» » » Ideje, kako v otroških sobah, dodati pridih mavrice

Ideje, kako v otroških sobah, dodati pridih mavrice

Pod imenom otroške sobe mavrica, danes v Sloveniji, kar nekaj mizarjev in proizvajalcev pohištva, trži svoj program sestavljivega (tipskega) ali po naročilu, izdelanega pohištva za otroško sobo.

.

O imenu otroške sobe Mavrica nekoč

.

Poznana blagovna znamka otroških sob Mavrica, slovenskega pohištvenega velikana, skupine Novoles (v stečaju), se je prodajala v njihovih lastnih prodajnih salonih, v vseh večjih pohištvenih centrih po Sloveniji (Lesnina, Mercator in drugi pohištveni saloni) ter tudi izven Slovenije po republikah nekdanje skupne države (Hrvaška, Srbija, Bosna in Hercegovina, Črna Gora, Makedonija).

Iz tega naslova se je izraz in ime “otroške sobe mavrica” na slovenskem trgu zasidral dovolj globoko, da tudi drugi proizvajalci otroških sob, ime otroške sobe mavrica, vključujejo v linije svojih prodajnih programov.

Kot zanimivost, boste opazili, da tudi tuji proizvajalci pohištva, ki vstopajo na slovenski trg in svoj kos pogače, iščejo na trgu otroških sob, zelo pogosto pri svojem nastopu in s svojih prodajnih linijah, uporabljajo ime otroške sobe mavrica.

.

Trije načini kako do mavrice v otroški sobi

.

Ker sami nimamo v svojem programu otroških sob nobene otroške sobe z imenom Mavrica, starše predvsem mlajših otrok, pa seveda zanima, da bi otroške sobe, njihovih malčkov izgledale barvito, mavrično in čim bolj pisano, vsebino tega prispevka, namenjamo idejam, kako vse je mogoče otroški sobi dodati mavrico in vsepovsod priljubljene pisane in žive barve. Naj si gre za tipsko izdelano otroško pohištvo ali otroško sobo po naročilu (razlike med enim in drugim tukaj)

.

Mavrica v otroški sobi na pohištvu

.

Najenostavnejša možnost, da pripeljemo “mavrico” v otroško sobo, je, ne glede na to ali se odločamo za tipsko ali po naročilu, izdelano pohištvo za otroško sobo, je ta, da za otroške sobe izberemo različno barvito pohištvo.

Mavrico v tem primeru lahko dobimo na naslednje načine:

  • kombiniramo mavrične barve med različnimi kosi pohištva
  • kombiniramo mavrične odtenke na posameznem pohištvu (omarne stranice v eni, police in fronte regalov ter predalov, v drugi barvi)
  • kombiniramo pohištvo z mavrico na stenah
  • mavrične barve uporabimo za različno velike ploske površine otroške sobe (stene, pisalno mizo, vrata omar, ličnice predalov, tla, strop,…)

.

otroške sobe mavrica
Otroške sobe mavrica – Primer otroškega sestava z mavričnimi barvami na večjih, ploskih površinah. Vir slike: Mepashi.com

.

Otroške sobe z mavrico na stenah

.

Učinek mavrice in barvitost otroške sobe lahko namesto, da iščemo barve na pohištvu, dosežemo s tem, da mavrico “pričaramo” na stene otroške sobe.

Najbolj pogosto se starši, ki se zanimajo za otroške sobe z mavrico na stenah, odločajo med:

  • narisano mavrico (ročno risana ali slikopleskarska mavrica)
  • nalepljeno mavrico v obliki fototapete

Primer otroške sobe z mavrico na steni v obliki fototapete je predstavljen na sliki spodaj:

.

otroška soba mavrica na steni
Mavrica na steni otroške sobe v obliki fototapete.

.

Za to rešitev se odločamo starši, ki na nakup otroškega pohištva in opremo otroške sobe, gledamo bolj dolgoročno in vemo, da mavrica z rastjo otroka počasi, izgublja svojo privlačnost. V tem primeru se odločimo za otroško pohištvo v klasičnih otroških barvah (ki ga je mogoče uporabiti tudi za mladostniška leta), v barvah mavrice pa dekoriramo stene.

Hitreje, predvsem pa ceneje, je zamenjati zgolj eno fototapeto s kasnejšim mladostniškim motivom (ali prebarvanjem stene), kot se lotiti nakupa novega mladinskega pohištva, po tem, ko otrok postane najstnik.

.

Otroške sobe z mavrico na dekorju

.

Bolj izvirni bomo mavrico v otroški sobi pričarali z dekorjem otroške sobe. Na ta način bomo po eni strani, pohištvo otroške sobe (tipsko ali po meri) lahko iskali na različnih koncih, stene otroške sobe bodo srednjeročno ostale enake, dekor pa lahko kasneje uporabimo tudi v drugih prostorih.

Primer mavričnega dekorja v obliki žaluzij v otroški sobi:

.

mavrica otroška soba
Otroške sobe – mavrica na žaluzijah. Vir slike: HouseandGarden

.

Najenostavnejši način za to, da dosežemo učinek mavrice v otroški sobi, je, da namesto pohištva, za mavrico, izberemo posteljnino. Spodnja slika prikazuje otroško sobo za tri otroke z izdelanim kotnim pogradom, sredinsko večjo garderobno omaro s klasičnim, krilnim odpiranjem vrat ter številnim izvlečnimi predali pod sredinskim pogradom na steni, pravokotno od okna otroške sobe.

Če vas zanimajo pogradi v otroških sobah, vam zna priti prav, priložena povezava.

.

otroške sobe mavrica posteljnina
Otroške sobe – mavrica na posteljnini.

.

V kolikor se tudi sami zanimate za pohištvo otroške sobe, ki je tako iz cenovnega kot estetskega videza, poznano pod pojmom “otroške sobe mavrica”, vas vabim, da pregledate tudi našo ponudbo možnosti za otroške sobe. Ponujamo jih tako v tipskih možnostih, kot v obliki izdelave po naročilu. Temeljite nasvete za opremljanje predvsem cenovno ugodne otroške sobe, boste našli na priloženi povezavi.