» » » Primeri opremljanja različnih prostorov v hotelu

Primeri opremljanja različnih prostorov v hotelu

Že v prispevku Opremljanje hotelov in turističnih kapacitet, ste lahko videli, da hotelska oprema obsega načrtovanje, dizajn in izdelavo notranjega pohištva za najrazličnejše hotelske prostore.

.

Med njih, v glavnem sodijo:

.

  • oprema hotelskih sob in apartmajev
  • oprema sprejemnih recepcij in hotelskih avl
  • notranja oprema ureditve jedilnic in hotelskih restavracij
  • oprema hotelskih barov in točilnih pultov
  • oprema spremljevalnih dejavnosti v hotelih (notranje opremljanje trgovskih lokalov, frizerskih salonov, lekarniških prostorov,…)
  • oprema konferenčnih dvoran in predavalnic
  • oprema stopnišč
  • oprema vinotek, knjižnic in druge ponudbe v okviru hotelskih kapacitet
  • opremljanje igralnic in prostorov namenjenih animaciji, zabavi, plesu in druženju
  • opremljanje rekreativnih prostorov v hotelu

.

hotelska oprema
Opremljanje točilnega pulta v vinoteki Marof.

.

Na spodnjih slikah, vam prikazujemo nekaj primerov iz opremljanja hotelskih kapacitet:

.

Oprema hotelskih sob in apartmajev

.

V odvisnosti od estetike in stila ponudbe, ki jo ponuja posamezen hotel, se hotelske sobe v osnovi opremljajo v klasičnem in tradicionalnem stilu ali v izgledu moderne notranje opreme.

Na spodnji sliki je prikazana moderna oprema hotelske sobe dvorca Marof. Hotelska oprema sob vključuje izdelavo posteljnih okvirjev z oblazinjemi vzglavji, stranske nočne omarice, večje samostoječe in vgradne garderobne omare, obešalne stene in pisalne mize.

Opomba: v zadnjem času, je pri opremljanju hotelskih sob, vse več zanimanja za izdelavo specifičnih pohištvenih elementov, ki omogočajo inštalacijo sodobne, avdio, video in mrežne opreme preko katere se lahko hotelski gostje, tudi v hotelskih sobah, povežejo s svojim domačim ali delovnim okoljem in pisarnami. Takšni primeri so izdelava specifičnih omaric za intalacijo set top box naprav, ki so v hotelskih sobah povezane s televizijami, hkrati pa preko iptv rešitev omogočajo gostom tudi možnost povezave z njihovimi pametnimi napravami (računalniškimi tablicami, prenosnimi računalniki, pametnimi telefoni, itd…). 

Obenem tovrstne naprave dodajajo vrednost tudi hotelu samemu, saj omogočajo prikaz dodatne ponudbe hotela kar na televizorju, v hotelski sobi.

.

postelja v hotelski sobi
Notranja oprema hotelske sobe dvorca Marof.

.

Opremljanje hotelskega apartmaja

.

Na spodnji sliki je prikazana oprema hotelskega apartmaja. Ta vključuje izdelavo pohištva za celoten apartma (pohištvo v dnevnem prostoru apartmaja, klubska mizica, dnevni regali, komode, knjižne police,…), opremljanje jedilniškega prostora (jedilni stoli in jedilne mize), celotno izdelavo kuhinjskega prostora (na sliki enovrstna kuhinja z zgornjim in spodnjim nizom kuhinjskih elementov) ter opremo predprostora pri vhodu v apartma (obešalna stena, garderobna omara, nizki sedalni element).

.

hotelska oprema apartma
Opremljenost hotelskega apartmaja.

.

Primer izdelane garderobne omare v hotelski sobi

.

Spodnja slika prikazuje izdelano večjo, dvodelno garderobno omaro z drsnimi vrati. Postavljena je v kot hotelske sobe, njena notranjost pa je opremljena s klasičnimi odlagalnimi policami na sredini, v vsakem prekatu s po eno klasično obešalno palico, pri dnu omare pa so montirani še dodatni izvlečni predali z mehanizmom za mehko in neslišno zapiranje.

.

garderobna omara hotelska soba
Garderobna omara v hotelski sobi.

.

