» » » Jedilnice in kuhinje v enem prostoru

Jedilnice in kuhinje v enem prostoru

Jedilnice in kuhinje v istem prostoru, zasnujemo v skupnih in povezanih prostorih, v stanovanjih, kjer je prostora za ločene prostorske ambiente manj ter predvsem pri moderni zasnovi prostorskih rešitev, ki jo v večini primerov narekujejo sodobni trendi in sodobna razporeditev pohištva po prostoru.

Zaradi prostorske izkoriščenosti so jedilnice in kuhinje ponavadi povezane preko servirno jedilnega pulta, kuhinjskega polotoka ali kot podaljšek kuhinje, katere kuhinjski elementi so razporejeni v obliki črke U (6 osnovnih, različnih možnosti postavitev kuhinjskih elementov, je opisanih, na povezavi).

Se pa pri skupnih jedilno kuhinjskih rešitvah za opremo tako jedilnice in kuhinje, ponavadi uporabijo podobni materiali, podoben izbor barv ter sorodna obdelava posameznih elementov.

Na spodnjih slikah so prikazane tri jedilnice in kuhinje, kjer sta med seboj, na različne načine, povezana kuhinjski in jedilni ambient:

.

jedilnice in kuhinje
Jedilnice in kuhinje v enem.

.

Na zgornji sliki je prikazan primer preproste, a moderne jedilnice in kuhinje, v enem prostoru, pri čemer je jedilni polotok izdelan v barvi in lesu, enakem kot ga vidimo na omarnih obodih kuhinjskih elementov in delovni plošči.

Tudi jedilna stola sta izdelana v enaki estetiki.

Sama kuhinja je v osnovi razporejena v obliki črke U, pri čemer je njena celotna leva stran, sestavljena iz visečih kuhinjskih elementov, medtem, ko sta hrbtna stena in desni kuhinjski zid, v celoti zapolnjena z nizom spodnjih kuhinjskih elementov.

Kuhinjska hrbtna obloga je v lesu, hkrati pa omogoča montažo kuhinjske nape in nekaj dodatnih odlagalnih polic, v kotu kuhinje.

Velik kuhinjski element na desni, je vgradni, vanj pa je na levi vgrajena kuhinjska pečica, desni omarni prekat pa služi vgradnji hladilnika in zamrzovalne omare.

.

Moderne jedilnice in kuhinje

.

moderne jedilnice in kuhinje
Moderne jedilnice in kuhinje.

.

Na zgornji sliki je prikazan primer moderne jedilnice in kuhinje, v podobni razvrstitvi kuhinjskih elementov, kot na prvi sliki. Sodobni trendi in modernost kuhinje se izraža skozi uporabo različnih lesnih barvnih kombinacij, souporabo aluminija na obrobah kuhinjske delovne plošče ter regalov s steklenimi ličnicami na jedilni strani kuhinjskega polotoka.

O modernih kuhinjah je napisan tudi prispevek, na povezavi.

Kuhinjski polotok hkrati služi za vgradnjo kuhalne plošče, medtem, ko sta pomivalnik in vgradna pečica, predvidena na hrbtno steno kuhinje.

Kuhinjska obloga je v steklu oranžne barve.
Jedilni stoli so barski in lepo dopolnjujejo moderen izgled kuhinje z jedilnico.

.

Klasične jedilnice in kuhinje

.

klasične jedilnice in kuhinje
Klasične jedilnice in kuhinje.

.

V tretjem primeru (slika zgoraj) je prikazan primer postavitve klasične jedilnice in kuhinje v naravnih lesnih materialih. Jedilnica je v tem primeru z jedilno mizo in stoli, povsem ločena od samega kuhinjskega sestava, se pa v izbrani barvni in materialni estetiki, lepo dopolnjuje s kuhinjo, ki ima svoje elemente, razporejene v kot.

Velika, vgradna kuhinjska omara se začenja na desni.
Vanjo je, podobno kot v primeru na drugi sliki, montirana vgradna pečica in vgradni hladilnik.

Kuhinja se nato nadaljuje s spodnjim in zgornjim kuhinjskim nizom vse do kota kuhinje in po celotni hrbtni steni do nasprotnega zidu.

Kuhalna plošča je predvidena v kot.
Nad njo je postavljena kuhinjska napa.

.

*********

.

Še več idej za jedilnice in kuhinje, boste našli tudi na tej povezavi, sicer pa vas povabimo, da se nam za vaše želje in ideje, oglasite preko spodnjih kontaktnih možnosti.