» » » Primer izkoristka prostora v zelo majhni otroški sobi

Primer izkoristka prostora v zelo majhni otroški sobi

Za stranke, ki se zanimajo na nakup pohištva za otroško sobo, najbrž ni nikoli dovolj primerov, ki prikazujejo na kakšne vse načine je mogoče izdelati in s pohištvom opremiti, otroško sobo.

Opremljanje manjše otroške sobe za dva otroka, je prikazano že v prispevku na povezavi. V tokratnem prispevku, v nadaljevanju, pa je predstavljeno opremljanje še manjše otroške sobe, le, da otroško sobo v tem primeru, uporablja en otrok.

Precej je primerov v več družinskih stanovanjih, kjer ima več otrok vsak svojo sobo, ki je namenjena zgolj počitku, spanju in učenju, hkrati pa imajo vsi otroci skupaj en prostor, posebej ločen za igralnico. Seveda to velja za primere hiš in stanovanj, kjer bivalni prostori, to omogočajo.

Na treh spodnjih slikah lahko vidite primer izdelave pohištva za eno izmed takšnih otroških sob.

Prostor otroške sobe je izjemno majhen (ozek), hkrati pa ima prečna (krajša), zunanja, zidna stena še okno in pod okensko polico, montiran radiator.

Po vzdolžni steni je prostora dovolj za montažo garderobne omare in postavitev postelje, takoj na sprotni strani pa sta postavljeni najprej kotna pisalna miza in nato še manjša komoda.

Po nakupu in postavitvi vseh pohištvenih elementov v sobo, ostaja med garderobno omaro in komodico, dober meter prostora za prost prehod do okna in pisalne mize. Vhodna vrata v otroško sobo so pomaknjena na skrajno desno stran notranjega zidu (na sliki spodaj).

.

nakup otroške sobe pohištvo
Fotografija iz terena.

.

Nakup pohištva za otroško sobo, ki jo predstavljamo v tem primeru, je tako zajemal:

  • izdelavo povišanega posteljnega okvirja za enega otroka, z dodatnimi izvlečnimi predali pod okvirjem (prikazan na spodnjih slikah)
  • izdelavo garderobne omare po širini, ki je ostala na voljo med posteljnim okvirjem in vhodno steno otroške sobe
  • izdelavo kotne mize po merah prostora (od radiatorja in okenske police na eni strani, do manjše komode na drugi strani)
  • izdelavo dodatnih odlagalnih polic (za na stene)
  • izdelavo manjše komode

Kotna in po merah obeh zidnih sten, manjša pisalna miza, je predstavljena, na spodnji sliki:

.

kotna miza po naročilu
Kotna miza po naročilu.

.

Kotna miza (iz belega iverala) vsebuje navznoter zaobljeno delovno površino v enem kosu ter štiri dodatne izvlečne predale na desni. Nad njo so montirane tri enostavne, dodatne, odlagalne police za knjige in šolska gradiva. Dodatno je na desni strani mize izdelan tudi lični regalček za spravilo pisal in pisalnih pripomočkov.

Posteljni okvir je povišan in standardnih dimenzij za večino otroških postelj (90 x 200 cm). Pod ležiščem so dodatno omogočeni štirje predali, pri čemer sta sredinska dva, izvlečna, na levi in desni pa se predala odpirata s krilnimi vrati.

.

posteljni okvir s štirimi predali
Povišan posteljni okvir s štirimi predali pod ležiščem.

.

Na desni se vidi del omare, ki je narejena od tal do stropa in montirana v kot, desno od vhoda v otroško sobo. O omarah po meri, lahko ogromno primerov, najdete na spletni strani, ki je namenjena izključno vgradnim omaram (na povezavi).

Sicer pa ima omara na zgornji sliki, v svojem zgornjem delu dva omarna prekata s klasičnim, krilnim odpiranjem vrat ter dodatne štiri predalnike, ki se odpirajo na poteg, v spodnjem delu.

Podobne in zanimive primere opremljanja otroških sob s pohištvenimi rešitvami po naročilu, boste našli tudi v prispevku z naslovom Primeri postelj in miz za otroške sobe po meri.

Za več informacij in pogovor smo vam na voljo preko spodnjih kontaktnih možnosti.