» » » Poceni jogi vzmetnice – na kaj paziti pri izbiri?

Poceni jogi vzmetnice – na kaj paziti pri izbiri?

Poceni jogi vzmetnice, katerim nekateri pripisujejo tudi slabšalni izraz “žimnice”, na trgu raznovrstne ponudbe ležišč, nedvomno ne ponujajo ravno velikega ugleda, zato jih ljudje tudi pogosto prej poimenujejo cenene, kakor na primer vzmetnice za “ugodno vrednost”.

.

poceni jogi vzmetnice
Svetuje: Zdravapostelja.si

Kljub temu obstajajo celo študije o tem, ki dokazujejo dober in kakovosten spanec, tudi na vzmetnicah, ki jih sicer zaradi manj poznane blagovne znamke, pogosto enačijo s cenejšimi in poceni vzmetnicami (5 presenetljivih dejstev o vplivu vzmetnic na kakovost spanja in zdravje; vir: HuffingtonPost, angl. besedilo).

.

A imejte v mislih, da morajo ljudje, že nad 40 let starosti, tudi po že opravljenih študijah in raziskavah (Koliko spanca potrebujemo; vir: HelpGuide.org, angl. besedilo), udobje in kakovost spanja, postavljati med prioritete na njihovem seznamu pridobivanja in ohranjanja življenjske energije.

.

Pogosto se namreč zgodi, da 40 in več letniki, ugotovijo, da spati na vzmetnici, na kateri so spali, ko so bili stari 20 ali nekaj let več, ni več tako udobno, kot je bilo nekoč.

.

Poceni jogiji in vzmetnice, niso tista ležišča, ki jih trg ponudbe ležišč ponuja z najrazličnejšimi popusti in akcijami, čeprav deluje resnično kot pika na i, če najdemo hkrati cenovno ugodno ležišče in obenem kakovostne materiale.

.

Gledano v celoti, potrošniki smatramo, da so poceni vzmetnice nekaj kar ustreza najmanj eni izmed spodnjih treh trditev:

.

  • vzmetnice, ki jim blagovne znamke ne poznamo
  • ležišča, pri katerih se prvič soočamo z vrsto materialov ali izdelavo
  • jogiji, prodajani skupaj s cenovno izjemno ugodnim posteljnim okvirjem ali letvicami

.

Nekateri med poceni vzmetnice uvrščajo te, ki se nahajajo na dnu raznoraznih primerjalnih lestvic, čeprav ni v vseh primerih, povsem narobe, da se odločimo za vzmetnico iz tega ranga.

.

Dva takšna primera sta na primer:

.

  • ko je vzmetnica relativno dobro konstruirana, a ponujana na trg ležišč, skozi novo blagovno znamko
  • mlajši in zdravi mladostniki v študentskih domovih, preprosto ne potrebujejo ultra drage vzmetnice. Mlajše telo je v hrbtenici bolj prilagodljivo, kar pa pomeni, da ni nobenega razloga, da te prednosti, ne bi izkoristili s tem, ko prihranijo pri nakupu vzmetnice.

.

Pri iskanju poceni in kakovostnih vzmetnic še vedno velja, da se je najbolje držati naslednjih iztočnic:

.

  • zaradi nižje cene ne kupujmo rabljenih ležišč
  • ne delajmo kompromisa pri ceni vzmetnice, v kolikor imamo bolečine v hrbtenici, mišične bolečine, fibromialgijo ali artritis
  • za nakup poceni ležišča in vzmetnice se naj ne odločijo tudi tisti z različnimi vrstami alergij. Predvsem pri poceni toperjih zna biti problem, da material ne zagotavlja pravšnje pregrade med telesom in notranjostjo vzmetnice, kar pa lahko pri ljudeh, občutljivih na alergijo, povzroči težave.