» » » Rešitve in predlogi za opremljanje otroških sob s pohištvom po meri

Rešitve in predlogi za opremljanje otroških sob s pohištvom po meri

Ponavadi ugodne in poceni otroške sobe po meri, dobimo v vele pohištvenih centrih, kjer pa imamo vnaprej določeno ponudbo dimenzij, barv in materialov.

Ker pa si večina družin želi otroške sobe urediti povsem individualno (in za želje vpraša tudi otroke), so med pohištvom po meri, iskane tudi rešitve za poceni otroške sobe po meri.

Primeri pohištvenih elementov za otroške sobe po meri (slike iz terena)

poceni otroške sobe po meri
Za pohištvo za otroške sobe je značilna pestrost. Tako v barvah, kot izgledu in namembnosti.

Skoraj ni spletne strani o opremljanju otroških sob, ki ne bi omenila, da bodimo pri opremljanju le teh, previdni z izbiro pohištva tudi zaradi tega, ker otroci rastejo hitreje kot bi želeli in lahko se zgodi, da pohištvo, ki smo ga kupili lansko poletje, v letošnjem ne bo služilo več svojemu namenu.

Še posebej pri pohištvu v otroških sobah otrok, ki se v naslednjem letu ali dveh, odpravljajo v šolo, kot tudi pri mladostnikih, se potrebe po uporabnosti pohištva, spreminjajo dosti hitreje kot globina naše denarnice.

Zato starši radi iščejo med alternativami in kompromisi. Po eni strani pohištvo, ki bo uporabno za potrebe otroka danes, po drugi strani pa takšno pohištvo, ki ga bodo ali otroci ali mi sami, uporabljali tudi v prihodnosti.

izdelava pohištva pohištva za otroške sobe po meri
Po meri izdelana povezana omara z več policami, zaprtim predelom ter pisalno mizo z regali.

Primer po meri izdelanega otroškega sestava, ki prihrani prostor

Ker so prostori namenjeni otroškim sobam, različno veliki (pogosto pa tudi majhni ali v mansardnih stanovanjih), lahko s po meri izdelanimi sestavi osnovnega pohištva, prostor v otroški sobi, precej prihranite.

Na sliki spodaj primer izdelave celotnega sestava pohištva za otroško sobo v enem. Zajema izvlečno otroško posteljo, z dvema izvlečnima predaloma pod njo, pisalno mizo, odprte regale ob delovni površini za odlaganje zvezkov in knjig, ob strani pa še stopnice za dostop do zgornjega ležišča. Prostor pod njimi je prav tako izkoriščen za zaprte regale. Levo od stopnic v istem stilu narejena tudi vgradna omara.

poceni otroške sobe po meri
Po meri izdelan komplet za manjšo otroško sobo.

Podoben primer izdelave poceni otroške sobe po meri, predstavljam tudi spodaj. Za razliko od podobnih sestavov, ki jih boste sicer našli tudi v skoraj vseh večjih pohištvenih centrih pri nas, se ta razlikuje v tem, da je narejen povsem od zidu do zidu in v celoti izkorišča celotno vzdolžno steno otroške sobe. Materiali za izdelavo so cenovno primerljivi materialom, ki jih najdete v ponudbi velikih centrov s prodajo pohištvenih sestavov, Kot rečeno, je razlika samo v tem, da imate pri njih možnost približati se stenam pač v okviru dimenzij, ki so na voljo, v spodnjem primeru pa dimenzije stranka določi sama.

izdelava otroškega pohištva po meri
Primer po meri otroškega sestava s pogradom. Od stene do stene. Koristen prispevek o pogradih je objavljen tudi na tej povezavi.

Kako otroški sobi na najcenejši način spremeniti podobo notranje opreme?

Otroške sobe imajo po večini to specifiko, da jih bomo ali starši ali otroci v razmeroma hitrem času, želeli spremeniti. Ali bo to samo želja po spremembi barve sten (kar je najpogosteje), ali celotna prenova notranje opreme, je odvisno od debeline denarnice, dotrajanosti starega pohištva in tega ali pohištvo še služi svojemu namenu.

Na sliki spodaj primer izdelave enostavne otroške mizice ob fiksno postavljeno vgradno omaro (ki pa smo jih na frontah drsnih vrat samo spremenili barvo in material polnila). In na ta način hitro spremenili prvoten izgled otroške sobe.

poceni otroške sobe po meri
Osnovni pohištveni elementi v otroških sobah.

Če tudi sami iščete predlog rešitve za notranjo opremo otroške sobe, bom z veseljem svetoval, pripravil izris ter ponudbo za vaš primer.