Opremljanje hotelske restavracije

.

hotelska oprema restavracija
Opremljanje tradicionalne restavracije hotela Štrk – Polana pri Murski Soboti.

.

Že v prispevku na povezavi čisto zgoraj, ste si lahko ogledali primer opremljanja hotelske restavracije družinskega hotela Štrk v Polani pri Murski Soboti. Na sliki zgoraj in spodaj sta dodani še dve dodatni sliki iz opremljanja jedilniškega in restavracijskega dela hotela.

.

opremljanje hotela štrk

.

Opremljanje točilnih pultov

.

Na spodnji sliki je prikazano opremljanje točilnega pulta. Ta zajema izdelavo samega pulta ter celotno izdelavo hrbtnega dela. Hrbtni del zajema postavitev odlagalnih omaric (ki se zapirajo z drsnimi vrati) pri dnu, nekoliko višje pa so postavljene vertikalno ločene odlagalne, steklene police za kozarce in pijačo.

Skrajno desno je hrbtišče točilnega pulta povezano s skladiščnimi prostori v ozadju ter blagajno v skrajnem desnem regalnem prekatu.

.

hotelska oprema točilni pult
Hotelska oprema – točilni pult.

.

Opremljanje predavalnic in prostorov
namenjenih sestankom

.

Spodnja slika prikazuje primer opremljanja večje konferenčne sobe oz. sobe, ki je namenjena za predavanja za skupine do cca. 20 oseb.

Predavalnica vključuje izdelavo pisalnih miz, opremljenost s pisarniškimi stoli ter izdelavo pisarniških komod za pospravljanje delovnih gradiv in dokumentacije.

K celoviti opremljenosti predavalnice sodi tudi postavitev televizorja in ostalih potrebnih računalniških naprav v predavalniške prostore.

Celoten prispevek o opremljanju konferenčne sobe na sliki, si lahko ogledate v prispevku na povezavi.

.

hotelska oprema predavalnica
Hotelska oprema – predavalnice in konferenčne sobe.

.

Opremljanje hotelskih pisarn in delovnih prostorov

.

Na spodnji sliki je prikazana oprema ene izmed pisarn v delovnih prostorih zaposlenih.

Oprema vključuje izdelavo in postavitev večje pisarniške omare od ene do druge stene ter od tal do stropa ter izdelavo večje delovne, pisalne mize, ki se ob vhodu v pisarno, zaključuje polkrožno.

Delovni prostor omogoča nemoteno delo najmanj dvema zaposlenima, po potrebi pa je mogoče dodati še delovno mesto za dva.

.

hotelska oprema - pisarna
Pisarna v hotelu.

.

Opremljenost sobe za druženje

.

V nekaterih hotelih so v posameznih etažah, določeni prostori namenjeni posedanju in sproščenemu druženju (avle ob športnih kapacitetah, prostori pred hotelskimi knjižnicami, vinotekami in prostori pred recepcijami, sobe za večerno druženje,…).

Na spodnji sliki je prikazana oprema sobe za druženje na dvorcu Marof.

.

hotelska oprema - soba za druženje
Opremljenost sobe za druženje.

.

Oprema stopnišč

.

V izbrano estetiko in stil ponudbe hotela, sodi tudi opremljanje hotelskih stopnišč.

Na spodnji sliki je prikazan detajl izdelave lesene stopniščne ograje v hotelu:

.

hotelska oprema - stopniščna ograja
Stopniščna ograja – les.

.

Opremljanje protokolarnih prostorov

.

Spet v odvisnosti od različnih kapacitet in ponudbe posameznega hotela, vključujejo določeni hoteli tudi prostore za protokolarne dejavnosti in sestanke uprav.

Spodnji dve sliki prikazujeta opremljanje protokolarne, prestižne predavalnice:

.

hotelska prestižna oprema
Opremljanje prestižnega protokolarnega prostora.

.

in opremljanje prostora, namenjenega sestankom predstavnikov uprav, managerjem in članom nadzornih svetov:

.

hotelska oprema - prestižna pisarna

.

Še več idej in zamisli boste našli tudi na naši spletni strani, sicer pa vas povabimo, da nas, v kolikor vas zanima raznovrstna notranja hotelska oprema, kontaktirate tudi preko spodnjih kontaktnih možnosti.