» » » Izdelava pohištva za kopalnico v mansardi

Izdelava pohištva za kopalnico v mansardi

Čeprav je izdelava raznovrstnih pohištvenih rešitev za kopalnice, že prikazana v prispevkih Kopalniška omarica za pod umivalnik, Visoka – vgradna kopalniška omarica, Štirje primeri kopalnic po meri, je na spodnji sliki prikazana še izdelava pohištva v kopalnici, ki se nahaja v mansardi.

Mansardni prostori, še posebej, če so namenjeni kopalnicam, morajo biti prostorni in opremljeni s čim bolj funkcionalno razporejenim pohištvom, sicer se lahko, ko vanje dodamo še kopalniško in sanitarno opremo, hitro zgodi, da postanejo natrpani in premajhni.

V kopalnici v mansardi, najpogosteje, največjo oviro za praktično in funkcionalno razporeditev pohištva, predstavlja poševni strop. Kateremu je pogosto dodano še strešno okno.

Med ostale, sicer standardno mansardne ovire, sodijo še zidni in stenski tramovi, radiatorske cevi, razgibane zidne stene in seveda zahteve po razporeditvi sanitarij in umivalnikov na točno določena mesta (kjer se nahaja vodovodna inštalacija).

Spodnji kopalniški mansardni prostor vsebuje dva osnovna kopalniška elementa višjega cenovnega razreda.

Vzdolžno, pod poševnim stropom se v celoti, od ene do druge zidne stene, nahaja po merah kopalnice, izdelan nizek kopalniški blok.

.

kopalnica-v-mansardi-pohistvo
Nizek kopalniški element pod poševnim stropom.

.

Nizka kopalniška omarica je izdelana tako, da jo sestavlja kar 5 prekatov, od katerih so levi trije sestavljeni iz zgornjega, izvlečnega predala (mehko zapiranje) ter spodnjih, večjih elementov za pospravljanje brisač. Dva desna prekata, za umivalnim delom, v desnem kotu, sta v celoti izdelana s po eno ličnico.

Material iz katerega je izdelan element, je iveral v visokem sijaju, pri čemer so ličnice predalov povsem bele, obod pa v bež barvi.

S tako izdelanim pohištvom je mansarda v kopalnici v celoti izkoriščena tudi v najnižjem delu pod poševnim stropom.

.

***********

.

Drugi pohištveni kos predstavlja kopalniški blok na spodnji sliki:

.

kopalniski-blok-kerrock
Po naročilu izdelan kopalniški blok – v celoti iz kerrocka.

.

Kopalniški blok z dvema umivalnikoma je izdelan tako, da sta na vrhu montirana dva umivalnika, levo od njiju pa je element podaljšan v toliko, da je ob umivalniku na voljo še približno 30 cm odlagalne površine.

Zato so spodnji trije, levi predali tudi širši od desnih treh.

Kopalniški blok je v celoti izdelan iz kerrocka (tako obod kot ličnice izvlečnih predalov, kot tudi sami ročaji na predalih).

Nad elementom je montirano klasično ogledalo z dodatno osvetlitvijo.

.

*********

.

Če ste tudi sami interesent za lepo, estetsko in predvsem uporabno, kopalniško pohištvo v vaši mansardi, bomo veseli, če se nam oglasite čez kontaktne možnosti. Z veseljem pripravimo naš predlog.