» » » Nadvložki – kako izbrati ustreznega za naše ležišče?

Nadvložki – kako izbrati ustreznega za naše ležišče?

V primeru, ko želimo svoje spanje narediti še kakovostnejše, nimamo pa še ravno potrebe, da zamenjamo, nedavno kupljeno novo ležišče, so se v zadnjih letih, na tržišču pojavili različni nadvložki. Ki so v osnovi prešite ali neprešite spalne, tekstilne podloge, ki se z elastiko ali na druge načine, namestijo na ležišče.

.

Nadvložki in njihov namen

.

nadvložkiOsnovne funkcije dobrih nadvložkov so podaljšanje življenjske dobe raznovrstnih jogijev, izboljšanje higienskih pogojev, odvisno od njihove sestave in izdelave, pa lahko nekatere nadvložke uporabljamo tudi kot pomožna ležišča.

Za bolj naravni občutek spanja in pa kot odličen termoregulator, se priporočajo volneni nadvložki, ki jih lahko uporabljamo tako poleti kot pozimi.

Pri izbiri nadvložka je najbolj pomembno, da najdemo takšnega, ki ga lahko dimenzijsko prilagodimo meram našega ležišča, sicer pa med vrhunske termoregulacijske materiale (materiale, ki se lahko popolnoma prilagodijo naši telesni temperaturi) sodi tudi kašmir.

Prednost uporabe nadvložka iz volne je v tem, da postane ležišče še mehkejše na otip, posebna, merino volna, pa onemogoča srbenje in draženje kože. Kot pozitivno lastnost takšnega nadvložka, največ uporabnikov našteva lastnost, da je nadvložek enako uporaben poleti in pozimi, zraven mehkobe pa nadvložek skrbi tudi za dodatno odvajanje vlage in povečanje zračnosti ležišča.

Pri izbiranju nadvložkov moramo biti pozorni, da le ta ne presega dimenzij osnovnega ležišča, priporočljivo pa je izbirati med takšnimi, ki so pralni. Za debelejše nadvložke se odločamo v primerih, ko starega ležišča ne moremo zamenjati ali pa, ko je staro ležišče izgubilo svojo kompaktnost, mehkobo in obliko.

.

Posebnost – nadvložki iz kašmirja

.

nadvložki kašmirKašmir velja za izredno topel material, zato so nadvložki iz kašmirja izjemno mehki in primerni za vse, ki imajo težave s srčnimi obolenji in revmatizmom.

.

Za razliko od klasične volne, volna iz kašmirja proizvaja tudi do 40% več toplote.

.

Dodatna pozitivna lastnost nadvložka iz kašmirske volne je tudi njegovo odlično prilagajanje na vročino, zato so ti nadvložki primerni tudi za spanje na njih, v poletnih mesecih.

.

************

.

Če tudi vas zanimajo raznovrstni nadvložki, priporočamo obisk zgornjih povezav ali, da se nam za več informacij, oglasite čez kontaktne možnosti.

.