» » » 4 predlogi za opremljanje majhne spalnice

4 predlogi za opremljanje majhne spalnice

Glavni izzivi, ki jih prinaša opremljanje majhne spalnice, v glavnem izhajajo iz vprašanj, kam ob ozkem prostoru med steno in posteljo, postaviti garderobno omaro, kako razporediti pohištvo, če se spalnica nahaja v mandardnem stanovanju oz. kako na splošno opremiti spalnico, če ta ni povsem ravnih, kvadratnih ali pravokotnih oblik.

Glede na to, da je treba pri opremljanju spalnice najprej prostor najti posteljnemu okvirju, si lahko v spodnjih primerih ogledate nekaj realnih primerov in nekaj idej za opremljenost spalnice v zgoraj opisanih situacijah.

.

Predlog opremljanja majhne spalnice v 3d izrisu

.

Spodnja slika prikazuje najprej predlog opremljenosti spalnice v klasični kvadratasti sobi v blokovskem stanovanju. Vhodna vrata v spalnico so, kot je to v večini spalnic, postavljena ravno tako, da je ob odpiranju za njimi, mogoče postaviti najprej malenkost ožjo omaro. Tej pa nato, od vratnih kril naprej, lahko sledi večja in bolj globoka garderobna omara.

3d predlog opremljenosti majnhega spalnega prostora je prikazan na spodnji sliki:

.

opremljanje majhne spalnice
Opremljanje majhne spalnice – 3d predlog opremljenosti. Ožja garderobna omara tik za vhodnimi vrati.

.

Pravokotno na njo, je na sredino spalnice, predlagana postavitev klasičnega, zakonskega posteljnega okvirja, ki se ob hrbtni steni zaključuje z oblazinjenim vzglavnim delom. Iz vsake strani pa je po merah sobe, izdelana še nočna omarica.

Na spodnji strani posteljnega okvirja je ravno dovolj prostora, da ob steno postavimo še dodatno komodo za spodnje perilo in nogavice, sama garderobna omara pa je v celoti vgradna od enega do drugega zidu.

Prva dva omarna prekata (pri vratih) sta ožja in s tem omogočata normalno odpiranje vrat, ostali trije so širši in služijo za normalno pospravljanje garderobe. Tak primer postavitve dejanske garderobne omare z ožjimi in širšimi omarnimi prekati, boste našli na prvih dveh slikah, tega opisa.

.

Opremljanje majhne spalnice z omarnim mostom

.

V primerih, ko prostor majhne spalnice ne omogoča vgraditve večjih garderobnih omar, ali, ko nam preprosto zmanjka prostora za postavitev garderobnih omar ob posteljne okvirje, lahko prostor za garderobo najdemo tudi nad samo posteljo v obliki garderobnega mosta.

.

spalnica z mostom
Opremljanje majhne spalnice z garderobnimi omarami nad posteljo.

.

Zgornja slika prikazuje primer opremljanja manjše spalnice z garderobnimi omarami, ki so postavljene ob hrbtno steno posteljnega okvirja.

Dvodelna, samostoječa omara za večjo garderobo in s klasičnim, krilnim odpiranjem vrat je postavljena v zgornji kot spalnice. Nato sledi po merah spalnice izdelan posteljni okvir. Le ta pa ima v zgornjem delu izdelan dodaten garderobni most, ki se povezuje z dodatnim enodelnim garderobnim omarnim prekatom, na spodnji strani slike.

Ličnice vseh omarnih prekatov so izdelane v beli barvi visokega sijaja, odpirajo pa se na dotik in brez ročajev.

Posteljni okvir je nekoliko povišan od standardne višine 45 cm.

Še več primerov izdelanih spalnic z mostom, boste našli tudi v prispevku s preprostim naslovom Spalnica z mostom. V njem pa so, med ostalimi, prikazane tudi ideje, kjer je mogoče posteljni okvir tudi dvigniti. In tako pridobiti dodaten prostor v majhnih spalnicah.

.

Opremljanje majhne spalnice nepravilnih oblik

.

Spodnja slika prikazuje opremljanje majhne spalnice, v kateri je v istem prostoru urejena še ločena kopalnica, pred vhodom v njo pa se nahaja tudi povezan hodnik in predprostor.

Sama spalnica je odprta, po svojem stilu pa spada med moderno opremljene spalnice.

.

opremljenost majhne spalnice
Moderna spalnica v povezanem prostoru.

.

Sam posteljni okvir je vgrajen pod viseče garderobne prekate, ki so montirani povsem pod strop spalnice. Ti se nato pravokotno nadaljujejo s pet krilno vgradno omaro, ki sega povsem do hodnika. Sama omara vsebuje visoka, a ožja krilna vrata. Obenem služi kot hrbet kopalnici, ki se nahaja za njo.

Garderobni omari sledi na levi, prehod proti kopalnici in predprostoru, še bolj na levo pa je z drsnimi vrati izdelan prehod v dnevni prostor.

Kot med večjo garderobno omaro in visečimi elementi je izkoriščen kot nočna odlagalna omarica z nekaj policami.
Nočne lučke so montirane na same odlagalne police.

Nešteto idej in realnih prikazov postavitev vgradnih omar v najrazličnejših prostorih, boste našli tudi na spletni strani, vgradneomare.eu.

.

Opremljanje majhne spalnice v mansardi

.

Na zadnji, spodnji sliki, je prikazana preprosta rešitev za postavitev omare, če gre za spalnico pod poševnim stropom (v mansardi).

Garderobna omara je v tem primeru, namesto, da bi stala kot visoka dvo delna omara, nižja in štiridelna.

Omarna prekata, ki bi v klasični spalnici stala pod prekatoma z obešalnima palicama, sta v tem primeru postavljena, ob njun bok. Na ta način je garderobna omara razširjena, obenem pa po svoji višini ravno ustreza višini loma poševnega stropa.

.

nižja garderobna omara v spalnici
Opremljanje majhne spalnice v mansardi – nižje garderobne omare.

.

Sicer boste na še več primerov in dejanskih rešitev za opremljanje majhne spalnice, naleteli na spletni strani, ki je namenjena izključno opremljanju spalnic po naročilu, a se koristni in uporabni primeri v zvezi z opremljanjem spalnic, možnostmi različnih posteljnih okvirjev po naročilu ter vsemi  drugimi idejami, ki se tičejo spalnic, nahajajo tudi na tej povezavi.

Vabljeni, da za njimi pobrskate ali, da se nam preko kontaktnih možnosti, oglasite za pogovor za vaš primer.