» » » 4 modeli klasičnih vhodnih vrat

4 modeli klasičnih vhodnih vrat

Glede na to, da se, kar se tiče izdelave lesenih vhodnih vrat, le ta delijo na moderna vhodna vrata in klasična vhodna vrata, tokrat v predstavitvi spodaj, prikazujemo slednja. Za tiste, ki se zanimajo za izdelavo lesenih klasičnih vhodnih vrat.

Klasična vhodna vrata za hiše

klasična vhodna vrata
Klasična vhodna vrata za stanovanjske hiše. Delna nadsvetloba.

Klasična vhodna vrata iz lesa ponavadi najdemo na vhodih družinskih hiš gradnje izpred desetletja in nazaj. Obenem se za njihovo uporabo odločajo tudi gospodinjstva, ki svoja domovanja prenavljajo, a si želijo urediti ne preveč izstopajoč dom, ki se lepo zliva z okolico v kateri se nahaja.

Praviloma klasična vhodna vrata zajemajo zgolj les, pri čemer med materiali prednjači hrast, sama tehnika izdelave klasičnih vrat pa zajema vidne tečaje, ponavadi aluminijasti prag, dodatno tesnenje, občasno pa tudi možnost kombinacije s stekli (nadsvetlobe).

klasična vhodna vrata prestiž
Klasična vhodna vrata Prestige.

Koliko in ali sploh uporabiti in kombinirati klasična vhodna vrata s steklom je stvar potrebe po naravni svetlobi v predprostoru (če le ta nima lastnih oken, vhodnim vratom namenimo več troslojnega in po želji dekoriranega stekla (matirano steklo, reliefno steklo, vitraži,…)

Klasična vhodna vrata so debeline 82 mm, imajo dvojno tesnenje, klasične aluminijaste pragove in vidne tečaje.

Barvno takšna vrata uskladimo z barvami oken in morebitnih polken, balkonskimi ograjami, opaži oziroma drugimi lesnimi vidnimi deli tako zunanje kot notranje strani hiše.

Pri izbiri barve vhodnih vrat, zraven barv ostalih lesnih delov hiše, upoštevamo tudi fasadno barvo, stil hiše ter estetsko usklajenost z vrsto, materialom in barvo tal pred vhodnimi vrati iz zunanje strani.

vhodna vrata - dekorirano steklo
Klasična vhodna vrata – dekorirano barvno steklo (vitraž).

Za tiste, ki se zanimate za obnovo obstoječih klasičnih vhodnih vrat ali preprost izračun kalkulacije smotrnosti zamenjave starinskih vrat s prenovljenimi, smo objavili ta prispevek, sicer pa smo konkretne napotke za vse, ki ste ravno v fazi odločitve o nakupu novih vhodnih vrat pripravili tudi krajši prispevek s konkretnimi odgovori na najpogostejša vprašanja pri nakupu novih vhodnih vrat.

Ta prispevek najdete tukaj.

Klasična vhodna vrata za sakralne in druge objekte (muzeji, uradi,…)

Da bodo klasična vhodna vrata zraven varnostnih, izolativnih, funkcijskih in ostalih standardov, izžarevala tudi dejansko klasiko, pred njihovo izdelavo svetujemo tudi o primernem izboru ustreznih ključavnic in kljuk za vaša vrata. Odvisno od vrste objekta za katerega so namenjena klasična vhodna vrata, le temu podredimo tudi izbor in izdelavo oken v klasičnem ali modernem stilu.

klasična vhodna vrata cerkev
Klasična vhodna vrata – cerkev.

V kolikor so vam katera izmed predstavljenih in že izdelanih vhodnih vrat všeč, bomo veseli, če boste za izdelavo vhodnih vrat,  povprašali tudi pri nas.