» » » Vgradne omare z drsnimi vrati iz stekla

Vgradne omare z drsnimi vrati iz stekla

Ena izmed modernejših možnosti pri izdelavi in montaži vgradnih omar v najrazličnejše prostore, je prav gotovo montaža vgradnih omar z drsnimi vrati, pri čemer klasično, lesno polnilo, nadomestimo s steklom.

Ker kljub številnim nasvetom in prikazanim primerom na temo vgradnih omar do tega trenutka, posebej še nismo govorili o vgradnih omarah z drsnimi vrati iz stekla, današnji prispevek namenjamo podrobnejši predstavitvi le teh.

.

vgradne omare drsna vrata iz stekla
Vgradne omare drsna vrata iz stekla – montaža manjše omare v mansardnem stanovanju pod strešnim oknom.

.

Kot vemo, sta najbolj opazni prednosti, zaradi katerih se naročniki, odločajo za vgradne omare, dve. Prva je ta, da z njimi, za razliko od klasičnih omar, v celoti izkoristimo prostor (saj jih lahko vgradimo od tal do stropa), druga pa ta, da lahko z njimi izkoristimo prostor tudi tam, kjer klasičnih garderobnih omar, sploh ne bi mogli postaviti (npr. pod stopnišča, v prostorske niše, pod okenske police, v mansardne prostore, v kote z zidnimi izboklinami,….).

Če tudi je vgradna omara izdelana po naročilu in po merah vsakega prostora posebej, lahko vseeno ugotovimo, da so določene vgradne omare, bolj prisotne od drugih. Tako v pogostosti izbire pri vgradnih omarah, ponavadi večkrat izberemo določeno notranjo organiziranost, določen tip vodil in ročajev ter tudi vrsto polnila.

Predvsem pri vrsti polnila za drsna vrata vgradne omare je najpogostejša izbira, izbira navadnega, matiranega, belega polnila iz iverne plošče. Razlog je v ceni in pa tudi v tem, da je tako izbrano vgradno omaro, mogoče kombinirati z vsem ostalim pohištvom in v vse prostore, ne glede na to, kakšne barve so stene prostora, v katerem bo vgradna omara, tudi stala.

.

vgradna-omara-v-mansardi-pokrivna-maska
Primer vgradnje omare s polnili iz ogledal. Mansarda.

.

Druga možnost izbire polnil je še vedno polnilo iz iverne plošče, le, da je barva obdelana v visokem sijaju. V tem primeru gre sicer za cenovno nekoliko dražjo izvedbo, a omara z drsnimi vrati iz visokega sijaja, deluje nekoliko bolj edinstveno in hkrati tudi moderno.

Tretja možnost je, da za drsna vrata, izberemo steklo.

Steklo napram iveralnemu, lesnemu polnilu, prinaša zraven estetske dodane vrednosti, še druge prednosti. Na steklu je manjša verjetnost poškodb, steklo se tudi lažje čisti in zato je vzdrževanje takšne omare, enostavnejše.

Vgradna omara z drsnimi vrati iz stekla, je v naši ponudbi, mogoča v različnih možnostih.

Najprej je na voljo široka paleta barvnih možnosti izbire stekel.
Med vsemi steklenimi vzorci je mogoče izbirati kar med več kot 40 barvami.

Nadalje je mogoče steklena drsna vrata tudi različno obdelati. Steklo je lahko peskano ali gravirano z različnimi motivi, kaljeno, protilomno ali zatemnjeno na različne načine. Obenem lahko steklu iz sprednje ali zadnje strani dodamo motiv s pomočjo fototapet.

Zelo pogosta je tudi uporaba stekla na drsnih vratih, v kombinaciji z iveralom. V tem primeru drsnih vrat ne zapolnimo v celoti s steklom, ampak naredimo steklen le določen pas dekorja (npr. na sredini drsnih vrat,…), zgornji in spodnji del pa ostaneta v lesni izvedbi.

Za pregled vseh barvnih kombinacij, priporočamo ogled prispevka Vgradne omare in izbor materialov.

.

vgradna omara steklo iveral
Vgradna omara s kombinacijo drsnih vrat iz stekla in belega iverala.

.

Namesto steklenega polnila lahko izberemo tudi možnost zapolnitve z ogledali. Pri čemer je tudi ogledala mogoče poljubno obdelati (peskanje, graviranje). Še posebej moderno deluje, če na stekla ali ogledala vgradnih omar, iz zunanje strani namenimo, usmerjene snope svetlobe s pomočjo led svetil.

Sicer pa se za vgradne omare z drsnimi vrati iz stekla, v večini primerov odločamo, v predsobah, modernejših spalnicah ter v vgradnih omarah v kopalnicah in dnevnih sobah.

Manjkrat je steklo na drsnih vratih prisotno na vgradnih omarah v otroških sobah.

Steklenim drsnim vratom je namenjen tudi prispevek na tej povezavi, dodatna, temeljita razlaga razlik med različnimi polnili za drsna vrata vgradnih omar, pa je opisana tudi v prispevku z naslovom O polnilih drsnih vrat za vgradne omare.

.

montaža-vgradne-omare
Montaža vgradne omare s steklenimi drsnimi vrati v bodoči pisarni.