» » » Potujemo po Sloveniji – Primeri montaže vgradnih omar na Celjskem območju

Potujemo po Sloveniji – Primeri montaže vgradnih omar na Celjskem območju

Kljub temu, da se svetovanje, izrisi, dostava in montaža vgradnih omar, opravlja po celotni Sloveniji in kljub temu, da je med možnostmi za informativni izračun cen vgradnih omar tudi to zapisano, dostikrat pokličejo stranke iz različnih področij Slovenije in sprašujejo ali vgradne omare, izdelujemo tudi na njihovem področju.

Zato smo se v tokratni objavi odločili predstaviti primere vgradnih omar, ki smo jih izdelovali na področju Celja (Celje, Žalec, Laško, Šentjur pri Celju, Vojnik, Rogaška Slatina, Zreče in vse do Rimskih Toplic ter Podčetrtka).

Na spodnjih slikah smo izbrskali različne primere vgradnje vgradnih omar, tako iz vidika prostora v katerem so vgrajene, kot tudi z navedbo kraja v katerem je vgradna omara montirana.

.

Vgradna omara v središču starega mestnega jedra Celja

.

Primer na spodnji sliki vam bo zanimiv zaradi tega, ker gre za postavitev moderne vgradne omare v staromeščansko hišo, sredi mestnega jedra. Ne samo v Celju, temveč praktično povsod po Sloveniji, boste našli hiše sredi mestnega jedra, ki imajo visoke strope (od 2,60 m do 3 m), v marsikateri izmed njih, pa so stropi celo obokani.

Tak primer vgradnje omare za obokan strop, prikazujemo na spodnji sliki:

.

vgradne omare celje
Vgradna omara – Celje – starejša hiša sredi mestnega jedra. Obokani strop.

.

V tem primeru gre za tri delno vgradno omaro z drsnimi vrati, s steklenimi frontami v belem, mlečnem steklu. Vodila (spodaj in zgoraj) so aluminijasta, prav tako so aluminijasti ročaji na drsnih vratih. Podrobneje o vgradnih omarah in drsnih vratih je predstavljeno tudi na povezavi.

Sama omara se nahaja v spodnjem delu staromeščanske celjske hiše, služi pa kot garderobna omara v predprostoru. Njeno notranjost po večini tvorijo navadne odlagalne police ter regali za pospravljanje obuval. V levem in desnem prekatu sta nameščeni na vsaki strani po ena klasična obešalna palica.

.

Moderna vgradna omara na hodniku
(stanovanje Vojnik pri Celju)

.

Vojnik je kraj, ki leži na severovzhodnem delu celjske kotline ob regionalni cesti Celje – Slovenske Konjice, približno 10 km vstran od Celja. Danes je lastna občina, pred ustanovitvijo le te, pa je spadal po mestno občino Celje.

Vgradna omara na spodnji sliki je vgrajena na hodnik v prostor, predhodno predviden za vgradno omaro. Na primeru gre ponovno za tro delno vgradno omaro, modernega izgleda in podobne notranje razporeditve, kot smo jo opisali v zgornjem primeru. Le, da sta leva in desna ličnica v steklu zelene barve, sredina pa je zapolnjena z ogledalom. Okovje (zgornje in spodnje vodilo ter ročaji drsnih vrat, so v tem primeru iz pločevine).

.

vgradna omara vojnik celje
Montaža vgradne omare v stanovanju – Vojnik pri Celju.

.

Postavljanje vgradne omare v otroški sobi moderne hiše v Žalcu

 

Žalec prav tako leži v Savinski dolini, poznamo pa ga po hmeljarstvu. Od Celja je Žalec odmaknjen slabih 9 km, vožnje med mestoma pa je vsega 13 minut. Boljšim poznavalcem zgodovine Slovenije, je Žalec poznan kot kraj, kjer je bil leta 1868 prvi narodni tabor, na katerem so udeleženci zahtevali Zedinjeno Slovenijo.

V Žalcu pri Celju, je vgrajena spodnja vgradna omara v otroški sobi:

.

vgradna omara otroška soba celje
Vgradna omara v otroški sobi za deklico.

.

Na zgornjem primeru je prikazana izdelava preproste vgradne omare v otroški sobi za deklico. Omara je vgrajena od tal do stropa, na svoji desni pa se, za razliko od zgornjih dveh, zaradi vhodnih vrat v otroško sobo, zaključuje z omarno stranico. Ta je v klasično beli barvi.

Bele so tudi fronte drsnih vrat. Zaradi višine in, da se razbije monotonost ene same barve, je vmesni pas zapolnjen z belim, mlečnim steklom. Omara je dvo delna, v notranjosti pa so v spodnjem delu štirje izvlečni predali, dve obešalni palici na izvlek ter pod vrhom omare, po dve klasični odlagalni polici.

