» » » Kuhinja s pultom – 3 različne ideje za 3 različne prostorske možnosti

Kuhinja s pultom – 3 različne ideje za 3 različne prostorske možnosti

Glede na različne možnosti razporeditev kuhinjskih elementov, je lahko kuhinja s pultom, postavljena tako, da za pult služi kuhinjski polotok, ki ponavadi leži pravokotno na osnovni kuhinjski delovni pult ali tako, da je za kuhinjski pult uporabljen kar sam kuhinjski otok oz. v primeru dvovrstne kuhinje, zunanji kuhinjski niz.

Na spodnji sliki je najprej prikazana kuhinja s pultom, primerna za majhno stanovanje.
Kjer je hkrati v enem prostoru predvidena postavitev tako kuhinje, na nasprotni strani pa še jedilniške mize in jedilniških elementov.

.

kuhinja s pultom
Kuhinja s pultom v majhnem stanovanju.

.

V primeru na zgornji sliki je za kuhinjski pult uporabljen kar kuhinjski otok, medtem, ko je osnovni kuhinjski niz zamišljen na hrbtni, zidni steni, v katero je vpeljana tudi vodovodna in električna inštalacija.

Da je prostor izkoriščen čimbolj optimalno, je tudi sam kuhinjski pult namenjen vgradnji gospodinjskega aparata (kuhalna plošča), nad katero je postavljena moderna in iz stropa viseča, kuhinjska napa.

Kot je v navadi pri večini tovrstnih kuhinj in v bistvu pri kuhinjah na splošno, so visoki vgradni kuhinjski elementi za lepšo preglednost nad kuhinjo, predvideni in postavljeni v skrajni desni, notranji zidni kot, kjer je ob steni pa vse do zunanjega izhoda na bodočo teraso, predviden prehod med pultom in vrati.

Osnovni vhod do kuhinjskega dela je puščen na levi, kjer je tudi prehod v ostale prostore stanovanja.

Sam kuhinjski pult je povišan z moderno, stekleno odlagalno polico, sama kuhinja in vsi elementi pa so obdelani v visokem sijaju bele barve.

Podobno rešitev boste videli tudi na tretji sliki v prispevku, kjer so predstavljeni trije dodatni predlogi za optimalno postavitev kuhinje (povezava tukaj).

.

Kuhinja s pultom,
uporabnim tudi iz zunanje strani

.

kuhinja s pultom na U .

Kuhinjski pult na zgornji sliki je predviden drugače.
Celotna zasnova kuhinje na zgornji sliki, je predvidena v obliki črke U (še več teh primerov tukaj), pri čemer se odprti in prehodni del, nahaja na levi, kjer so tudi zunanja vrata za prehod na teraso.

V tem primeru je kuhinjski pult izdelan v obliki polotoka, njegova glavna odlika pa je v tem, da ima uporabne in izvlečne kuhinjske predale, tudi iz zunanje strani samega pulta.

Ker sam pult služi kot servirna miza, ni nobene potrebe po njegovem povišanju z dodatnimi, steklenimi, odlagalnimi policami.

Še bolj prostoren in moderen ter odprt pult boste videli na spodnji sliki (kataloška slika):

.

kuhinja z modernim pultom

.

Tudi v tem primeru je za pult uporabljen kar krajši, pol otočni kuhinjski krak, le, da je tega, za razliko od zgornjega, mogoče v celoti uporabiti tako, da so pod samo namizno ploskev postavljeni barski stoli.

V tem primeru gre za kuhinjo, ki je kombinirana z elementi, obdelanimi v visokem sijaju ter z elementi v naravnem lesnem tonu in z vidno lesno strukturo.

Le visok, vgradnji hladilnika in vgradne pečice, kuhinjski element na desni, je obdelan v pastelno rjavem odtenku.
Z vmesnim odprtim omarnim korpusom v enakem naravnem, lesnem vzorcu.

.

*******

.

Dodatne ideje za še več kuhinj, tako s pulti, kot vseh ostalih, boste našli na tej povezavi.