» » » Razlike med tipskim in po naročilu, izdelanim pohištvom za otroško sobo

Razlike med tipskim in po naročilu, izdelanim pohištvom za otroško sobo

Naročniki, ki se zanimajo za pohištvo za otroško sobo, lahko v osnovi za opremo svoje otroške sobe, izbirajo med dvema možnostima:

  • pohištvo za otroško sobo po naročilu ter
  • tipsko pohištvo za otroško sobo

Ker ima vsak tip pohištva svoje prednosti (in tudi slabosti), so v nadaljevanju predstavljene posamezne lastnosti enih in drugih.

.

Pohištvo za otroško sobo po naročilu

.

Prednosti

.

Glavna prednost izdelave otroške sobe po naročilu je v tem, da bo naš otrok imel unikatno izdelano pohištvo ter unikatno s pohištvom razporejen prostor.

.

pohištvo za otroško sobo po naročilu
Pohištvo za otroško sobo, izdelano po naročilu in prilagojeno prostoru.

.

Za otroško sobo po naročilu se odločajo starši, katerih otroške sobe so nepravilnih oblik, imajo nekatere prostorske posebnosti (npr. otroške sobe v mansardah, dimniški zidovi, pregradne, lomljene stene, ureditev otroške sobe za dva ali več otrok, itn…).

Obenem se bomo za individualno izdelano pohištvo za otroško sobo, prej odločili v primerih, ko želimo otroške sobe maksimalno prostorsko izkoristiti ter, ko otroci potrebujejo za svoje delo in ustvarjanje več funkcionalnih možnosti, kot jih ponuja klasična tipska ponudba.

Dodatna prednost izbire pohištva za otroško sobo po naročilu, je tudi v tem, da je paleta barvnih možnosti ter možnost uporabe različnih materialov (stekla, barve lesa naravnih tonov, barve v visokem sijaju, različni ročaji, ogledala, dekor,…), širša od palete tipske ponudbe.

Za družine, ki imajo na voljo manj časa, je dodatna prednost pri izvedbi otroške sobe po naročilu tudi v tem, da sta dostava in montaža, vključeni v ceno otroške sobe.

Dodatne zapise in primere na temo tipskih in po naročilu, izdelanih otroških sob, boste našli tudi na povezavi.

.

izvlečna postelja po naročilu
Izvlečna postelja za otroško sobo. Izdelana po naročilu.

.

Slabosti

.

Pohištvo za otroško sobo, izdelano po naročilu, je načeloma nekoliko dražje od tipskih otroških sob. Širša paleta zgoraj naštetih možnosti, vključena dostava in montaža ter prilagoditve posameznih kosov pohištva, pač dodajo svoje k ceni.

.

Tipsko pohištvo za otroško sobo

.

Prednosti

.

Prva in verjetno pri večini staršev, najbolj vidna in “občutena” prednost tipkega sestava otroške sobe, je seveda cena. Ta je, zaradi vnaprej izdelanih posameznih pohištvenih kosov, v primerjavi s pohištvom, izdelanim po naročilu, nižja. Hkrati lahko dodaten denar prihranimo z lastnim prevzemom in lastno montažo.

.

Otroške sobe z mostom
Primer tipskega sestava otroške sobe. Z mostom.

.

Za tipsko pohištvo za otroško sobo se odločajo starši, katerih otroške sobe so prostorsko standardnih dimenzij, brez posebnosti in ovir kot so poševni stropi, kotni in predelni zidovi ter podobno.

Tudi tipsko pohištvo za otroško sobo je mogoče izbirati v različnih dimenzijah in v različnih postavitvah. Več o tem si lahko preberete tudi v prispevku Nasveti za opremljanje cenovno ugodne otroške sobe.

.

Slabosti

.

Glavna slabost odločitve za tipsko pohištvo v otroški sobi, je, da z njim ne moremo maksimalno izkoristiti morebitnih prostorskih niš in anomalij v prostoru, hkrati pa je paleta barvnih možnosti in izbire materialov, ožja od tiste, ki jo ponuja po naročilu, izdelana otroška soba.

.

otroške sobe pograd
Tipsko pohištvo za otroško sobo za fanta.

.

Zanimive razlike enih in drugih otroških sob, boste našli tudi v prispevku, kjer so opisane razlike med tipskimi in po naročilu, izdelanimi pogradi za otroške sobe.

V kolikor vas zanima informativna ponudba za opremo otroške sobe po naročilu ali, če iščete tipsko pohištvo za otroško sobo, se priporočam. Lahko kar čez spodnje kontaktne možnosti.