» » » Visoka kopalniška omara, vgrajena med tuš kabino in zidno steno

Visoka kopalniška omara, vgrajena med tuš kabino in zidno steno

V večini primerov so kopalnice že same po sebi, tako individualni in razgibani prostori, da vanje le redko, dobimo povsem standardne in klasične dimenzije, osnovnih kopalniških blokov. Slednje je tudi razlog, da je tudi v ponudbi osnovnih kopalniških blokov, vedno več takšnih, ki jim je mogoče dimenzije, barve, materiale in pa tudi obliko, glede na obliko umivalnikov, ustrezno spreminjati.

Druga možnost za popolni izkoristek prostora v kopalnici je izdelava kopalniškega pohištva in omar, po naročilu in merah naše kopalnice (štirje primeri izdelanih kopalniških omaric za predel okrog ali pod umivalnikom, na povezavi).

Dodatno pa je primer izdelane vgradne kopalniške omarice, ki ji je omogočen dostop iz dveh prostorov, prikazan še tukaj.

.

********

.

V primeru, ki je predstavljen spodaj, gre za prikaz izdelane visoke kopalniške omare, ki sega do stropa, hkrati pa je umeščena v ožji prostor med zidno steno na levi ter zidno steno kopalniške tuš kabine, na desni.

.

visoka kopalniška omara

.

Po svoji zasnovi je omara vgradna ter po globini prilagojena zidni steni tako, da je v majhen prostor pred njo, mogoče normalno dostopati, pa tudi globina za kopalniško omaro samo, je s takšno dimenzijo bolj uporabna.

Visoka kopalniška omara je vgrajena od tal do stropa, za njene ličnice pa je uporabljena klasična bela barva z brez ročajnimi predali in elementi. Ti se v zgornjem delu odpirajo s klasičnimi krilnimi, dvojnimi vrati, v spodnjem delu pa na izvlek.

Po svoji globini je omari namenjenih dobrih 60 cm, kaj več pa za normalno pospravljanje brisač in ostalih kopalniških pripomočkov, niti zaradi funkcionalnosti same omare, ne bi bilo smiselno. Obenem bi bil pri še bolj globoki omari, onemogočen prost dostop pred samo omaro.

.

visoka omara v kopalnici sprednji del

.

Do stropa izdelana visoka kopalniška omara, omogoča popolni izkoristek prostora, v sicer manjši, a moderno opremljeni kopalnici, z izborom klasično bele, pa tudi majhen prostor v kopalnici, vizualno ostane širok, svetel in prostoren.

Obenem pa se k beli, lepo podajo tudi vse ostale barvne in materialne kombinacije sanitetnih in kopalniških elementov in tudi morebitnega dekorja. V tem primeru uporabljenih sivih keramičnih ploščic na notranji steni tuš kabine in sivih tal na tleh kopalnice.

.

********

.

Če bi tudi v vašo kopalnico sodila visoka kopalniška omara, se priporočamo, čez kontaktne možnosti.
Z veseljem bomo pripravili predlog izdelave in informativno ponudbo za vaš primer.