» » » Nadstropna postelja skupaj z omarami

Nadstropna postelja skupaj z omarami

Nadstropna postelja pride v poštev v manjših otroških sobah, kjer si prostor delita dva otroka, izmed takšnih sob, pa največkrat v teh, kjer je ena izmed vzdolžnih in daljših zidnih sten, dovolj dolga, da je ob njo mogoče konstrukcijsko različno, razporediti še garderobne omare in predalnike.

V primeru, ki je prikazan na spodnjih slikah, je nadstropna postelja izdelana tako, da je zgornje ležišče zamaknjeno skoraj povsem do kota zidne stene, spodnje ležišče pa leži zaradi leve, kotne omare, za cca. 40 cm, bolj v desno.

.

nadstropna postelja

.

Nadstropni posteljni sestav tvorita dva posteljna okvirja ter več razgibanih omarnih prekatov, od katerih imajo nekateri regali odprte odlagalne police, drugi pa zaprte, izvlečne predale.

Zgornje ležišče se v kotu zaključuje z dvema, estetsko obdelanima odlagalnima policama, z dodatno lučjo.
Kot večina zgornjih ležišč je tudi to, dodatno zaščiteno z višjo in kompaktnejšo varnostno ograjo.

Takoj v kotu, je v spodnjem delu, najprej postavljena nizka omara, v katero so pri dnu, montirani po trije izvlečni predali, zgornji del omarnega prekata pa je namenjen odlaganju majic in hlač in se zapira s klasičnimi, krilnimi vrati.

Dostop do zgornjega ležišča omogoča masivna in stabilna lesena lestev.

.

pograd-in-omare

.

Pograd in omare po merah razpoložljivega kotnega prostora, so izdelane tako, da se ličnice po barvah prepletajo v treh barvnih kombinacijah, dodatni posteljnini in vzglavnikom pa je namenjen prostor pod spodnjim ležiščem, kjer sta nameščena še dva izvlečna predalnika z 90 stopinjskim izvlekom.

Desni del nadstropnega posteljnega sestava se zaključuje z visokim omarnim delom, kateremu je na levo stran, do zgornjega posteljnega okvirja, dodano še eno omarno krilo s klasično odpirajočimi se, krilnimi vrati.

Desni omarni prekat je ožji in tudi ta ima v spodnjem delu po dva izvlečna predala, v zgornjem delu pa več ožjih odlagalnih polic.

Korpus omarnih delov je v barvi temnejšega in naravnega lesnega vzorca, ličnice posteljnih okvirjev in predalov pa v nežnih pastelnih oranžne, bele in bež.

.

nadstropni-pograd

.

Na nasprotni strani otroške sobe, je dodatno, po merah razpoložljive zidne stene, izdelana še otroška pisalna miza s tremi predalniki na izvlek.

.

*********

.

V kolikor tudi vas zanima nadstropna postelja za vaše otroke oz. opremljanje otroške sobe v celoti, se priporočamo, čez kontaktne možnosti.