» » » Različni tipi garderobnih omar za spalnice

Različni tipi garderobnih omar za spalnice

Glede na to, da je omare za spalnico, praktično mogoče dobiti v najrazličnejših oblikah, še posebej, če si jo damo izdelati po naročilu, so v nadaljevanju tokratne objave, predstavljene nekatere najpogostejše variante omar v spalnicah.

V večini primerov si stranke zraven same omare za spalnico tako ali tako, dajo izdelati še ostalo pohištvo za spalnico (posteljni okvir, dodatne komode, nočne omarice in morebitne pisalne ali odlagalne mizice), a, ker je članek namenjen predstavitvi zgolj omar, primernih za spalnice, si poglejmo nekaj najpogostejših primerov za omare v naših spalnicah.

.

Klasične omare za spalnico

.

Najbolj klasične omare za spalnico so, po dimenzijah prostora naše spalnice, izdelane omare, ki jih postavimo ob eno izmed zidnih sten spalnice, ponavadi tik ob posteljni okvir. Omara je samostoječa, omarna vrata pa so nameščena na omaro, preko tečajev.

.

omare za spalnico
Klasične omare za spalnico. Samostoječe in premične. Izgled naravnega lesa

.

Material za izdelavo takšne omare je iverica v najrazličnejših pastelnih enobarvnih odtenkih ali pa za izgled omare uporabimo iverico v lesnih tonih (slika zgoraj).

V notranjosti so takšne, klasične omare za spalnico, seveda v odvisnosti od svoje velikosti, razporejene na več različnih omarnih prekatov, najpogostejši dodatki v takšnih omarah pa so odlagalne, premične police, klasične obešalne palice ter klasični izvlečni predali.

Nekatere izmed teh omar imajo dodatno, iz notranje strani, urejena svetila na senzorsko delovanje, dodatne izvlečne obešalne palice, posamezne predale pa tudi okrašene z različnimi vrstami ročajev.

Tovrstne omare za spalnico imenujemo tudi samostoječe, zato, ker jih je mogoče po sami spalnici poljubno prestavljati, omare pa imajo lasten omarni strop, hrbet in vse omarne stranice. Odvisno od modela, so posamezne lahko od tal nekoliko dvignjene ali pa se z omarnimi vrati, v celoti stikajo s tlemi.

Večina klasičnih omar za spalnico se sicer izdela v umirjenih, toplih in naravnih lesnih tonih, a je med možnostmi izbire za izdelavo omar za spalnice, mogoče izbirati tudi med barvami omar, ki so obdelane v visokem sijaju, dodatno obdelane z ogledali in tudi najrazličnejšimi barvami stekel.

Na spodnji sliki so prikazani trije različni omarni elementi za spalnico v visokem sijaju črne:

.

omare za spalnico visoki sijaj
Omare za spalnico v visokem sijaju.

.

Med ostalimi bolj priljubljenimi barvami za omare v spalnici seveda tradicionalno prevladuje bela predvsem za omarne korpuse in različni rjavi, sivi, srebrni in umirjeni odtenki za fronte omarnih ličnic.

.

Vgradne omare za spalnico

.

Za razliko od klasične, garderobne omare za spalnico, so vgradne garderobne omare v spalnicah fiksne in se jih po prostoru ne da premikati.

V zelo veliko primerih je prostor za tovrstne omare pripravljen že vnaprej (od enega do drugega zidu), lahko pa so vgradne omare izdelane samo od enega zidu, na drugi strani pa se zaključujejo z lastno omarno stranico.

Nekatere izmed njih so po višini vgrajene povsem do stropa spalnice, druge se na vrhu zaključujejo z lastnim omarnim stropom.

Med vgradnimi omarami za spalnico še posebej prevladujejo takšne, katerih fronte so izdelane iz drsnih vrat, sicer pa je vgradne omare za spalnico mogoče dobiti tako z drsnimi vrati kot tudi s klasičnimi, krilnimi, garderobnimi vrati.

Primer vgradne omare za spalnico z drsnimi vrati, lahko vidite na spodnji sliki, sicer pa je posebej vgradnim omaram, namenjena specializirana spletna stran, samo za vgradne omare:

.

vgradne omare za spalnico
Primer izdelave vgradne omare za spalnico. Dvodelna drsna vrata, prečno dekorirana v temnejšem steklu.

.

Enako kot velja za klasične omare za spalnico, je tudi pri vgradnih omarah, mogoče za same fronte omar izbirati različne barve in različne vrste materialov.

Med barvami lesnih materialov je mogoče izbirati navadne, pastelne enobarvne tone, imitacije pravih lesnih vzorcev z vidnimi letnicami ter vidno strukturo naravnega lesa ter barve v visokem sijaju.

Med stekli je mogoče izbirati med raznobarvnimi stekli ter dodatno različno obdelanimi steklenimi površinami (graviranje, peskanje, fototapete,….)

V nekaterih primerih, vgradne omare za spalnico, nimajo za to, posebej namenjenega in pripravljenega prostora. Takrat se omara izdela po dimenzijah razpoložljive stene in ob želeno zidno stranico, kjer pač želi stranka imeti postavljeno spalnično omaro.

Primer večje in modernejše vgradne omare, ki je izdelana po celotni steni spalnice ob vhodu v njo, je prikazan na spodnji sliki:

.

velika omara v spalnici
Izdelava velike, štiridelne omare v spalnici.

.

Kotne omare za spalnico

.

V precej spalnicah si stranke želijo urediti garderobne omare v kot.

Po eni strani se s kotno garderobno omaro v spalnici v celoti izkoristijo kotni prostori, po drugi strani pa z omaro postavljeno v kot, pridobimo prostor tudi v manjših spalnicah, ker nam ni potrebno pohištvenih elementov razporejati po celotni spalnici. 4 predloge za opremljanje majhne spalnice, lahko najdete, tudi na povezavi.

Kotne omare za spalnico, so, tako kot ostale vrste omar, izdelane povsem po želenih dimenzijah stranke, s krilnimi ali drsnimi vrati na omari ter s poljubno opremljenostjo v notranjosti.

Tudi pri kotnih omarah v spalnicah se je mogoče odločati med tem ali bo ta vgradna ali samostoječa. Pri samostoječi moramo samo biti pozorni na to, ali želimo to omaro v prihodnosti prestavljati, saj v tem primeru, konstrukcija obeh omarnih krakov ne sme biti preveč povezana.

Primer večje kotne omare za spalnico z dvema enakima omarnima krakoma, lahko vidite na spodnji sliki:

.

kotne omare za spalnico
Kotna omara z dvema enako dolgima omarnima krakoma. Levi omarni prekat je namenjen policam in predalom, desna omarna prekata sta namenjena obešanju garderobe.

.

Med ostale možnosti izdelave omar za spalnice, sodijo po naročilu izdelane ločene garderobne omare kot samostojne in ločene garderobne sobe, izdelava omar za spalnice, ki imajo poševnine (spalnice v mansardah) ter izdelava posebnih, manjših omarnih komod, regalčnikov in predalov za odlaganje dodatne, manjše garderobe.

Ker v segment opremljanja spalnic in med omarne rešitve spada tudi izdelava spalnic z omarnim mostom, “walk in” sob, izdelava različnih tipov zakonskih in enojnih posteljnih okvirjev (dvižne postelje, postelje, ki se pospravijo v omare, ipd….), vas vabimo, da pregledate celotno rubriko, ki je namenjena opremljanju spalnic, na povezavi.

Ali, da nam za izdelavo ponudbe za vaše omare za spalnico, pišete kar čez kontaktne možnosti.