Nekaj več besed in slik o možni ureditvi notranjosti vgradnih omar, boste našli tudi v prispevku na povezavi, sicer pa so opremljanju otroških sob, namenjene vsebine in primeri, na spletni strani otroškesobe.com.

.

Vgradna omara v Šentjurju pri Celju

.
Šentjur pri Celju je tudi, po novi ureditvi, postal samostojna občina. Leži 11 km vzhodno od Celja, celoten njegov opis pa boste našli na Wikipediji na tej povezavi.

V tem primeru je šlo za opremljanje in postavitev vgradne omare v spalnici.

.

vgradna omara šentjur pri celju
Vgradna omara – spalnica – Šentjur pri Celju.

.

Tudi v tem primeru (slika zgoraj) je vgradna omara izdelana tako, da jo na desni strani (pogled od spredaj) zaključuje klasična, bela, iveralna, omarna stranica, sicer pa je sama omara tri delna ter v spodnjem delu drsnih vrat, zapolnjena z belim iveralom, zgornjo polovico pa zapolnjuje belo, mlečno steklo.

Iveral v beli barvi je v spodnjem delu prekinjen z estetskimi, prečnimi, aluminijastimi letvicami. Notranjost omare je v zgornjem delu puščena za obešanje na klasične obešalne palice, s spodnjem delu pa so vsi trije omarni prekati zapolnjeni s po tremi izvlečnimi predali na mehko zapiranje.

Kot zanimivost povejmo, da k vgradnim omaram v spalnicah, še najpogosteje ljudje povprašajo še za izdelavo posteljnih okvirjev po meri, nočnih omaric, komod in skratka za celotno opremo spalnice.

Koristne napotke za opremljanje spalnic po meri, smo predstavili v prispevku z naslovom Napotki za tiste, ki opremljate spalnico po meri.

.

Garderobna soba – Celje

.

Sicer je postavljanje vgradne omare v Celju, v centru mesta, že predstavljeno na prvem primeru, a, ker v program izdelave vgradnih omar po meri, sodi tudi vgradnja, izdelava in montaža garderobnih sob, smo med primeri izbrskali tudi takšnega, ko je v Celju postavljena garderobna soba.

Spodnja slika prikazuje namesto klasične vgradne omare, kar postavljanje celotne garderobne sobe v Celju.

Dostop do garderobne sobe bo zakrit z drsnimi vrati, notranjost garderobne sobe pa bo sestavljena iz odprtih omarnih korpusov (slika spodaj):

.

garderobna soba celje
Postavljanje garderobne sobe v Celju.

.

Iz slike je razvidno, da bo na levi steni garderobne sobe, postavljen omarni korpus, kjer bo spodnji del namenjen izvlečnim policam, v skrajnem kotu ob okenski steni pa so montirani pri dnu trije izvlečni predali.

Ostali del omare na levi, sestavljajo preproste omarne police, zgornji del omare ostaja odprt za kovčke, prtljago in reči, ki jih lastniki ne potrebujejo ravno vsak dan, del omare nad izvlečnimi predali pa je namenjen odlaganju plaščev.

Zaradi cene in tudi zaradi prihranka prostora, ni nobene potrebe, da bi omarni korpusi v notranjosti garderobne sobe, bili posebej zaprti z omarnimi vrati.

Zanimiva, tako imenovana “walk in” garderobna soba, je predstavljena tudi v prispevku Praktični primeri postavitev vgradnih omar.

Nekateri Celjani se bodo morda spomnili, da je pred leti (ko je v Celju bil še salon vgradnih omar), v takratnem salonu, stala spodnja, moderna garderobna soba:

.

walk in omara celje
Moderna “walk in” garderobna soba s steklenimi vrati in omarnimi korpusi v črni.

.

Moderna kotna vgradna omara v Laškem

.

V zadnjem primeru prikazujemo postavitev vgradne omare v kot. Tudi v tem primeru gre za omaro, ki je postavljena od tal do stropa in tudi v tem primeru je zaprta z drsnimi vrati. Ličnice drsnih vrat so v tem primeru v beli barvi visokega sijaja. Se pa omara na vsakem omarnem kraku, zaključuje z omarno stranico.

O kotnih vgradnih omarah je podrobneje zapisano v prispevku z naslovom Za tiste, ki iščejo kotno vgradno omaro (prva slika na prispevku je tudi ta, predstavljena spodaj).

.

kotna vgradna omara celje
Kotna vgradna omara – Laško.

.

Še več primerov postavitev vgradnih omar na območju Celja in njegove okolice, boste videli tako, da preko spodnje povezave povprašate za informativni izračun vaše vgradne omare in v kolikor vam bo cena približno sprejemljiva, se bo svetovalec za vgradne omare Celje, oglasil pri vas in vam primere tudi pokazal.