» » » Garderobne omare za predsobo večjih dimenzij

Garderobne omare za predsobo večjih dimenzij

Med vsemi predstavljenimi izdelki in rešitvami, ki so več ali manj, vsi izdelani po naročilu in merah posameznih gospodinjstev (dnevna soba po naročilu,  pisarniški prostori po naročilukopalnice,….), v tem prispevku, v nadaljevanju, predstavljamo še izdelavo garderobne omare za predsobo.

Glede na to, da je današnja gradnja in prenova predprostorov in večjih predsob, v glavnem usmerjena v to, da so predsobe širše ter bolj prostorne in večje, kot v preteklosti, je tako kot pri ostalih pohištvenih ambientih, tudi pri predsobah, v zadnjem času, v večji meri opaziti zanimanje za izdelavo individualnega pohištva v predsobi.

Na spodnjih slikah lahko tako vidite individualno in po naročilu izdelano pohištvo v predsobi, ki ga sestavlja večja, trodelna, garderobna omara, ki je vgrajena po celotni širini predsobe, v zadnji del za prehodnimi vrati, ter dodatno izdelava manjše, vzdolžne in nižje omarice za predsobo (ki vključuje tri dvodelne omarne prekate) ter delno z ogledalom opremljeno obešalno steno, montirano nad sredinskim, nižjim omarnim prekatom.

.

Višja, tridelna, garderobna omara

.

garderobna omara
V celoti izkoriščena prečna zidna stena na zadnji strani predsobe. Vgrajena omara od tal do stropa ter od enega do drugega zidu.

.

Garderobna omara na zgornji sliki sestoji iz treh omarnih prekatov, ki se odpirajo in zapirajo s pomočjo klasičnih, krilnih vrat. Pri tleh je omara malenkost dvignjena od tal, iz leve in desne pa se k zidnima stenama naslanja z zaključnima omarnima stranicama.

Na vrhu je izdelana tik pod strop predsobe.

Ličnice vrat so obdelane v visoko sijajni krem barvi, sicer pa je notranjost garderobne omare za predsobo, opremljena z odlagalnimi policami ter klasičnimi obešalnimi palicami za obešanje dolgih plaščev in suknjičev.

Čevljem, copatom, drobnarijam ter ostali garderobi, je namenjena nižja omarica, ki stoji vzdolž iste predsobe, ob levi zidni steni, pred obema prehodoma.

Kako si organizirati predsobno garderobno omara za jakne

Garderobne omare v predprostorih so še posebej primerne za shranjevanje oblačil kot so jakne, plašči in čevlji, ki jih praktično potrebujemo ob vsakem prehodu iz notranjega dela stanovanja v zunanjost ter obratno.

Če predsoba oz. predprostor omogoča dovolj prostora, naj zimske jakne in plašči v garderobni omari, zasedajo posebno mesto. Dostop do njih in večja preglednost nad oblačili in garderobo, ki jo potrebujemo v določenem letnem času, bo s tem boljša, posledično pa bo šlo tudi bistveno manj časa za iskanje ustreznih jaken.

Sredino garderobnih predsobnih omar, največkrat uredimo tako, da je vanjo mogoče pospravljati najbolj pogosto uporabljano garderobo, kot so npr. prehodni plašči, soft shell športne jakne ter ostala prehodna garderobna oblačila (npr. spomladanske jakne)..

Izdelava nižje garderobne omare za predsobo

.

garderobne omare za predsobo
Razgiban omarni element postavljen po vzdolžni liniji predprostora.

.

Omarni element, je, kot rečeno, sestavljen iz treh omarnih prekatov, ki se prav tako odpirajo preko klasičnih, krilnih omarnih vrat.

Tudi ličnice tega elementa so obdelane v bež barvi visokega sijaja, omarni obod pa je v temnejšem tonu naravnega lesnega vzorca.

Sredinski del služi tudi kot sedalna klop. Nad njo je po desni polovici izdelana obešalna stena z ogledalom, po levi strani pa se obešalni del zaključuje v lesnem vzorcu in je opremljen s tremi obešalniki kljukami.

Ročaji na vseh elementih so klasični, srebrni in minimalistični.

Pogled na celotno pohištveno razporeditev obeh garderobnih omar je prikazan na spodnji sliki:

.

garderobni omari v predesobi
Pogled na celotno opremljenost predsobe.

.

Predsoba s tako izdelanima in postavljenima garderobnima omarama, kljub razmeroma veliko pohištvenega dela za povprečen predsobni prostor, vseeno deluje prostorno, široko in estetsko.

Nota edinstvenega izgleda pohištva izdelanega po meri pa se nato, v hiši, nadaljuje tudi v ostalih prostorih.

Za ostale pohištvene rešitve po meri, priporočamo skok na povezavo, v kolikor pa tudi vas zanimajo garderobne omare po meri, se priporočamo čez kontaktne možnosti.