» » » 10 najbolj jedrnatih nasvetov ob nakupu nove vzmetnice

10 najbolj jedrnatih nasvetov ob nakupu nove vzmetnice

Tukaj je pripravljen izbor najbolj odločilnih in jedrnatih nasvetov, ki se jih splača upoštevati ob nakupu nove vzmetnice.

Več kot tretjino svojega življenja porabimo za spanje. Zato je zelo pomembno, da za spanec in počitek izberemo ležišče, ki popolnoma ustreza našemu življenjskemu stilu in spalnim navadam.

.

Novo vzmetnico kupimo najmanj vsakih 8 ali 10 let

.

Po desetletju  spanja na isti vzmetnici, vsako noč, se struktura vsake vzmetnice začne, pospešeno spreminjati. Material postaja tanjši, ležišča iz poliuretanskih pen pa grudasta. Zaradi tega je optimalna doba za zamenjavo vzmetnice med 8 in 10 letom uporabe. Ne glede na zagotovila prodajalca o kakovosti.

.

Pred nakupom, raziščimo trgvzmetnice nasveti

.
Preden se odločite za nakup, vam svetujemo, da opravite domačo nalogo. In ta je, da primerjate lastnosti različnih vzmetnic med seboj. Spoznajte razlike med mehkimi in čvrstimi materiali, razlike med ležišči iz spominskih pen, lateksa,… Poskušajte že pred nakupom dobiti čim bolj jasno predstavo o tem kaj pravzaprav iščete.

.

Za nasvet vprašajte tudi zdravnika

.
Še posebej, če je vaše zdravstveno stanje (bolečine v križu ali mišicah) razlog, da morate zamenjati vzmetnico, ne bo odveč, če za nasvet vprašate tudi vašega zdravnika.

Čeprav zdravniki niso specialisti za izbiro ustreznega ležišča za vaše spalne navade, pa so oni tisti, ki najbolj poznajo vaše zdravstveno stanje in tegobe.
.

Upoštevajte spalne navade vašega partnerja

.

Če uporabljate zakonsko, skupno vzmetnico z vašim partnerjem, pri nakupu vzmetnice upoštevajte tudi partnerjeve spalne navade.

V primeru uporabe vzmetnice za dva, upoštevajte, da izbirate med prilagodljivimi vzmetnicami – to so takšne vzmetnice, ki jim lahko spreminjate čvrstost, glede na potrebe posameznika. Obenem pa je bolj primerno, da v primeru skupne vzmetnice, kupite večjo in daljšo vzmetnico.
.

Pretrdo ležišče v večini primerov, ni ustrezno ležišče

.

Vrsto let so ljudje verjeli, da je najbolj primerna vzmetnica za bolečine v hrbtu, trda vzmetnica, a slednje ne drži v celoti. Novejše raziskave potrjujejo, da je najbolj primerno ležišče za bolečine v hrbtu, ležišče s srednjo čvrstostjo.
.

Preverite garancijo

.

Nakup novega ležišča je pomemben proces. Pred nakupom vzmetnice se prepričajte, da ima le to, ustrezno garancijo. Običajno imajo kakovostna ležišča najmanj 10 let nadomestne garancije.
.

Razmislite o nakupu zaščite za vzmetnico

.
Da bi zaščitili svoje ležišče in podaljšali njegovo življenjsko dobo, bi morali razmisliti tudi o nakupu zaščitne prevleke za ležišče. Takšno zaščito, lahko npr. predstavlja nepremočljiva podloga, termoregulacijski nadvložek, nadvložek iz merino volne,….

.

vzmetnice nasvetiVprašajte za politiko vračila vzmetnice

.
Ni malo primerov nakupov, ko po nakupu novega ležišča, novi lastniki, po tednu ali dveh, spoznajo, da imajo nekaj težav z vzmetnico. Zaradi takšnih razlogov, svetujemo, da že pred nakupom, poiščete trgovino, ki ponuja najmanj 30 – dnevno garancijo vračila denarja.
.

Novo vzmetnico kupite pri specializiranem trgovcu

.
Specializirane prodajne enote, ki se ukvarjajo izključno s svetovanjem in prodajo ležišč ter ostalega, spremljevalnega, spalnega programa, niso nenačrtno specializirane za svoje področje.

Če je vaše prvo vodilo nakupa nove vzmetnice, nakup najcenejše vzmetnice, si vsaj dovolite pojasnila, zakaj je zelo pogosto, najcenejša vzmetnica, tudi najdražja.

.

Vzemite si 15 minut za zadnji preizkus

.

Nakup novega ležišča je velik nakup.

Iz tega razloga morate imeti možnost, da ležišče pred nakupom, preizkusite. Na vsako ležišče, lezite za vsaj 15 minut. S tem boste dobili realen občutek razlik med različnimi vrstami ležišč.

.

Priporočamo še: Jogi za zdrav življenjski slog – celovit pregled raznovrstnih ležišč za izbiro ustreznega

.