Otroška soba s pogradom

V primeru, na spodnjih slikah, je prikazana otroška soba s pogradom.

Večina staršev otrok otroških sob, ki so majhne in, ki si jih delita dva otroka, za optimalen izkoristek prostora, med pohištvenimi rešitvami išče tudi nadstropno posteljo, na spodnjih štirih slikah pa je prikazana izdelava celotnega pohištva v eni izmed takšnih sob.

.

Nadstropna postelja

.

otroška soba s pogradom
Masiven pograd z dodatno omaro v kotu ter dvema izvlečnima predaloma pod spodnjim ležiščem.

.

Na zgornji sliki je najprej prikazana kompaktna in stabilna nadstropna postelja z dvema ležiščema standardnih dimenzij 90 x 200 cm. Zgornje ležišče ima povišano lesno ograjo, dostop do njega pa je omogočen preko kovinske letve na desni.

V levem kotu je pograd zaključen s, po meri izdelano, masivno omaro z odprtimi policami ter dvema zaprtima regaloma.

Za barvne kombinacije pohištva sta izbrani bela in naraven les bukve, sicer pa je dodaten odlagalni prostor za posteljnino, predviden tudi v dveh širokih, izvlečnih predalih, pod spodnjim ležiščem.

.

Pisalni del

.

otroska-pisalna-miza
Pisalna miza za dva.

.

Ker sta otroka še majhna, zadošča za njuno ustvarjanje, ena pisalna miza, ki pa je malenkost razširjena od podobnih pisalnih miz standardnih dimenzij. Robovi pisalne ploskve so polkrožno zaobljeni, celotna mizna ploskev pa stoji na dveh, po višini nastavljivih, kovinskih nogicah v beli barvi.

K mizi sodi tudi manjši regalnik na levi. Ta vključuje dva izvlečna predala z mehkim in tihim zapiranjem, sicer pa je za odlaganje knjigic in manjših igrač ter spominkov, skrajno v levi kot otroške sobe, izdelana še ožja omara s štirimi odprtimi omarnimi prekati na vrhu ter tremi zapirajočimi se, izvlečnimi predali pri tleh.

Kombinacija barv in materialov se sklada s pogradom in večjo garderobno omaro, ki je prikazana spodaj.

.

Garderobna omara

.

garderobna-omara
Do stropa izdelana tri delna garderobna omara.

.

Garderobna omara je izdelana povsem po dimenzijah razpoložljivega kota, levo od vhodnih vrat v otroško sobo.

Sestavljena je iz treh, do stropa izdelanih omarnih prekatov, odpira pa se s klasičnimi, krilnimi vrati.

Ličnice omarnih vrat so v belem, omarni korpus pa iz naravnega lesa bukve. Notranjost omare je v levem delu zapolnjena z ozkimi odlagalnimi policami, desni, dvojni omarni prekat pa je v sredini uporabljen za klasično obešalno palico, pod omarnim stropom z višjim odlagalnim mestom, pri dnu pa s štirimi izvlečnimi predali za nogavice in spodnje perilo.

Notranjost garderobne omare je prikazana na spodnji sliki:

.

garderobna-omara-notranjost
Garderobna omara – notranjost.

.

*********

.

Če tudi vas zanima otroška soba s pogradom in, če tudi sami iščete rešitev, kako prostorsko čim bolje izkoristiti prostor v otroški sobi, se priporočamo za pogovor in ponudbo tudi mi.

Lahko kar čez kontaktne možnosti.

Dodaten primer modernejše otroške sobe s pogradom, ki poteka vzdolž daljše zidne stene v otroški sobi in pri katerem sta ležišči malenkost zamaknjeni, si lahko ogledate še v prispevku z naslovom Nadstropna postelja, skupaj z omarami, sicer pa imamo v okviru opremljanja otroških sob in Mizarstva.si, odprto še specializirano spletno stran, izključno za otroške sobe, na povezavi.