» » » Moderna dvovrstna kuhinja ob oknu

Moderna dvovrstna kuhinja ob oknu

Medtem, ko so enovrstne kuhinje bolj primerne za manjša blokovska stanovanja in enosobne stanovanjske enote, bo dvovrstna kuhinja, svoj prostor, pogosteje našla v večjih kuhinjskih ambientih in kuhinjah, ki jih želimo povezati z jedilnicami ali dnevnimi prostori.

V prispevku, v nadaljevanju, je predstavljena moderna dvovrstna kuhinja ob oknu, pri čemer je njen levi kuhinjski element (na sliki spodaj) zraven vgrajene kuhalne plošče in ogromno dodatne delovne površine, namenjen tudi kot servirni pult za strežbo pripravljenih obrokov v jedilnico. Če ste šele v fazi načrtovanja postavitve kuhinjskih elementov, priporočamo ogled prispevka, na povezavi.

Kuhinjo in jedilnico v nadaljevanju iz hrbtne strani zaključujeta okni.

.

dvovrstna kuhinja ob oknu
Moderna dvovrstna razporeditev kuhinjskih elementov ob oknu.

.

Izrazito moderna in unikatna kuhinja je sestavljena iz osnovnega kuhinjskega niza na desni ter dodatno vrsto kuhinjskih elementov v obliki kuhinjskega polotoka na levi.

V polotok je k izhodišču kuhinje vgrajena sodobna kuhalna plošča, nad njo pa je montirana moderna izvlečna kuhinjska napa. Ostala delovna površina proti oknu ostaja odprta za pripravo in serviranje živil.

Ličnice predalov kuhinjskih elementov so izdelane brez ročajno, v beli barvi visokega sijaja, najvišji vgradni kuhinjski element za mikrovalovno in klasično pečico, je postavljen povsem v kot.

.

moderna dvovrstna kuhinja
Osnovni, simetrični kuhinjski niz.

.

Osnovni kuhinjski niz ob zidni steni je simetričen.
V njegov desni kot je postavljen enako visok in širok vgradni kuhinjski element kot v levi kot, le, da ta služi vgradnji hladilnika in zamrzovalne omare.

Pomivalnik z odcejalnikom je klasično zamišljen ob zidno steno.

Kuhinjska zidna obloga ter oba delovna pulta sta izdelana iz naravnega lesnega vzorca, ki se kasneje nadaljuje tudi v jedilnico.

Viseči kuhinjski elementi, med obema vgradnima, so razporejeni simetrično in v spodnjem delu obogateni z nežno matiranimi steklenimi ličnicami. Ti predali se odpirajo na pregib in tako kot večina ostalih predalov po kuhinji, omogočajo mehko odpiranje in zapiranje.

Sodoben in trendovski izgled dvovrstne kuhinjske lepotice dopolnjujejo vgradna svetila ter nekoliko spuščen mavčni strop nad servirnim delom kuhinje.

Iz jedilniške strani so v servirni pult vgrajeni dodatni kuhinjski regali s klasičnim odpiranjem vrat, le pri zaključku omarnega korpusa je za dekor poskrbljeno z unikatnim odprtim regalnikom in poličko za odlaganje.

Podnožje je okrašeno v stilu naravnega lesnega vzorca osnovnih omarnih korpusov, delovnih pultov in zidne obloge.

Dodatne ideje za dvovrstne kuhinje lahko najdete tudi na naši spletni strani ali pa nam svoje zanimanje za tovrstne kuhinje pošljete preko spodnjih kontaktnih možnosti