» » » Možnosti izdelave vgradnih omar s posteljami

Možnosti izdelave vgradnih omar s posteljami

V vseh, doslej predstavljenih primerih in opisih na temo vgradnih omar, ste lahko zasledili že najrazličnejše ideje in prednosti, ki jih prinaša odločitev za nakup vgradne omare po meri. Ker te v večini primerov postavljamo tudi v spalnice, je med njimi prav posebno zanimanje tudi za vgradne omare s posteljo.

Zato v prispevku v nadaljevanju nekaj več informacij o vgradnih omarah, ki vključujejo tudi postelje.

Vgradne omare s posteljo je v bistvu mogoče dobiti na tri načine:

  • kot ločene vgradne omare in postelje
  • kot povezane in fiksne vgradne omare in postelje
  • kot fiksne vgradne omare in premične (dvižne postelje)

.

Ločene vgradne omare in postelje

.

Za ločene vgradne omare in postelje se zanimajo družine in posamezniki, ki si želijo pohištvo svojih spalnih prostorov (tudi otroških sob) urediti v enakem stilu in izgledu, tako po izboru barv kot izboru materiala.

V tem primeru, v določen del prostora postavimo želen posteljni okvir, v drug konec prostora pa vgradno omaro. Tudi v primeru, ko sta oba pohištvena kosa med seboj ločena, ju nekateri postavijo ob isto steno in na ta način prostorsko izkoristijo celoten zid.

Primer izdelane ločene vgradne omare in postelje, lahko vidite na spodnji sliki:

.

vgradne omare s posteljo
Primer vgradne omare s posteljo. Ločena pohištvena kosa.

.

V zgornjem primeru je prikazana izdelava ločenega posteljnega okvirja standardne dimenzije 180 x 200 cm, z lesenim vzglavjem in z dvema nočnima omaricama, na vsaki strani okvirja. Obe nočni omarici vsebujeta po en izvlečni predal z dekorirano ličnico rdeče barve, visokega sijaja.

Vgradna omara je postavljena ob bok posteljnega okvirja in sega od tal do stropa ter od enega do drugega zidu. Zunanjost omare sestavlja troje drsnih vrat, pri čemer sta stranski vratni krili iz kombinacije javorja in rdečega, steklenega dekorja v zgornjem delu vrat, sredinsko vratno krilo pa je izdelano iz ogledala. Ročaji in vodila drsnih vrat so iz aluminija.

Primer ločene postelje in vgradne omare, s katero je izkoriščena zidna stena v celoti, je prikazan spodaj:

.

vgradna omara postelja
Primer vgradne omare in po naročilu izdelane postelje vzdolž celotne hrbtne, zidne stene.

.

Tudi v tem primeru sta posteljni okvir in vgradna omara, dve ločeni pohištveni enoti, vendar izdelani ravno po merah, da v celoti zapolnita hrbtno, zidno steno.

Posteljni okvir je pomaknjen v levi kot, vgradna omara s tremi drsnimi vrati pa je postavljena na desno stran in sega do zidne stene z oknom.

Tudi na tej sliki je posteljni okvir izdelan iz lesenega vzglavja, podobno kot v zgornjem primeru, pa omaro sestavlja troje drsnih vrat, ki so v zgornji polovici dodatno dekorirane s steklenim, oranžnim pasom.

Posteljni okvir v sprednjem delu vsebuje tudi dodaten izvlečni, stranski predal pod ležiščem.
V primeru, da iščete vgradne omare s posteljo tudi v kombinaciji z ostalim pohištvom v spalnici, vam priporočamo tudi ogled spletne strani, ki je namenjena samo predstavitvi spalnic.

.

Povezane vgradne omare s posteljo

.

povezane vgradne omare s posteljo
Primer povezane vgradne omare s posteljo. V enem kosu.

.

Za vgradne omare, ki so povezane s posteljnimi okvirji, se odločijo družine, ki v prvi vrsti potrebujejo specifično prostorsko rešitev bodisi zaradi pomanjkanja prostora, bodisi zaradi posebnosti, ki jih njihov prostor prinaša.

