» » » Moderna, dvovrstna kuhinja po meri

Moderna, dvovrstna kuhinja po meri

V prispevku, v nadaljevanju, je tokrat predstavljena moderna, dvovrstna kuhinja po meri.

Prostor, ki je namenjen kuhinji in pohištvu v njej, je del skupnega prostora s povezanim dnevnim prostorom in jedilnico, za razporeditev elementov po kuhinji, pa sta na voljo dve zidni steni, ki stojita, vzporedno druga na drugo.

Na vmesni, prečni in pravokotni, zunanji steni, je v sredini puščeno okno do takšne nižine, da prečna postavitev elementov, ne pride v poštev.

Daljšo, zunanjo steno kuhinje, ki se nadaljuje v dnevni prostor, zaključujejo zunanja balkonska vrata, tako, da je prostor za razporeditev kuhinjskih elementov, precej natančno določen že vnaprej.

Tudi že potekajoča električna in vodovodna inštalacija predvideva in vnaprej določa razporeditev gospodinjskih aparatov.

.

*********

.

Moderna, dvovrstna kuhinja po meri
Levi krak dvovrstne kuhinje v kombinaciji naravnega lesnega vzorca in črne.

.

Levi kuhinjski, zidni krak, vsebuje kuhinjske elemente, razporejene v zgornjem in spodnjem delu.

V spodnjem delu sta element za vgradni pomivalni stroj in element s klasičnim, krilnim odpiranjem kuhinjskega predala, postavljena skrajno v kot, pod enojni in v črno odet, moderen pomivalnik z odcejalnikom.

Levo od njega je prvi odlagalni del delovnega pulta. Ta se nato v sredini celotnega niza elementov prekine z vgradno kuhalno ploščo nad katero je montirana sodobna ter estetska kuhinjska napa z ličnico v črnem steklu.

Dodatno ostaja za serviranje in pripravo živil še nekaj prostora levo od nape in kuhalne plošče.

V zgornjem delu sta izdelana po dva viseča kuhinjska elementa, ki se odpirata pregibno in, ki imata ličnici v spodnjem delu, opremljeni v belem, motnem steklu. Na zgornji sliki še kuhinjska napa in njen obod okrog zračnega odvoda nista povsem dokončani.

.

********

.

Desni kuhinjski krak, z visoko kuhinjsko omaro v kotu ter dodatnima vrstama izvlečnih predalov, še bolj desno, je predstavljen na spodnji sliki:

.

desni kuhinjski krak po meri
Desni kuhinjski krak do roba zunanjih vrat.

.

Na sliki se lepo vidi, da je celoten kuhinjski niz izdelan po meri roba špalete zunanjih balkonskih vrat, kot pa je praksa pri večini tovrstnih kuhinj, je v kot najprej postavljena visoka kuhinjska omara. Ta je namenjena vgradnji hladilnika z zamrzovalnim delom, desni visoki omarni korpus pa vgradnji obeh pečic v stojni višini.

Desno od visokih kuhinjskih omar pa do roba kuhinje je prostor izrabljen še za dodaten delovno servirni pult ter celo vrsto dodatnih izvlečnih predalov v spodnjem delu.

Zidna obloga, omarni korpus in odlagalne police, so izdelane v svetlem naravnem, lesnem vzorcu.

Sodoben izgled kuhinje dopolnjujejo srebrni aluminijasti ročaji, srebrno podnožje v obodu kuhinjskih omar ter odtenki srebrno sive na gospodinjskih aparatih.

Po svojem stilu, izboru barv in materialov, zato takšna kuhinja sodi med dvovrstne moderne primere kuhinj.

.

********

.

Za ostale primere tovrstnih kuhinj, priporočamo še ogled naslednjih prispevkov:

Primer dvovrstne kuhinje v bloku
Moderna dvovrstna kuhinja ob oknu
Opremljanje kuhinje v mansardnem stanovanju

.