» » » Izdelava kuhinje za mansardo, v kateri se nahaja kuhinja in jedilnica hkrati

Izdelava kuhinje za mansardo, v kateri se nahaja kuhinja in jedilnica hkrati

Čeprav smo že pretekli teden, objavili kar 3 primere opremljanja kuhinjskih prostorov v mansardah, tudi v tem prispevku, predstavljamo, pred kratkim nastalo, novo kuhinjo v mansardi. Kogar zanima izdelava kuhinje za mansardo, bo, prepričani smo, z veseljem pregledal opis in nasvete, ki izhajajo tudi iz tega primera.

.

***********

.

Izdelava kuhinje za mansardo s povezano jedilnico

.

V spodnjem primeru je mansardna kuhinja povezana skupaj z jedilnico, ki se nahaja na sredini mansardnega prostora, sama kuhinja pa je v mansardi razporejena v obliki črke L ter vključuje dodatni kuhinjski otok, na sredini.

Dodatno priporočilo: Možnosti razporeditev kuhinjskih elementov in primeri

.

izdelava kuhinje za mansardo

.

Na zgornjem primeru lahko vidite, da je za veliko in prostorno kuhinjo v mansardnem prostoru, izkoriščena celotna zidna stena pod poševnim stropom ter celotna desna, zidna stena, ki vključuje tudi elemente pod ravnim delom mansardnega stropa.

Ob nižjo, hrbtno zidno steno, so postavljeni najprej na levi strani, po višini izdelani trije omarni prekati do loma poševnega stropa. V te je na sredini, montirana vgradna pečica, levo in desno od nje, pa se nahajata dva omarna prekata, razdeljena na zgornji in spodnji del.

Desno od tega omarnega sklopa se začne delovni pult, ki v obliki črke L, sega do kota in naprej pod kuhinjsko napo
(priporočamo: Pomoč pri izbiri primerne kuhinjske nape).

Od tam se kuhinja ponovno nadaljuje z višjimi kuhinjskimi elementi, od katerih je skrajno desni omarni prekat namenjen vgradnemu hladilniku in zamrzovalniku.

Ker je kuhinja in sam mansardni prostor izjemno prostoren in širok, je na sredini kuhinje izdelan še kuhinjski otok, v katerega so iz notranje strani montirani izvlečni predali, iz zunanje, jedilniške strani pa je izdelan tako, da je ob njega mogoče postaviti dva barska stola in zato služi tudi kot servirni in jedilni pult (dodatno: 3 unikatne kuhinje z edinstvenimi kuhinjskimi otoki).

Material za izdelavo mansardne kuhinje je bel iveral v visokem sijaju za ličnice kuhinjskih predalov in elementov, delovni pult na otoku in obzidnih elementih je v barvi naravnega lesnega vzorca.

Prostor levo od kuhinjske nape je izkoriščen z dodatnim visečim kuhinjskim elementom.

Pomivalnik z odcejalnikom je postavljen pod nizko mansardno okno, levo od pomivalnika, je v spodnjem delu, element izdelan tudi za vgradnjo pomivalnega stroja. Kuhinjska napa je moderna, v sodobnem stilu pa pride naknadno montirana še, ekološka in senzorska armaturna pipa Hello.

.

*************

.

Če tudi vas zanima izdelava kuhinje za mansardo, se za našo ponudbo in ideje, priporočamo tudi mi. Lahko kar čez kontaktne možnosti.