» » » Kuhinja z dnevno sobo

Kuhinja z dnevno sobo

V garsonjerah, enosobnih in pa tudi nekaterih dvosobnih stanovanjih, prostorska situacija zahteva, da se namesto ločene kuhinje, jedilnice in dnevne sobe v povezanih prostorih, pohištvo kuhinje in ostalih prostorov, poveže v eno celoto. S čimer se prihrani in bolje izkoristi prostor, hkrati pa se ambientalna, opremljevalska nit, nadaljuje skozi več prostorov, hkrati. V tem duhu je spodaj predstavljena tudi opremljena kuhinja z dnevno sobo.

Kuhinjski del, na spodnji sliki, je sestavljen iz dveh delov, pri čemer je nizki kuhinjski pult postavljen v sam kot enotnega prostora, delno pa se kuhinja nadaljuje tudi proti notranjosti prostora, z vertikalnim, vgradnim, kuhinjskim elementom, v katerega je v stojno višino, vgrajena kuhinjska pečica.

Pod vgradno pečico so montirani trije moderni in brez ročajni, izvlečni predali, v zgornjem delu pa ostaja dodaten prostor za shranjevanje živil.

.

kuhinja z dnevno sobo

.

V prostoru ob zidni steni, se kuhinja nadaljuje s klasično postavitvijo delovnega pulta s spodnjim in zgornjim, visečim kuhinjskim nizom, povsem v kotu pa je zapolnjena z omaro za hladilnik in zamrzovalni del.

Zgornji, viseči elementi, se odpirajo preko pregibnih mehanizmov, v spodnjem delu so tako kot pri vertikalnem omarnem delu, uporabljeni brezročajni predali na krilno odpiranje in izvlečni predali.

Kuhinjski delovni pult se nato proti notranjosti prostora (na levo) nadaljuje z, v enakem stilu, izdelanimi dnevnimi regali in odlagalno površino, na katero bodo kasneje prišli multimedijski aparati in dnevni dekor.

Celotna kuhinja z dnevno sobo je izdelana v beli barvi, obdelani v visokem sijaju, delovni pult v kuhinji in odlagalna površina v dnevni sobi pa sta v opremljena s svetlim, sivim vzorcem.

Kuhalna plošča se skupaj s pomivalnim koritom nahaja tik ob hladilno zamrzovalnem delu.

Celoten pohištveni ambient kuhinje in dnevnega prostora, je izdelan v modernem stilu, sicer pa vse, ki jih zanimajo enotne rešitve skupnih prostorov, povabimo, da si ogledajo tudi prispevek Moderna kuhinja, jedilnica in dnevna soba v enem prostoru ter Izdelava kuhinje, v kateri se nahaja kuhinja in jedilnica, hkrati.