» » » Primer izdelave moderne kuhinje z razgibanim šankom in otokom

Primer izdelave moderne kuhinje z razgibanim šankom in otokom

Na spodnji sliki je tokrat prikazana izdelava moderne kuhinje, ki, po eni strani, v celoti zapolnjuje celotno vzdolžno steno, do terasnega okna z zidnimi kuhinjskimi elementi, po drugi strani pa, vključuje tudi sodobno razgiban kuhinjski otok s povišanim šankom, na sredini kuhinjskega prostora.

Moderna kuhinja, na spodnji sliki, je ob zidni steni zasnovana s simetrično razporejenimi kuhinjskimi elementi, ki se enakomerno raztezajo na vsako stran sredinskega okna.

Tako leva kot desna zidna stena, se najprej v kotu začenjata z visokima omarnima, dvodelnima prekatoma v naravnem lesnem vzorcu, do okenske špalete pa na vsaki strani ostaja dovolj prostora za izdelan in montiran viseči kuhinjski element v beli barvi visokega sijaja.

.

izdelava moderne kuhinje

.

Strop kuhinje se zaključuje z nosilnim in prečnim lesnim, vidnim tramom, ki lepo zaključuje celoto uporabljenih materialov in vzorcev v celotnem kuhinjskem prostoru.

Sredinski, obzidni, kuhinjski prekat je s temnejšim delovnim pultom, namenjen pomivanju in pripravi živil.

Za izgled moderne kuhinje v razmeroma razgibanem kuhinjskem prostoru, poskrbijo široko terasno okno, stilsko ujemanje različnih kuhinjskih materialov, barv in elementov s talnimi oblogami in kuhinjskim stropom ter razgiban kuhinjski šank in kombinacija uporabljenih barv in materialov.

Medtem, ko sta oba visoka kuhinjska elementa, izdelana v naravnem lesnem vzorcu (z vidnimi lesnimi letnicami), se enak vzorec nadaljuje tudi v podnožni maski ter kot pult na servirnem šanku. Ostale ličnice kuhinjskih elementov so v beli barvi, obdelani v visokem sijaju, delovne površine (na otoku in ob zidni steni) pa so v temnejšem vzorcu, ki se poda talni oblogi.

Kuhinjski otok je izdelan tako, da je izkoriščen iz obeh strani (krilno odpirajoči predali tudi iz zunanje, desne strani otoka), je pa iz leve strani zamaknjen ravno toliko, da ostaja dovolj širok prostor za dostop do kuhinje tako iz stanovanjske kot tudi terasne strani.

Prva, visoka in leva omarna prekata sta vgradna, s klasično in mikrovalovno pečico, na desni sta visoka kuhinjska elementa namenjena tudi vgradnji hladilnika z zamrzovalno omaro.

Fantastično je kot dodatno odlagalno mesto izkoriščena tudi okenska polica, ki se v barvi in materialu delovnega pulta, nadaljuje tudi pod okenski krili, povsem do okna.

.

**********

.

Če tudi vas zanima izdelava moderne kuhinje, se za idejo, info ponudbo in izvedbo, priporočamo tudi mi.