mikrovalovna pečica in klasična pečica dvignjeni od tal, skrajni desni omarni prekat pa je namenjen hladilniku z zamrzovalno omaro.

Kuhinjska plošča je široka in indukcijska ter iz zgornje strani obdana z moderno in iz stropa visečo kuhinjsko napo, za prijeten in moderen videz pa je hrbtišče delovnega pulta s pomivalnikom, obdelano v naravnem lesnem vzorcu.

Zgornji kuhinjski niz visečih elementov sestavlja več pregibnih elementov z mehkim in tihim odpiranjem na dotik.

.

********

.

Krasna, po meri in moderna, dvovrstna kuhinja, je predstavljena tudi v prispevku na tej povezavi, sicer pa boste vse naše rešitve in ideje za notranjo opremo kuhinj, našli tukaj.