» » » Izvedba kopalniške omarice z dostopom iz kopalnice in pralnice

Izvedba kopalniške omarice z dostopom iz kopalnice in pralnice

V individualnih hišah in posameznih stanovanjskih prostorih, se največ kompromisa za čim boljši izkoristek prostora, ponavadi išče v kopalnicah, pralnicah, shrambah in pravzaprav vseh prostorskih nišah, kamor bi lahko pospravili reči in drobnarije, ki jih z leti, vedno več, prihaja v naš dom.

Kopalnica, še posebej, če je ta majhna, je pogosto pravi izziv za umestitev pohištva v njo, v nekaterih primerih pa je celo prostor pralnice in kopalnice, povezan.

V spodnjem primeru prikazujemo primer izdelave kopalniške omarice za eno izmed takšnih prostorskih posebnosti.

.

*********

.

Pralnico in kopalnico,  v tem primeru, ločuje vmesna zidna stena, ki pa je za povrh, v spodnjem delu, zapolnjena še z razdelilno omarico centralne kurjave.

Ker sta tako kopalnica kot pralnica potrebni čimbolj smiselne in praktične izrabe prostora, je zidna stena nad centralno razdelilno omarico, uporabljena za vgradnjo kopalniške omarice z dostopom iz kopalniškega in pralnega prostora.

Pogled na vgrajeno in po merah razpoložljive zidne stene, izdelano kopalniško omarico, iz pralnega prostora, je prikazan na spodnji sliki:

.

kopalniške omarice po naročilu
Pogled na vgrajeno kopalniško omarico iz pralnice.

.

Kopalniška omarica je izdelana v navadnem belem iveralu, sestavljena je iz dvojnih, klasičnih krilnih vrat ter dodatno odlagalno polico v spodnjem delu. Celotna je v steno vgrajena in obdelana z ličnim, belim, estetskim obodom.

.

Iz kopalniške strani je prikaz odprte kopalniške omarice, prikazan na spodnji sliki:

.

kopalniška omarica po naročilu
Pogled na kopalniško omarico iz kopalnice.

.

Na “kopalniški strani” je omarica izdelana v vzorcu temnejšega naravnega lesa z vidno lesno strukturo. Takšne so ličnice vratnega krila (ki je na “tej strani”, enojno) in takšna je tudi ličnica izvlečnega predala v spodnjem delu ter vgradni obod.

Notranjost je, kot se za kopalniške omarice, priporoča, razdeljena na več prekatov z manjšimi odlagalnimi policami ter dvema vertikalama.

Ker po vmesni steni med pralnico in kopalnico, poteka tudi električna inštalacija, je na levi stranici, v notranjosti, puščena tudi odprtina za električne kable.

Pogled na zaprto, vgrajeno kopalniško omarico iz kopalniške strani, je prikazan na spodnji sliki:

.

zaprta vgradna kopalniška omarica.

********

.

Največ potreb in želja imajo stranke za individualne prostorske rešitve ravno v primerih, kjer je za določene prostore potrebno vgradno pohištvo, točno po dimenzijah sten prilagojen pohištveni element ali obstaja kakšna druga, individualna zahteva.

Več primerov, po merah izdelanih rešitev za kuhinje, je predstavljenih še v prispevku Kuhinje po meri, še dodaten prikaz izdelave omaric po merah prenovljene kuhinje, pa boste našli na drugi povezavi.

Če se tudi sami zanimate za izdelavo kopalniške omarice po naročilu, se priporočamo čez kontaktne možnosti.
Z veseljem se bomo pogovorili z vami in ponudili naš predlog izdelave.