» » » 4 primeri izdelanih garderobnih sob

4 primeri izdelanih garderobnih sob

Izdelava garderobne sobe po meri, najpogosteje zanima naročnike, ki želijo določen prostor izkoristiti v celoti za garderobne omare ter tudi za naročnike, ki imajo na voljo dodatne prostore, ki jih bodo uporabili kot garderobne sobe.

Ker so praktično v vseh stanovanjih takšni prostori individualni, se izdelava garderobne sobe, v več kot 98% izdeluje po naročilu in po merah vsakega prostora, posebej.

 

NASVET: Notranjost garderobnih sob si organizirajte tako, da boste vanje lahko pospravili tudi reči in predmete, za katere sicer težko najdete primeren prostor drugod v stanovanju (npr. kolesarske čelade, smuči, posteljnino, likalno desko,…)

 

Največ garderobnih sob se postavlja ob bok spalnicam, lahko pa je garderobna soba izdelana v posebnem, ob spalnici, ločenem prostoru. V tem primeru nekateri lastniki, vhod v garderobno sobo pustijo odprt (urejeni so samo podboji prehoda (z lesom, z zaključnimi letvicami, v primeru zidanega prehoda pa kot obdelana špaleta)), pri nekaterih pa na vhod v garderobno sobo namestimo klasična, krilna ali drsna vrata.

Izdelava garderobne sobe v spalnici je odvisna od števila uporabnikov, samih dimenzij in izgleda prostora, ter seveda od želja po pohištvenih elementih, ki jih lastniki, želimo imeti v notranjosti.

.

Izdelava garderobne sobe v mansardnem prostoru
(prehod z drsnimi vrati)

.

izdelava garderobne sobe
Izdelava garderobne sobe v manjši prostorski niši v mansardi.

.

Na zgornji sliki je prikazan primer zapolnjene prostorske niše z vgradno omaro  v zgornjem, mansardnem delu stanovanja.

Pod poševnim stropom je ob spalnici na voljo dovolj prostora za vgradnjo različno visokih omarnih korpusov. Vsi skupaj so zaprti z drsnimi vrati, ki imajo montirano vodilo na strop in tla.

Vodila drsnih vrat so iz aluminija.

Enako so iz aluminija tudi prečne letvice na frontah drsnih vrat.
Polnilo drsnih vrat je belo, matirano steklo.

Notranjost garderobnega prostora je po vzdolžni steni najprej zapolnjena z najvišjim omarnim prekatom.
V tega smo predvideli tudi klasično obešalno palico.

Bolj kot se strop niža v globino, bolj se nižajo naslednji omarni prekati. Skrajno v globini, je pravokotno na vzdolžno steno in vzporedno z drsnimi vrati, postavljen nižji omarni korpus s policami in klasično obešalno palico za obešanje srajc in plaščev.

Omarni korpusi so v iveralu bele barve.
O izboru barv in možnih materialih vgradnih omar, si lahko preberete v prispevku na povezavi.

Izdelava garderobne sobe je bila predvidena tako, da ima sam prostor tudi svojo inštalacijo luči (na stropu).

.

Izdelava garderobne sobe v mansardi
(prehod s klasičnim podbojem)

.

Če mansardni prostor zaradi svojih poševnih stropov ali drugih zidnih ovir, ne omogoča zaprtje garderobne sobe z drsnimi vrati, je lahko prehod do garderobne sobe obdelan samo s klasičnim podbojem krilnih, notranjih vrat.

.

garderobna soba klasični prehod
Garderobna soba s klasičnim prehodom s podbojem, notranjih vrat.

.

Na zgornji sliki je prikazana izdelava garderobne sobe v mansardnem delu stanovanja, pri kateri je prehod vanjo odprt in obdelan samo s podbojem notranjih vrat. Garderobna soba je v tem primeru prostor ob spalnici, ki smo ga zapolnili s po merami, izdelanimi omarnimi korpusi, različnih višin.

V sprednjem delu sta dva višja, odprta omarna prekata, namenjena obešalnim palicam in obešanju garderobe.
Notranji, nižji del, smo zapolnili z omarnimi prekati, kjer smo v del omarnih korpusov, postavili tudi izvlečne predale.

Kot je razvidno iz slike, omarni prekati nimajo lastnega dna.
Za pospravljanje kovčkov in škatel, smo višja omarna prekata, povezali s horizontalno polico, ki ju ne ločuje vertikalna omarna stranica.

Značilnosti omar, izdelanih po meri, za različne prostore, lahko preverite na povezavi.

.

Izdelava garderobne sobe
z ogromno predali in policami

.

garderobni prostor predali police
Garderobna soba z ogromno predali in policami

.

Na zgornji sliki je prikazan primer garderobne sobe, kjer je bila izražena potreba po večjem številu predalov in odprtih polic.

Stranska omarna prekata sta zato v celoti izdelana iz odprtih (premičnih polic), sredinski pa v spodnjem delu vsebuje še 10 dodatnih predalov za perilo in nogavice.

Omarni korpus je svetlo rjave barve, prehod v garderobno nišo pa je podobno kot na zgornji sliki, urejen s klasičnim vratnim podbojem.

.

Večja garderobna soba z drsnimi vrati

.

večja garderobna soba
Primer izdelave večje, “walk in” garderobne sobe z drsnimi vrati.

.

Na zgornji sliki prikazujemo primer izdelave večje garderobne sobe, v katero je mogoče vstopati (tako imenovana “walk in” garderobna soba).

Prehod vanjo je izdelan z drsnimi vrati.
Polnilo vrat je barvno steklo, podobno kot v prvem primeru pa je tudi tukaj za ročaje in vodila drsnih vrat, uporabljen aluminij.

Notranjost garderobne sobe je po sredini odprta in prosta, ob stenah v globini in na straneh, pa smo izdelali in opremili omarne korpuse, po naročilu.

Med klasično opremo garderobne sobe sodijo različni izvlečni predali, obešalne palice (klasične ali na poteg) ter fiksne in premične police.

Več ostalih dodatkov in elementov, ki jih je mogoče vgraditi v vgradne omare in garderobne sobe, boste našli na povezavi.

Če tudi vas zanima izdelava garderobne sobe, vas vabimo, da med ponujenimi možnostmi postavitev, izberete svojo in nam pošljete povpraševanje.

Z veseljem bomo pripravili informativno ponudbo.