» » » Kako smo s pohištvom po meri, na eleganten način, opremili otroško sobo

Kako smo s pohištvom po meri, na eleganten način, opremili otroško sobo

Naši predstavitvi opremljanja moderne dnevne sobe s pohištvom, izdelanim po meri, iz preteklega tedna, danes dodajamo predstavitev primera izdelave otroške sobe po meri.

Gre za otroško sobo v rumeno, zeleni in modri kombinaciji sten ter izdelavo pohištva, ki ga z nekaj dodatki, praktično najdemo v vsaki otroški sobi.

Opremljanje spalnega prostora

otroške sobe po meri
V modri kotiček za spanje sodi postelja po meri, nočna omarica s predaloma ter v bližini večja komoda z dvema odprtima policama na vrhu ter tremi izvlečnimi predali na dnu.

V “moder” kot otroške sobe, na steno katerega, obvezno sodi svetilka v obliki lunice smo, kot je opisano ob sami sliki, postavili po meri izdelano in nekoliko širšo posteljo, da jo bo otrok lahko uporabljal dalj časa tekom odraščanja.

Zdaj, ko je otrok še manjši, postelja omogoča vgraditev poljubne varnostne ograje. Kasneje se ta preprosto sname.

Na željo staršev smo za preprečitev direktnega stika med spanjem otroka, s steno, v kotnem delu izdelali vzdolž dolžine in širine postelje, dve nekoliko višji leseni stranici.

Postelja omogoča enostaven dostop pod njo. S čimer je olajšan dostop do igrač, ki se zagotovo rade, nepredvideno odkotalijo v vse smeri :), obenem pa je olajšano tudi čiščenje pod takšno posteljo .

Nočna omarica na desni, vsebuje dva manjša izvlečna predala, ki na začetku omogočata shranjevanje najbolj priljubljenih igrač. Kasneje se bo, tako vsaj upajo starši, v njej našel prostor za knjige :).

Levo, ob del postelje pri nogah, smo postavili po meri izdelano, širšo, v enakih materialih ter barvah ličnic kot na nočni omarici, komodo z višjim, odprtim delom ter nižjim delom s tremi izvlečnimi predali.

Kot je videti iz slike – so v trenutku slikanja, stvari na njej, odlično pospravljene :).

Pogled na vhod v otroško sobo

otroška soba po meri
Pogled na vhod v otroško sobo.

Slika zgoraj prikazuje opremo stene ter izdelavo pohištva levo od vhodnih vrat v otroško sobo. Povsem v kot, ob zunanjo steno, smo postavili, po meri izdelano garderobno omaro.

Njen nižji del sestavljajo nizki, izvlečni in široki predali, ki služijo pospravljanju nogavic in spodnjega perila. Nad njimi smo prostoru za odlaganje vsakodnevnih otroških oblačil namenili štiri prekate, do katerih dostopamo z odpiranjem krilnih vrat.

Komoda, ki stoji za vrati, je od osnovne garderobne omare nekoliko ožja. Prav tako z odprtimi policami pri vrhu ter zaprtimi predali pri dnu, v enakih barvah ličnic, služi za odlaganje knjig, prvih albumov, v spodnjem delu pa za pospravljanje igrač.

Igralni kotiček

otroška soba po meri
Ureditev igralnega kotička.

Nedvomno mora v vsaki otroški sobi (ali več prostorih namenjenih otrokom), svoje mesto najti tudi igralni kotiček.

Medtem, ko starše ponavadi skrbi, da bo le ta povečini nepospravljen, imajo naši otroci kvečjemu skrbi, da bo le ta premajhen 🙂

Da bi zadovoljili oboje, smo igralni površini pustili dovolj prostora tako, da smo v kot igralnega dela, postavili nižji, z osmimi odprtimi policami, po meri, izdelan otroški regal.

Nizek zato, da bo otrok svoje igrače lahko pospravljal sam.
Odprt zato, da mu bo “to delo” pri tem olajšano, hkrati pa bo do svojih igrač dostopal hitro, saj jih bo imel vedno “na očeh”.

Izkoristek prostora s policami, narejenimi po merah

otroške sobe po meri
Za otroški svet bomo tako po dimenzijah kot po barvah, izkoristili vsak kotiček.

Prednost izdelave otroške sobe po meri je nedvomno tudi v tem, da imamo starši možnost barvno in dimenzijsko uskladiti marsikateri kos pohištva.

S policami v izbranih barvah ter izgledu kot smo si ga zamislili sami, bomo tudi ožje in na prvi pogled, manj uporabne površine, lahko prostorsko v celoti izkoristili.

otroška soba po meri
Enostavne police nad pisalno mizo v kotu otroške sobe.

Ureditev delovnega kotička

Tako kot vsaka otroška soba, potrebuje svoj igralni del, prav tako vsaka otroška soba potrebuje tudi svoj delovno/pisalni prostor.

Tukaj so želje staršev in otrok ravno naprotne tistim v igralnem delu.

Tukaj starši navijamo za čimveč prostora, otroci pa so ti, ki jim ni razumljivo, čemu tako velike mize :).

otroška soba po meri
Pisalni kot v otroški sobi.

Hitremu prehodu od postelje do pisalne mize morda botruje želja staršev. Da bi se otrok čim raje vračal vanj, smo poskrbeli z izdelavo stilsko urejenega kota s pisalno mizo in štirimi izvlečnimi predali v kotnem, levem delu mize.

Toliko v tokratni predstavitvi.

V kolikor smo vas navdušili z našim izdelkom, bomo veseli, če za opremo vaše otroške sobe po  meri, povprašate tudi pri nas.

V vsakem primeru pa želimo prijetno opremljanje.