» » » Primer izdelave pohištva za gostinski lokal

Primer izdelave pohištva za gostinski lokal

Izdelava pohištva za gostinske lokale vključuje ogled, svetovanje, načrtovanje ter seveda na koncu tudi izdelavo, dostavo in montažo gostinskega lokala.

izdelava pohištva za gostinske lokale
Opremljanje gostinskega lokala.

Ker gostinsko turistična dejavnost ostaja ena izmed dejavnosti, ki tako ali drugače “kljubuje” recesiji in splošnemu ekonomskemu stanju v državi, povpraševanja po izdelavi pohištva za gostinske lokale, dejansko ostajajo ves čas enaka.

Pri opremi gostinskih lokalov in obratov se ponavadi srečamo z naslednjimi željami:

  • ureditev in oprema gostinskega lokala ob otvoritvi novega lokala
  • prenova gostinskega lokala istega lastnika
  • prenova gostinskega lokala ob menjavi najemnika (gostinca)
  • prenova pohištva v delu gostinskega lokala
  • prenova celotnega lokala
  • nabava gostinske opreme za različno velike gostinske in turistične kapacitete
izdelava pohištva za gostinske lokale
Pogled na točilni pult.

Na temo opremljanja večjega hotela, smo prispevek objavili na tej povezavi, sicer pa sta dva naša prispevka, kjer si je mogoče ogledati še kakšno slikico več in sta povezana z opremljanjem gostinskih lokalov tudi: Lesene stopnice in stopnišča za lokale in prispevek z naslovom Gostinska oprema in pohištvo za gostinske lokale.

Kaj je pomembno upoštevati pri opremljanju gostinskih lokalov?

Najpogosteje s prostorskimi načrti in zahtevami iz strani inšpekcij, naročniki pridejo do nas z že postavljeno razporeditvijo in izdelano idejo o tem kako bo zasnovan interier v gostinskem lokalu.

Kar pomeni, da je prva reč pri načrtovanju opreme za gostinski lokal, njihova uskladitev z zakonodajnimi in inšpekcijskimi zahtevami.

Temu sledijo želje, potrebe in zahteve glede na tip in vrsto namembnosti lokala. 

izdelava pohištva za gostinske lokale
Pogled na barski del iz druge strani.

Predvsem pri opremljanju novih in večjih gostinskih lokalov se pri tem srečamo z različnimi poslovnimi načrti prodaje in dokumenti, ki izkazujejo kako so si snovalci (naročniki) zamislili delovanje gostinskega lokala.

Samo kot primer: snovanja gostinskega lokala s prehrano se lotimo drugače kot snovanja kmečkega turizma ali lokala, ki ponuja samo pijačo. Snovanja kavarne se lotimo drugače kot snovanja pizzerije (primer našega opremljanja kmečkega turizma tukaj).

Iz poslovnega načrta se da razbrati klientelo na katero cilja gostinski lokal. Iz zamišljenje zgodbe nastopa gostinskega lokala na trgu (in jasno pogovora z naročnikom) se dogovori estetika, stil, ambient, razporeditev, vrsta materialov, dizajn, …

Na koncu koncev pa tudi vsi operativni pogoji (roki izdelave, dostave, montaže, izvedbe, plačilni pogoji in podobno).

izdelava pohištva za gostinske lokale
Mize in stoli.

Sicer pa v opremljanje gostinskega lokala ne sodi zgolj izdelava pohištva za gostinske lokale, ampak tudi celotna zasnova ambienta, skupaj s potrebnimi gostinskimi aparati, stoli, mizami, dekorjem ter opremo sten, vred.

Če vam je naš predstavljen primer celotnega opremljanja gostinskega lokala na slikah všeč, bomo z veseljem naš predlog zasnove za vaš gostinski lokal, pripravili tudi za vas.