» » » Montaža in postavljanje modernega nadstreška v Braslovčah

Montaža in postavljanje modernega nadstreška v Braslovčah

Medtem, ko smo v preteklem članku opisovali in predstavljali nadstrešek z letno kuhinjo, je v tokratnem prispevku, v nadaljevanju, opisana montaža in postavljanje modernega nadstreška v Braslovčah.

Podobno kot v večini ostalih primerov postavljanja nadstreškov, je bil tudi v tem primeru, les za postavitev nadstreška (nosilni stebri, prečne lege, latice za podeskanje) izdelan in pripravljen vnaprej, že v naši delavnici. Sicer pa boste po spodnjih slikah lahko videli, da gre za postavljanje klasičnega nadstreška modernega izgleda (z ravno streho) in postavljenega ob bok popolnoma prenovljeni starejši hiši.

.

Montaža in postavljanje modernega nadstreška – opis

.

Betonska podlaga za predviden nadstrešek je bila pripravljena že pred našim prihodom in se nahaja na južni, vhodni strani hiše.

.

montaža in postavljanje modernega nadstreška v Braslovčah
Montaža in postavljanje modernega lesenega nadstreška ob bok starejše, popolnoma prenovljene hiše.

.

Starejša, a lepo in vzorno prenovljena hiša na svoji južni strani, levo od vhoda, ponuja najprej cca. slab meter betonskega roba. Le ta se skrajno levo za eno, malenkost bolj globoko stopnico, spusti do krajše zidne stene na levi.

Ta del betonske podlage je bil urejen in prenovljen že pred samo odločitvijo o postavitvi nadstreška.

Betonska podlaga na kateri bo stal bodoči nadstrešek, je izdelana naknadno.

Sama kvadratura betonske podlage je cca. 3,5 m x 7 m.

Kot je razvidno iz prve slike zgoraj, je finalno, predhodno obdelan material za nadstrešek (lepljen les) pripeljan na objekt v zaščitni foliji.

.

postavljane modernega nadstreška braslovče
Krajša lega vsebuje dva močnejša podporna stebra in nekoliko ožji sredinski opornik, daljši legi je dodan še dodaten sredinski opornik.

.

Na zgornji sliki je prikazana montaža in postavljanje nosilnih stebrov tako za vzdolžni kot prečne lege. Temelji so točkovni, sami nosilni stebri pa nekoliko dvignjeni, saj pod njih pride še zaključna talna obdelava. Stranka je v času izdelave o tej razmišljala med možnostmi kamnite podlage, keramičnih ploščic, a, ker gre za moderen nadstrešek, so bile seveda zanimive tudi vse bolj popularne wpc talne obloge.

.

moderni nadstrešek montaža
Postavljen moderni nadstrešek, pločevinasta kritina in zaključek s spojem napušča.

.

Tretja slika (zgoraj), prikazuje kako je izdelan stik med pločevinasto kritino, stransko zidno steno ter prostorom, ki je ostal prost do višine napušča.

Da se prepreči zatekanje in, da je hkrati tudi nižja stopniščna podlaga zaščitena s senco, je iz zgornje strani do višine napušča izdelana polikarbonatna stranica, iz spodnje strani pa je na zunanjo steno hiše, dodatno montirano izvlečno senčilo.

Kot je praksa v večini primerov, je tudi to postavljanje in montaža modernega nadstreška, zahtevalo ureditev žlebov in odvod voda, obenem pa je streha nadstreška estetsko podeskana z deskami v enaki barvi kot so nosilci nadstreška samega.

V podobnih barvnih odtenkih, s podobno moderno zasnovo, pločevinastno kritino s filcem ter iz lepljencev, le, da je nekoliko manjši, je predstavljen tudi nadstrešek v prispevku Postavljanje enostavnega lesenega nadstreška iz lepljenega lesa.

Iz stranske slike (spodaj), je tudi razvidno, kako je nadstrešek vpet k zunanji zidni steni hiše:

.

moderni leseni nadstrešek
Pogled na nadstrešek iz stranske strani in vpetost strehe ob zunanjo zidno steno.

.

Za vse, ki jih zanima montaža in postavljanje modernega nadstreška ob njihovih hišah in objektih, priporočamo tudi pregled Vodnika za izbiro lesenega nadstreška, ki ga boste našli na povezavi.

Sicer pa se vam zahvaljujemo za spremljanje in vas vabimo, da nam svoje morebitno zanimanje za nadstrešek, posredujete preko spodnjih kontaktnih možnosti.