» » » Pohištvo za majhna stanovanja – rešitve, ideje, oprema,…

Pohištvo za majhna stanovanja – rešitve, ideje, oprema,…

Spodaj si lahko ogledate nekaj pohištvenih idej in rešitev, po katerih povprašujejo predvsem tisti, ki se zanimajo za pohištvo za majhna stanovanja.

.

Pohištvo za ozke in dolge hodnike

.

Ozki in dolgi hodniki, so, še posebej v blokovskih stanovanjih, pogosto tudi zelo temni in brez naravne svetlobe. Zato se za pohištvo za ozke in dolge hodnike, predlagajo svetle (bele, vanilija, ipd…) barve garderobnih omar, po možnosti pa naj so komodice, garderobne omare in ozki regali, izdelani z drsnimi vrati, namesto s klasičnimi. Na ta način ostane prehod po ozkem hodniku prehoden tudi, ko je omara odprta. Za več svetlobe in bolj prostoren, ozek hodnik, razmislite o pohištvu z dodatnimi ogledali.

.

Pohištvo za ozke in dolge hodnike
Odlagalne police v dolgem hodniku naj bodo ozke po globini. Omara na hodniku, naj bo vgradna (ali z drsnimi vrati). Ogledalne in obešalne stene naj puščajo dovolj prostora za normalen prehod skozi hodnik.

Pohištvo za majhne dnevne sobe

.

V majhnih dnevnih sobah, si namesto osrednje, velike, klasične mize za dnevno sobo, omislite, manjšo, klubsko. Ki jo v majhni dnevni sobi lahko celo namesto, na sredino dnevne sobe, postavite ob bok, sedežni garnituri. Ogromno prostora v majhni dnevni sobi lahko izkoristite tako, da posamezne elemente in regale, namesto na tla, montirate za zidne stene dnevne sobe, sicer pa v majhnih dnevnih prostorih, tako kot v vseh ostalih sobah, kjer primanjkuje prostora, težimo k ozkim pohištvenim rešitvam.

.

regal za majhno dnevno sobo
Potrebni knjižni in dnevni regali za majhno dnevno sobo, so brez ličnic na predalih (oz. te postavimo samo tam, kjer želimo izrecno zapreti regal).

.

modularno pohištvo
V majhnih dnevnih sobah pridejo prav MODULARNI pohištveni elementi. Te lahko razporejate po dnevnih sobah, poljubno in ločeno. Če prostor omogoča, jih postavite skupaj. Dodatne pohištvene ideje za majhne dnevne sobe, boste našli na tej povezavi.

.

Pohištvo za manjše kuhinje

.

Manjše prostore, ki so namenjeni postavitvi kuhinje, največkrat opremimo z montažo in izdelavo kuhinjskih elementov, ki se prostorskim možnostim in omejitvam, prilagodijo (t.i. kuhinje po meri) ali s tipskimi kuhinjskimi rešitvami (blok kuhinje, enostavni kuhinjski elementi,…).

.

.

Ostali elementi in pohištvo za majhna stanovanja

.

Med ostale pohištvene elemente, ki se največkrat uporabijo pri opremljanju manjših stanovanj, sodijo še: