» » » Ameriški hladilnik v kuhinji

Ameriški hladilnik v kuhinji

Predvsem modernim kuhinjam, ki so opremljene s sodobnimi, kuhinjskimi, lesnimi materiali ter modernimi gospodinjskimi aparati, lepo pristoji tudi ameriški hladilnik v kuhinji.

.

Ameriški hladilnik je, tako kot ostali sodobni, gospodinjski in multimedijski aparati, prišel v Evropo iz zahoda, zanj pa so značilne bistveno večje dimenzije od klasičnih dimenzij naših hladilnikov, dvokrilno odpiranje vrat in možnost upravljanja aparata iz zunanje strani. Večina modelov ameriških hladilnikov ima iz zunanje strani na voljo tudi ledomat, v notranjosti pa aktivno modro svetlobo za daljšo svežino sadja in zelenjave ter sodobne ionizatorje, ločene sistema hlajenja, antibakterijske filtre, itd…

.

Ameriški hladilnik ob hrbtni, zidni steni kuhinje

.

Na spodnji sliki je prikazana moderna kuhinja v pol otočni izvedbi, ki vsebuje vgradni ameriški hladilnik na zadnji, hrbtni, zidni steni kuhinje.

.

ameriški hladilnik v kuhinji

.

Kuhinja na zgornji sliki, je kombinirana v materialih visoko sijajne bele barve, temne stenske obloge v vzorcu naravnega lesa ter opremljena s predali na odpiranje brez ročajev.

Ameriški hladilnik je postavljen na sredino tri delnega, vgradnega, omarnega prekata.

Levi del vgradne, kuhinjske omare se začne s tremi elementi, od katerih je sredinski najvišji, nad in pod njim pa sta montirana po dva nižja, izvlečna elementa.

Nato sledi dvokrilni ameriški hladilnik z ledomatom in dostopom do živil tudi brez odpiranja vrat hladilnika. Desni omarni prekat je uporabljen za montažo vgradne pečice.

Desni del kuhinje se nadaljuje z delovno površino, z vgrajenim enojnim pomivalnikom ter kuhalno ploščo. Zgornji, viseči elementi potekajo kotno vse do servirnega, povišanega šanka, ki tudi zaključuje prostor kuhinje.

Iz zunanje strani servirnega šanka bosta kasneje postavljena dva barska stola.

Priporočilo: Ali se odločiti za kuhinjo v visokem sijaju?

.

Ameriški hladilnik v mansardni kuhinji

.

Ameriški hladilnik v mansardi je prikazan na spodnji sliki:

.

ameriski-hladilnik-mansardna-kuhinja

.

V tem primeru je kuhinja postavljena v delno mansardni prostor, za vgradno pečico in ameriški hladilnik pa je izkoriščen prostor ob višji, vstopni steni v kuhinjo.

Kuhinja je zasnovana klasično, s kuhinjskim otokom, ki je montiran tako, da zajema tudi nosilni zid mansardnega prostora (na sliki desno).

Osnovni, nižji kuhinjski elementi, so postavljeni v nižji kuhinjski del pod poševnim stropom, sicer pa se kuhinja z vsemi svojimi gospodinjskimi aparati, nadaljuje kotno še vzdolž klasično visoke, zidne stene, ki jo zaključuje ravno velik in sodoben, dvokrilni, ameriški hladilnik.

Kot zanimivost: Nasveti ob iskanju rešitev za mansardne kuhinje

.

Ameriški hladilnik v dvovrstni kuhinji

.

Tretji primer vgrajenega ameriškega hladilnika je prikazan na spodnji sliki, kjer je montirana klasična, dvovrstna kuhinja:

.

ameriski-hladilnik-dvovrstna-kuhinja

.

V tem primeru je moderna kuhinja opremljena v črno beli izvedbi, k njej pa se lepo poda tudi črn, dvokrilni, ameriški hladilnik.

Zaradi svoje velikosti je ta postavljen ob zaključni del kuhinje, ki omogoča tudi izhod na zunanjo teraso, sicer pa je v tem primeru celoten omarni korpus za hladilnik, izdelan tako, da sega do stropa, do vrha pa so montirani tudi vsi ostali, zgornji, viseči kuhinjski elementi. Delovno kuhalne površine, se nahajajo na zunanji, prehodni in bolj uporabljani strani, kuhinje.

Predali so kombinirano krilni in izvlečni, z minimalističnimi, srebrnimi ročaji, nad vgradno, kuhalno ploščo pa se nahaja lična, sodobna, viseča kuhinjska napa, modernega izgleda.

Priporočamo še: Primer moderne dvovrstne kuhinje po meri

.

**********

.

Če se tudi vi ogrevate za ameriški hladilnik v kuhinji ter iščete primerne ideje za razporeditev svoje nove kuhinje, se nam lahko oglasite čez kontaktne možnosti. Z veseljem pripravimo naš predlog razporeditve in opremljenosti kuhinje s sodobnimi aparati, tudi za vaš primer.

.