Na zgornji sliki je prikazan primer izdelave vgradne omare s posteljo, ki je vgrajena v desni del sobe, hkrati pa tako njeno hrbtišče kot vznožje, omogoča dodatne odlagalne površine in police.

Posteljni okvir je standardnih dimenzij 180 x 200 cm, vključuje pa dodaten, globok in širok izvlečni predal. V vznožnem delu posteljnega okvirja je izdelan regalnik, ki sega do stropa sobe, vključuje pa 6 odprtih polic na katere lahko lastniki shranjujejo spominke, knjige, računalniške tablice in podobno.

Hrbtni del posteljnega okvirja je v spodnjem delu lesen, nato mu sledi odprta polica, sam vrh do stropa, pa je dokončan z dodatnima vgrajenima omarama z drsnimi vrati.

Večja, do nasprotnega zidu, garderobna omara z drsnimi vrati, leži levo od posteljnega okvirja.

Dvoje drsnih vrat je kombinirano z lesnim vzorcem ter tremi ožjimi prečnimi kraki z motno obdelanim, belim steklom.
Ročaji in vodila na drsnih vratih so iz aluminija.

Primer vgradne omare z enojno posteljo, si lahko ogledate na spodnji sliki, sicer pa boste precej predstavitev, po merah prostorov, izdelanih vgradnih omar, našli tudi na povezavi na spletni strani, ki je namenjena izključno vgradnim omaram.

.

vgradna omara enojna postelja
Vgradna omara in povezana enojna postelja.

.

V tem primeru je prostor otroške sobe, po dveh stenah izkoriščen v celoti. Dvokrilna vgradna omara se začne z naslonsko letvijo ob okenski steni, nadaljuje z manjšo in po meri izdelano nočno omarico z dvema izvlečnima predaloma ter nato, s po meri izdelanim enojnim posteljnim okvirjem (90 x 200 cm).

Kot hrbtišče posteljnega okvirja je najprej v spodnjem delu izdelan dodaten regal, ki se odpira iz zgornje strani in služi za shranjevanje dodatne posteljnine.

Nad njim je nato nekaj več prostora za knjige, nočno lučko in reči, ki jih želimo imeti ob postelji, nad njimi pa so v enaki liniji in iz enakih materialov izdelane še štiri navadne police. Posteljni okvir v tem primeru vsebuje navadno, leseno dno.

Omara je izdelana od tal do stropa. Drsna vrata so v spodnji polovici dekorirana s preprostima prečnima, aluminijastima letvicama. Iz aluminija so tudi vodila in ročaji na drsnih vratih.

.

Fiksna vgradna omara in premična (dvižna postelja)

.

dvižna postelja ob vgradni omar
Vgradna omara z dvižno posteljo.

.

Po fiksni vgradni omari in premičnih (dvižnih posteljah) prav tako povprašujejo družine, ki iščejo specifično prostorsko rešitev, le s to razliko, da bi te družine svoj prostor rade uporabljale ne samo za počitek in spanje, ampak tudi za delo ali igro (v kolikor gre za postavitev v otroški sobi).

Na zgornji sliki je prikazan dvižni posteljni okvir, ki se po potrebi pospravi v omaro. Ob njem je na desni strani po celotni višini stene, izdelana vgradna omara od tal do stropa. Po širini prav tako omara objema celotno hrbtno steno.

V spodnjem nizu omare je 6 odprtih omarnih prekatov, nato sledi 6 širokih, izvlečnih predalov, nad njimi pa je prostor, ki ga je mogoče zapreti z enostavnimi roloji.

Tik pod stropom je ravno dovolj prostora za še tri dodatne, odprte omarne prekate.
Posteljni okvir je v tem primeru lahko izdelan iz dimenzij 160 x 200 cm ali 180 x 200 cm.
Barve in materiale je mogoče izbirati poljubno.

Če se tudi sami zanimate za vgradne omare s posteljo, vas vabimo, da nam preko spodnjih kontaktnih možnosti, pošljete svoje povpraševanje.