» » » 5 presenetljivih prednosti, ki jih prinašajo vzmetnice z dodatkom aloe vere

5 presenetljivih prednosti, ki jih prinašajo vzmetnice z dodatkom aloe vere

Glede na to, da je med kupci vzmetnic, že vrsto let, ogromno takšnih, ki jih zanimajo naravni materiali in tudi naravne sestavine, znotraj samega ležišča, si lahko v tokratnem, spodnjem zapisu, preberete 5 prednosti, ki jih prinaša vzmetnica z dodatkom aloe vere.

.

vzmetnica aloe vera

.

Zdravstvena industrija seveda usmerja svojo pozornost na terapevtske učinke naravnih izdelkov. Raziskovalci (1) so tako ugotovili zdravilne snovi, v povsem vsakdanjih zeliščih in rastlinah, od katerih pa so mnoge med njimi, zasajene kar na naših dvoriščih in vrtovih. Sicer pa so nekatere koristi, ki jih prinaša aloe vera, odkrile že zgodnje civilizacije.

Stari Egipčani so, že leta 6.000 pred našim štetjem (2), prišli do ugotovitve, da je aloe vera primerna za zdravilo in v polepševalne namene. Sledi civilizacij, kot so Grki in Rimljani, pa potrjujejo, da se je aloe vera, obravnavala kot bistveno in osnovno zelišče, ki so ga uporabljali njihovi zdravniki.

Zaradi tega se ne gre čuditi, da je zraven farmacevtske in živilske industrije, prednosti aloe vere, začela uporabljati še ostala industrija, med katero pa se je najbolj prijela ravno uporaba aloe vere v spalni industriji vzmetnic in ležišč.

.

Aloe vera v vzmetnicah

.

Kot vemo, je danes aloe vera, povsem naravna sestavina oz. dopolnilo v številnih prehranskih izdelkih in pijačah ter v vseh kakovostnejših fitnes izdelkih, mnoge druge industrije pa jo uporabljajo tudi, da svoje izdelke preusmerijo v “bolj zelene” in zdrave.

Proizvajalci vzmetnic in tekstilni proizvajalci so z dodajanjem aloe vere opazili predvsem terapevtske in blagodejne prednosti uporabe aloe vere na telo, mišice ter posledično na sprostitev.

Vzmetnice z aloe vero so opremljene s sestavinami, ki sicer v našem telesu direktno vplivajo na povečanje vitamina A, vitamin B kompleksa, vitamina C, vitamina E, magnezija, germanija, cinka. Ker aloe vera vsebuje tudi ogromno proteinov, aminokislin, esencialnih maščobnih kislin ter encimov, s tem ustvarja naravno in biološko okolje, v katerem se naše telo enostavno počuti bolj “domače”.

.

Kot zakladnica hranilnih snovi, spada aloe vera, med tako imenovana super zelišča, ki imajo neverjetno zdravilne lastnosti.

.

Aloe vera pomaga:

.

  • okrepiti imunski sistem
  • zmanjšati vnetja
  • aktivirati krvni obtok
  • pomaga pri hujšanju
  • zmanjšuje holesterol
  • razstruplja celo telo
  • ugodno vpliva na kožo

.
Poleg obsežnega seznama zdravilnih in blagodejnih učinkov, pa gel aloe vere vsebuje tudi koristne sestavine za našo kožo, kot so:

  • blagodejno vpliva na razdraženo in nemirno kožo (sončne opekline, rane in druge kožne poškodbe)
  • aloe vera vsebuje snovi, ki lahko zdravijo epitelne plasti kože. Njene učinkovine direktno vplivajo na poškodovane dele kože, s čimer jo varujejo pred nadaljnjo škodo in dopolnjujejo s prepotrebno vlago. Poleg tega, imajo vzmetnice z dodatkom aloe vere, tudi v samem zelišču, hranila, ki pomagajo koži, da se ta hitreje celi.

Vzmetnica z aloe vero deluje kot vlažilec, saj pomaga ohranjati kožo mehko in elastično, obenem pa alojin gel, ščiti kožo pred prehitrim izsuševanjem.

Vzmetnice z dodatkom aloe vere se priporočajo tudi mladostnikom in vsem, katerih koža je bolj izpostavljena draženju. Aloe vera vsebuje avksin in gibberellin (3) – hormona, ki spodbujata celjenje ran, pa tudi intenzivno omilitev kožnih vnetij in okužb, kot so akne, luskavica in ekcemi. Gibberellin spodbuja rast novih celic, s tem pa omogoča koži, da ponovno vzpostavi ravnovesje in odpravlja brazgotine.

Vzmetnica z gelom aloe vere, posledično pozitivno vpliva tudi na učinke staranja. Pomaga zamegljevati gube in strije – s sestavinami beta karotena, vitamina C in E, kot tudi drugih antioksidantov, ohranja naravno čvrstost kože ter ji daje hrano, tudi, ko je ta starejša. Iz teh vzgibov se takšna aloe vera vzmetnica priporoča tudi nosečnicam in vsem, ki se zanimajo za učinkovito hujšanje.

Aloe vera vsebuje B – sitosterol, ki velja za protivnetno snov, ki pomaga zmanjšati kožne izpuščaje ter lajša druga draženja kože zaradi alergij.

.

Priporočamo še: 6 glavnih razlogov zakaj izbrati ležišče z aloe vero

.