» » » Izdelava dodatnih omar v manjši dnevni sobi mladega para

Izdelava dodatnih omar v manjši dnevni sobi mladega para

Omare za dnevno sobo so na spletni strani Mizarstvo.si, prikazane že v primerih, ko je šlo za opremljanje dnevnih sob z vgradnimi omarami ter tudi, na povezavi, kjer so prikazane najrazličnejše ideje za opremljanje dnevnih sob.

V tokratnem prispevku, je v nadaljevanju, predstavljeno opremljanje manjše dnevne sobe mladega para, v kateri je bilo potrebno najti nekaj več prostora za spravilo pripomočkov za dojenčka, ki se je šele pred kratkim “pridružil” mladi družini.

Ker je stanovanje mladega para enosobno in nima ločene otroške sobe, je spalni prostor za novorojenčka, urejen kar zraven staršev v spalnici, kljub vsemu pa je tudi v dnevni sobi, bilo potrebno poiskati nekaj prostora, kamor bi lahko postavili dodatne omare za spravilo vseh pripomočkov, ki jih dojenček potrebuje.

.

Izkoristek prostora nad sedežno garnituro

.

Klasično postavitev manjše dnevne sobe že zasedajo večja, kotna sedežna garnitura, samostoječa svetilka, regal za televizijo in multimedijske naprave ter zvočniki. Same dimenzije pravokotne dnevne sobe so razmeroma majhne (cca. 4,2 x 4,3 m).

Ob prihodu novorjenčka je bilo v dnevni sobi potrebno najti še dodaten prostor za omare, saj obstoječe v spalnici, ne omogočajo dovolj prostora za spravilo vseh reči, ki jih potrebuje dojenček.

Na spodnji sliki je prikazana izdelava omarnih korpusov na steni, ki je še edina ponujala dovolj prostora, da se jo izkoristi za omare.

Kljub dimniški oviri na desni, je zidna stena od leve proti desni, omogočala dovolj prostora, da nanjo zmontiramo tri širše omarne korpuse, ki se v sredini ločijo s prečno, odlagalno polico. Njihova globina je prilagojena globini dimniškega, zidnega zoba (cca. 20 cm).

.

omare za dnevno sobo
Postavljanje viseče omare za dnevno sobo nad sedežno garnituro.

.

Da je tudi v spodnjem delu, za sedežno garnituro, v celoti izkoriščen prostor, sta v spodnjem delu izdelana dva globoka predala, ki se odpirata iz zgornje strani in v katera je mogoče pospraviti različne garderobne reči. Estetska vertikalna omara z globokimi predali in v izbrani barvi lesnega vzorca, je postavljena ob dimniško steno, na desni.

Na vsak omarni prekat sta montirani dve klasični, krilni omarni fronti v beli barvi.

Delno odprto visečo omaro nad sedežno garnituro, prikazuje spodnja slika:

.

viseča omara nad sedežno garnituro
Delno odprta viseča omara nad sedežno garnituro.

.

Celotna ureditev hrbtne stene dnevne sobe z visečo omaro in večjo vertikalno omaro, ki zakriva dimniški zid, je prikazana na spodnji sliki:

.

omare v dnevni sobi
Pogled na zaprto visečo omaro in celotno hrbtno steno.

.

Za previjanje in pripomočke, ki jih mlada starša potrebujeta, je izdelana dodatna komoda s štirimi izvlečnimi predali, na levi strani sedežne garniture:

.

komoda za dnevno sobo
Komoda z izvlečnimi predali na drugi strani sedežne garniture.

.

Izdelana je iz enakega materiala (navaden, matiran, beli iveral), kot viseča omara, sestavljajo pa jo štirje izvlečni predali z mehkim in tihim zapiranjem.

Njihova notranjost je namenjena pripomočkom in oblekicam, ki jih starša potrebujeta pri previjanju novega člana družine:

.

opremljenost komode
Organiziranost vrhnjega predala komode.

.

Če tudi sami iščete omare za dnevno sobo, ki jih je potrebno prilagoditi prostoru zaradi različnih razlogov ali, če potrebujete nasvet pri opremljanju vaših notranjih prostorov, se priporočamo čez spodnje kontaktne možnosti.

Z veseljem se bomo z vami pogovorili in pripravili informativno ponudbo našega predloga rešitve za notranjo opremo.