» » » 12 primerov razporeditve notranjosti vgradnih omar

12 primerov razporeditve notranjosti vgradnih omar

Sicer smo nekaj primerov možnosti ureditve notranjosti omar po meri predstavili že v prispevku Primeri ureditve notranjosti vgradnih omar in tudi v predstavitvi vgradnih omar za predsobe, a vseeno tokratni prispevek izkoriščamo za to, da temeljiteje predstavimo vrsto možnosti kako so si nekatere naše stranke že zamislile ureditev notranjosti svojih vgradnih omar.

Morda dobite tudi idejo za razporeditev elementov za svojo omaro (slike so iz terena):

Vgradna omara v predsobi

Na sliki spodaj primer vgradne omare od zidu do zidu z dvema vertikalnima prekatoma. Levi prekat: spodaj predal z utopnim ročajem, 4 prestavljive police in na vrhu izvlečna obešalna palica. Desni prekat: spodnji del razdeljen na polovico, v levi polovici štiri poličke, v desni polovici dvoje predalov in dve izvlečni košari. Na vrhu fiksna obešalna palica in dvoje polic.

ugodne omare po meri

Vgradna omara za dnevno sobo

Na spodnji sliki prikaz odprtega sredinskega prekata. Spodaj razdeljen na dve polovici. Desna služi za obešanje plaščev, leva za krajše police, izvlečno košaro, hlačnik in izvlečni predal. Vrh sredinskega prekata sestavlja dvoje prestavljivih polic. Zunanjost: drsna vrata v belem lesu, v spodnji polovici kombinirana z barvnim steklom.

ugodne omare po meri

Vgradna omara s steklenimi drsnimi vrati

Na spodnji sliki primer vgradne omare s steklenimi drsnimi vrati, v spodnjem delu okrašenimi z okrasno fototapeto. Na desni odprt omarni prekat s preprostimi policami, izvlečno obešalno palico ter navadno obešalno palico v desnem, spodnjem delu.

ugodne omare po meri

Enostavna vgradna omara z odprtim hrbtiščem

Na željo strank, se pri montaži vgradnih omar, njihov hrbet lahko vgradi, lahko pa kot hrbet omare uporabimo kar zidno steno. Odgovore v povezavi z montažo vgradnih omar, smo predstavili v priloženi povezavi.

ugodne omare po meri

Enostavna vgradna omara za kot sobe

Na spodnji sliki primer montaže vgradne omare v kot sobe. Na eni strani uporabljena za stranico, omarna stranica, na drugi (zidni) strani, stena. Na steno se montira približno 15 cm debela naslonska letev za primer, če razdalji med stranicama na vrhu omare in pri dnu omare, nista enaki. Na ta način poskrbimo, da se omara kljub neravnim stenam, pravilno zapira z drsnimi vrati.

1nt05a

Kotna vgradna omara

Kotne vgradne omare smo posebej predstavili na tej povezavi. Spodaj primer razporeditve notranjosti za kotno vgradno omaro.

ugodne omare po meri

Vgradna omara za hodnik

Na spodnji sliki primer postavitve vgradne omare na hodniku. Najpogosteje uporabljana barva za vgradne omare na hodniku je bela. Bela prostor osvetli in vizualno poveča.

ugodne omare po meri

Vgradna omara v mansardnem prostoru

Na spodnji sliki primer vgradne omare, ki smo jo postavili v mansardnem prostoru s poševnimi stropi.

ugodne vgradne omare

Vgradne omare za spalnico

Naslednja slika prikazuje primer postavitve vgradne omare v spalnici. Sredinski prekat omare je izkoriščen za skupno rabo obeh partnerjev, levo in desno od njega pa dve identični razporeditvi notranjosti.

1nt07a

Vgradne omare za nizkimi stropovi

V spodnjem primeru je stranka želela izkoristiti prostor, kateremu je nizki strop onemogočal postavitev klasičnih, vnaprej dimenzioniranih omar. Z omaro, izdelano po meri, smo v celoti izkoristili prostor za stropom (strop viden na sliki).

ugodne omare po meri

Postavitev vgradne omare v otroški sobi

Primer spodaj prikazuje vgradno omaro, ki smo jo postavili v otroško sobo za dva otroka. Podobno kot v primeru omare za spalnico, smo tudi tukaj sredinski prekat uporabili za skupno rabo, levo in desno od sredine pa dva identična prekata, vsakega za enega otroka.

ugodne omare po meri

Moderne vgradne omare

Na sliki v nadaljevanju primer moderne vgradne omare s svetlim ozadjem.

ugodne omare po meri

Za predlog izvedbe za vaš prostor, se priporočamo.