» » » Najbolj priljubljena vzglavnika z bio polnilom v Sloveniji, sta…

Najbolj priljubljena vzglavnika z bio polnilom v Sloveniji, sta…

Med kupci kakovostnih postelj in na sploh, kupci celotnega spalnega programa (vzglavniki, toperji, nadvložki, posteljnina,…) je vedno več takšnih, ki jih zraven kakovostnega spanca, zanima tudi ekološki efekt in pa spanje na zdravih, naravnih materialih.

Med temi so predvsem v ospredju bio polnila za vzglavnike, posteljnino in različne vrste ležišč.

Spodaj sta predstavljena, trenutno na slovenskem trgu, dva najbolj priljubljena vzglavnika z bio polnili.

.

Ajdov vzglavnik

vzglavniki z bio polnili
Vzglavnik s polnilom ajde.

.
Ajdovi vzglavniki imajo prednost v tem, da je polnilo zračno in zelo prožno, zaradi učinkovin ajdovih luščin, pa so zelo primerni za tiste, ki jih mučijo raznovrstne alergije.

Kot velja za večino bio vzlavnikov, tudi ajdov vzglavnik s svojimi semeni deluje mikromasažno na vratni del, s tem pa vpliva na boljšo prekrvavitev, odpravljanje bolečin, glavobolov in migren.

Zaradi svoje zračnosti in lastnosti ajde, so ajdovi bio vzglavniki zelo poznani kot vzglavniki, ki odlično prevajajo toploto in zagotavljajo protibolečinsko delovanje.

.

Pirin vzglavnik

.

vzglavnik-pira
Vzglavniki s polnilom pire.

Pirini vzglavniki so med bio vzglavniki najbolj priljubljeni zato, ker pira s svojimi prečiščenimi in sortiranimi luščinami ter predvsem zaščitnimi lastnostmi, velja za bistveno čistejšo vrsto žit, od vseh ostalih.

Pirino zrno (heksaploidno zrno z 42 kromosomi) ima zaradi svoje sestave bistveno prednost, saj ostane tudi po žetvi v plevi, s čimer pa je naravno zavarovano pred onesnaženjem, žuželkami in pesticidi.

Pleve pire ravno zato uporabljamo za bio vzglavnike.

Pirini vzglavniki dokazano (1, 2) vplivajo na izboljšano kakovost spanja, spanec je bolj globok, miren in sproščujoč, obenem pa se pleva pire z lahkoto prilagaja zunanji temperaturi.

S tem preprečuje pregrevanje kože in odlično vpliva na posteljno mikroklimo.

.

Med ostalimi prednostmi, ki jih uporabniki bio vzglavnikov, označujejo kot pomembne in odločilne pri njihovem nakupu, so še ročna izdelava, prijaznost okolju ter vzglavniki, izdelani brez kemikalij, sintetičnih snovi in drugih škodljivih dodatkov.

.

*********

.

Bio vzglavnike je mogoče enostavno očistiti, večina takšnih vzglavnikov ima tudi všito zadrgo, v ponudbi pa jih je mogoče dobiti v več različnih dimenzijah.