» » » Vzmetnice z žepkastimi vzmetmi

Vzmetnice z žepkastimi vzmetmi

Med resnično raznovrstno in bogato ponudbo vzmetnic, so ene izmed bolj priljubljenih vzmetnic, seveda tudi vzmetnice z žepkastimi vzmetmi.

.

Kaj so vzmetnice z žepkastimi vzmetmi?

.

V osnovi gre pri vzmetnicah iz žepkastih vzmeti za različno število pokončno postavljenih kovinskih vzmeti, ki so vsaka posebej “oblečena” v svoj lasten žepek iz blaga, s čimer se s tovrstno vzmetnico dosega maksimalna točkovna prožnost in prilagodljivost vzmetnice.

.

žepkaste vzmeti vzmetnice

.

Ker so posamezne vzmetnice (žepki) med seboj ločene, se vsaka drugače odzove na težo in pritisk telesa, s čimer pa poskrbimo, da se telo v celoti lepo prilagodi vzmetnici na kateri leži, kakovost vzmetnice z žepkastimi vzmetmi pa se zato določa skozi število žepkov in vzmeti, saj večja gostota vzmeti, pomeni tudi boljše prilagajanje posameznih točk, celotnemu telesu.

Če bi za lažjo predstavo vzeli hipotetično, da je celotna vzmetnica, izdelana iz ene vzmeti, bi imela takšna vzmetnica, zgolj eno točko, kjer bi se “uklonila” in prilagodila pritisku in teži telesa, ko bi se vlegli nanjo, večja gostota pa zato pomeni, da se vzmetnica lahko na telo prilagodi na toliko različnih točkah, koliko je v sami vzmetnici, vzmeti.

Tako imajo vzmetnice, standardne dimenzije 90 x 200 kar 800 žepkastih vzmeti, kar pomeni 800 različnih možnosti prilagoditev pritiskov telesa na vzmetnico, zakonske vzmetnice standardne dimenzije 180 x 200 pa kar 1600 žepkastih vzmeti.

Da se ublaži pritisk železnih vzmeti na naše telo, je nad vzmetmi, izdelana 2,5 cm debela spominska pena, ki hkrati z zmanjšanim pritiskom (zaradi lastnosti materiala), poskrbi za počasno in prilagodljivo delovanje celotne vzmetnice, sicer pa so vzmetnice z žepkastimi vzmetmi izredno priljubljene zato, ker zaradi vzmeti zagotavljajo ogromno zraka v vzmetnici (dobro zračenje in sušenje vzmetnice), obenem pa zaradi kovinskih vzmeti predstavljajo tudi vrhunsko in močno oporo našemu telesu.

Tudi življenjska doba tovrstnih vzmetnic je zaradi vzmeti, zelo dolga.

.

Zakaj so vzmeti v vzmetnicah z žepki iz kovine in zakaj imajo takšne vzmetnice sploh žepke?

.

Večja gostota vzmeti pomeni natančnejšo podporo telesa predvsem na najbolj občutljivih delih, kot je ledveni in vratni del ter celotna hrbtenica, kovina sama pa zagotavlja izjemno dolgotrajno obstojnost takšne vzmetnice, obenem pa so vsi kovinski deli v takšnih vzmetnicah tudi razmagneteni.

To, da so posamezne vzmeti v vzmetnici, pospravljene vsaka v svoj žepek, zagotavlja, da se vzmetnica točkovno prilagaja na vsaki točki pritiska vzmetnice, drugače, ravno zaradi tega pa se ljudje za tovrstne vzmetnice odločajo predvsem zaradi njenih treh prednosti, v primerjavi z drugimi vzmetnicami:

  • dolgotrajna življenjska doba
  • izjemno dobra zračnost vzmetnice
  • odlično prilagajanje različnim pritiskom na posameznih točkah

Dodaten razlog za žepke se skriva tudi v tem, da se z njimi doseže, da vzmeti pri uporabi vzmetnice, kljub vsemu ostanejo v vzmetnici v pokončnem položaju, se ne prevrnejo (žepki so med seboj šivani), samo blago iz katerega pa so narejeni žepki pa je zračno, antistatično in antibakterijsko.

.

vzmetnice z žepkastimi vzmetmi.

Zgornja plast spominske pene nad vzmetmi, služi za ublažitev pritiska in nežen ter mehak otip ter stik telesa s spalno površino.

Vzmetnice z žepkastimi vzmetmi se sicer dobijo v vseh standardnih dimenzijah od širine 80 cm naprej, pa tudi v dolžini 190 ali 200 cm, za informativne cene, pa predlagamo, da obiščete spodnjo povezavo ali, da nas kontaktirate čez kontaktne možnosti.