» » » Prenova kuhinje v manjšem prostoru

Prenova kuhinje v manjšem prostoru

Prenova kuhinje v največ primerih pomeni, da v obstoječi in že vnaprej predvideni prostor, postavimo na novo opremljeno pohištvo za kuhinjo.

Pri čemer nekateri prenavljajo kuhinjo tako, da tudi v celoti spremenijo potek posameznih vodovodnih in električnih inštalacij, drugi pa ob prenovi želijo spremeniti ali obnoviti zgolj kuhinjsko pohištvo.

V spodnjem primeru je prikazana prenova kuhinje z novejšim kuhinjskim pohištvom, v manjšem kuhinjskem prostoru.

.

Prenova kuhinje v manjšem prostoru

.

Kuhinjski prostor na spodnji sliki je klasične, kvadrataste oblike in iz ene strani obdan z zunanjim oknom, nasproti okna pa stojijo vhodna vrata v samo kuhinjo.

.

prenova kuhinje
Pogled na kuhinjski del pod oknom.

.

Zaradi razmeroma majhnega prostora in ostalih že potekajočih inštalacij po prostoru, je predviden prostor za novo kuhinjo, na razpolago v levem, kotnem delu kuhinje.

Osnovni kuhinjski elementi so postavljeni v spodnjem nizu, sicer pa sta še dva dodatna elementa postavljena ločeno v prostor (en viseči kuhinjski element in dodatna komoda z visečim predalčnikom na zidni steni).

Kuhinjski elementi so izdelani klasično, zapirajoči se z navadnimi, krilnimi vrati, zaradi majhnosti prostora pa so za barvo in materiale izbrani svetli naravni lesni toni in kombinacije bež, bele ter srebrne.

Srebrni so kuhinjski ročaji, v srebrnem aluminiju pa je tudi izdelana kuhinjska podnožna maska pod spodnjimi elementi.

.

opremljenost kuhinjeskega kota
Opremljenost kuhinjskega kota, slika iz terena z mobilnim telefonom.

.

Kuhinjski kot sestavlja desni, krajši kuhinjski krak, ki po svoji višini sega do okenske police in se še bolj desno, nadaljuje z elementom, v katerega je v stojno višino vgrajena vgradna pečica.

Daljši, zidni kuhinjski krak poteka vzdolž zidne stene pravokotno na okno, vanj pa sta v delovni pult, vgrajena enojni pomivalnik in klasična, kombinirana kuhalna plošča (plin, elektrika).

Zidna obloga poteka v barvi front kuhinjskih elementov do zgornjega visečega elementa, ki je izdelan v barvi naravnih lesnih tonov, sicer pa se element konča tik ob stikalu in električni inštalaciji na levi.

Za tri vtičnice je predvidena tudi inštalacija v sami zidni lesni oblogi.

Na spodnji sliki je prikazana še izdelava ločenega kuhinjskega elementa:

.

ločen kuhinjski element

.

Element na zgornji sliki, je v spodnjem delu sestavljen iz levega omarnega korpusa, ki se odpira s krilnimi vrati ter desnih, treh izvlečnih predalov. Stil ročajev in izbor barv ustreza ostalim kuhinjskim elementom, le v zgornjem delu je za razliko od ostalih visečih elementov, ta izdelan v kombinaciji rjave barve in belega motnega stekla.

Desno od samostojnega elementa je postavljen visok, samostoječ hladilnik z zamrzovalno omaro.

.

************

.

Prenova kuhinje v manjšem prostoru, največkrat zahteva pohištvo, ki se po svojih dimenzijah, prilagodi prostorskim možnostim in v kolikor je tudi v vašem gospodinjstvu potreba za ponudbo tovrstnih kuhinjskih elementov in rešitev, se priporočamo, da nam preko kontaktnih možnosti, pošljete svoje zanimanje.

Sicer pa vas povabimo, da si še več primerov opremljanja kuhinj po meri, ogledate na povezavi.