» » » Opremljanje manjše otroške sobe za dva otroka

Opremljanje manjše otroške sobe za dva otroka

Kot je znano že večini interesentov, ki se zanimajo za opremljanje otroške sobe in, ki jih med ostalim pohištvom zanimajo seveda tudi omare za otroške sobe, je današnja ponudba opreme za otroško sobo na trgu ponudbe otroškega pohištva, izjemno pestra in raznolika.

Tako na cenovnem področju, kot v številu ponudnikov, ki ponujamo opremljanje otroških sob, kot tudi v načinih prodajnih poti, preko katerih je mogoče do ponudbe za omare za otroške sobe, tudi priti (podrobneje je o tem napisano že v članku Temeljito o otroških sobah, kjer so zraven različnih prodajnih poti, tudi podrobneje opisani osnovni pohištveni elementi za otroško sobo in tudi tisti, ki jih v otroške sobe, vključimo kot dodatke).

Omare za otroške sobe, pa predstavljamo tudi v spodnjem primeru opremljanja sicer manjše otroške sobe, namenjene dvema otrokoma.

.dvignjene_18

.

.

V tem primeru gre za opremljanje manjše otroške sobe, ki jo bosta koristila dva fanta (koristen prispevek z nasveti za opremljanje predvsem cenovno ugodnih otroških sob, na povezavi).

Ker je soba dokaj ozka (na zunanji zidni strani pa je nameščeno okno), je edina možnost za postavitev otroškega sestava (dveh ležišč in omar s čim več predali), pravzaprav postavitev vzdolžnega pograda vzdolž daljše stene otroške sobe (desno od vhoda).

Daljši prispevek o možnih postavitvah pogradov, boste našli v tem članku.

Otroški sestav, ki ga predstavljamo v tem primeru, je sestavljen iz nadstropno postavljenih dveh ležišč, ki sta ena od drugega, nekoliko zamaknjeni. Zgornje ležišče je zasnovano bližje k stenskemu oknu, do njega pa vodijo stopnice, preko aluminijaste letve.

Ob stopnicah, takoj pod zgornjim ležiščem, je izdelana klasična, manjša garderobna omarica s krilnim odpiranjem dvojnih vrat.

.

dvignjene_17

..

Obe ležišči sta standardnih dimenzij (90 x 200), do stene, kjer se nahajajo vhodna vrata v otroško sobo, pa je ravno še dovolj prostora za postavitev dodatne višje omare, od tal do stropa.

Ker je zgornje ležišče zamaknjeno k okenski steni, se je med skrajno kotno, vgradno omaro in zgornjim ležiščem, našlo dovolj prostora, za izdelavo še ene, dodatne garderobne omare.

Za tiste, ki se zanimajo za vgradne omare, priporočamo obisk spletne strani, ki je namenjena izključno vgradnim omaram (na povezavi). Na njej so prikazani številni primeri izdelanih vgradnih omar tudi za otroške sobe.

Visoka, vgradna, kotna omara sega od tal do stropa. V zgornjem delu je namenjena obešanju hlač in srajc.

Dva dodatna, širša in večja izvlečna predala (za shranjevanje dodatne posteljnine) smo našli pod spodnjim ležiščem.

.

dvignjene_16

.

Če seštejemo vse zaprte regale in omare, ugotovimo, da smo sicer razmeroma ozek prostor za opremljanje otroške sobe za dva otroka, zapolnili kar s številnimi zapirajočimi se omarnimi prekati.

4 dodatne predale smo namreč namestili v dvoje premičnih omar, ki sta nameščeni na nasprotno stran od ležišč in omarnega sestava.

Za dodaten prostor za namestitev odprtih polic in odlaganje knjig ter otrokoma ljubih reči, smo dodatne police, namestili na steno nad pisalni mizi.

.

Omare za otroške sobe – splošni nasveti

.

Da bomo s prispevkom maksimalno uporabni in koristni, si lahko tisti, ki se zanimate za omare za otroške sobe, v nadaljevanju preberete tudi osnovne značilnosti povezane z omarami za otroške sobe.

Omare za otroške sobe je mogoče, kot je zapisano že na vrhu tega prispevka, v prvi vrsti dobiti preko večjih pohištvenih trgovskih centrov ali preko lokalnih mizarjev.

Če imate čas in voljo raziskovati med ponudbo večjih trgovcev z otroškimi omarami in na sploh s pohištvom za otroške sobe, vas bo verjetno pot v Sloveniji, vodila k Lesnini, Rutarju, Harvey Normanu, morda pa boste povprašali tudi po otroških sobah iz Gorenja ali za otroške sobe Planet, Ikea in celo nekdanjo Mavrico.

V vseh teh primerih bomo po vsej verjetnosti naleteli na otroške sestave z ležišči in omare za otroške sobe, ki imajo vnaprej določene in znane dimenzije. Omogočajo različne kombinacije posameznih barv, tudi nekaj različnih materialov in seveda tudi pestro izbiro kombinacij regalnikov in dodatnih pohištvenih elementov za otroške sobe.

V kolikor je naša otroška soba izven standardnih (pravokotnih ali kvadratastih dimenzij) ali vsebuje katere druge prostorske posebnosti (poševni strop v mansardni otroški sobi, radiatorske cevi, dimniški zid, pregradni tramovi in stene, drugo,…), bomo za opremo otroške sobe in za maksimalno funkcionalen izkoristek otroške sobe, najbrž pobrskali med specialisti za otroške sobe po meri.

Zelo veliko primerov, po meri izdelanih otroških sob, je predstavljenih tudi na spletni strani otroškesobe.com.

V kolikor se sami zanimate za omare za otroške sobe, naj si gre za tipske ali izdelane po meri, se preko spodnjih kontaktnih možnosti, priporočamo za izdelavo informativne ponudbe.