» » » Primer velike in moderne kuhinje z vgradnimi elementi

Primer velike in moderne kuhinje z vgradnimi elementi

Za razliko od večine predstavljenih primerov kuhinj, na povezavi, kjer prednjačijo predvsem moderne kuhinje za manjše prostore, garsonjere ter specifične prostorske situacije (mansarde, ipd…), je tokrat na spodnji sliki prikazan primer velike in moderne kuhinje, ki ima povrh, še obe zidni steni izkoriščeni tako, da so vanju vgrajeni kuhinjski elementi, povsem od ene do druge zidne stene.

Za takšno postavitev in izdelavo kuhinje, je seveda kuhinjski prostor, načrtovan že vnaprej, je pa iz slike razvidno, da kuhinja zraven vseh vgradnih elementov, resnično ponuja še ogromno odlagalnih površin, na kuhinjskem pultu, ki je od okenske stene, oblikovan v obliki dveh krakov in kot celota tvori obliko črke U.

.

velika moderna kuhinja

.

Kuhalna plošča je široka in umeščena v sprednji delovni pult, ki zaradi svoje širine, iz zunanje strani, funkcionira tudi kot servirni pult. S tem namenom je tudi zunanja pokrivna ploskev (bela) pomaknjena v notranjost pulta. S tem je omogočeno normalno posedanje in pospravljanje barskih stolov iz zunanje strani pulta.

Za kombinacijo barvne palete so izbrane bela in rjava v visokem sijaju na ličnicah kuhinjskih elementov ter naraven les in bela pastelna v samem delovnem območju.

bokashi organko
SUPER IDEJA: Bokashi Organko, vrhunski kuhinjski kompostnik za zbiranje bioloških odpadkov. Odličen za uporabo v vseh vrstah kuhinj, še posebej v stanovanjskih enotah brez lastnega kompostnika, a z možnostjo organiziranega odvoza bioloških odpadkov. Tisti, ki odlagate biološke odpadke v rjavi zabojnik, boste z Bokashi Organko kompostnikom zmanjšali volumen odpadkov za do 25%. Več informacij na povezavi.

Vgradni kuhinjski elementi ob levi zidni steni, omogočajo vgradnjo hladilnika z zamrzovalno omaro, nato sledi element za shranjevanje živil, za dodatna živila in kuhinjske pripomočke pa se bo uporabil tudi prvi, beli, vgradni element, na pravokotno ležečem kraku.

Visoke, vgradne omare, se končajo z elementom z vgradno pečico, nato pa se kuhinja z delovnim pultom nadaljuje še vse okrog do okna in servirnega pulta.

Zidna stena med visokimi, belimi, kuhinjskimi elementi, (na levi strani od okna, ob katero je v spodnjem delu, vgrajeno tudi pomivalno korito z odcejalnikom), je v zgornjem delu, zapolnjena še z dodatnimi visečimi elementi, od katerih je sredinski omarni korpus odprt kot enostavna, odlagalna polica, levi in desni del pa se zapirata s pregibnimi ličnicami v rjavem odtenku.

Ročaji so srebrni in minimalistični, kuhinjska napa pa moderna in viseča iz stropa.

Prehod v kuhinjo je dovolj širok, da se na njem enostavno sreča, hkrati več družinskih članov, prav tako pa je tudi prostor, s pomikom servirnega kuhinjskega dela malenkost v dnevni del, dovolj širok za nemoteno pripravo jedi in odpiranje različnih kuhinjskih predalov, hkrati.

.

**************

Če se tudi sami zanimate za velike moderne kuhinje in potrebujete ustrezno rešitev za optimalno razporeditev vseh elementov po kuhinji, se z veseljem priporočamo za pripravo informativne ponudbe ali neobvezujoč pogovor.